FSCR - Impreuna vom salva Romania!

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, a avut, joi, la Dushanbe, o întrevedere cu preşedinţii Rusiei şi Mongoliei, Vladimir Putin şi Tsakhya Elbegdorg.

Cu acest prilej, Xi Jinping a subliniat că R.P. Chineză, Rusia şi Mongolia sunt buni vecini şi parteneri. Prima întrevedere la nivel înalt între cele trei state organizată în actuala conjunctură internaţională şi regională complicată şi schimbătoare, prin schimbul de opinii în probleme de interes comun, are menirea de a întări încrederea reciprocă, promovând cooperarea reciproc avantajoasă, realizând o complementaritate şi o dezvoltare comună, încurajând procesul de cooperare regională în regiuna Asiei de Nord-Est.

La rândul său, Vladimir Putin a arătat că Rusia, China şi Mongolia sunt ţări învecinate care trebuie întărească dialogul, contactele şi coordonarea.

Preşedintele Tsakhya Elbegdorg a precizat că Mongolia acordă o mare atenţie dezvoltării relaţiilor de bună-vecinătate şi cooperare cu China şi Rusia.

Cei trei şefi de stat au apreciat, deopotrivă, că întrevederea a fost extrem de utilă, fiind de comun acord ca, în viitor, să organizeze întrevederi la nivel înalt, între cele trei ţări, atunci când se impune.

http://romanian.cri.cn/341/2014/09/12/1s152905.htm

Etichete:

Leave your comment