FSCR - Impreuna vom salva Romania!

visa

Federația ”Societatea Civilă Românească” urmărește cu deosebit interes desfășurarea campaniei și prezentarea candidaților la prezidențialele din 2014. Constatăm însă, cu îngrijorare și indignare faptul că, începută extrem de târziu, pe fondul jocurilor politice neîntrerupte de 25 de ani, campania electorală este lipsită de consistență, iar cetățeanul nu mai este important pentru candidați și nu mai joacă de multă vreme un rol în ecuația democrației.

Asistăm siderați la un spectacol mediatic superficial și de proastă factură în care 14 indivizi se perindă pe la toate televiziunile în emisiuni și formate diverse, încercând cu disperare să le atragă atenția cetățenilor cu tot felul de promisiuni deșarte, enunțate de-a valma și nefundamentate. Sunt de fapt aceleași promisiuni pe care le-am tot auzit din 1989 încoace, la toate alegerile locale, parlamentare, europarlamentare și prezidențiale.

Candidații promit lucruri pe care nu le stăpânesc, multe neavând nici o legătură cu atribuțiile președintelui stipulate foarte clar în Constituție. În schimb, ei ocolesc temele adevărate ale unei campanii prezidențiale, care ar trebui să se rezume la: ce trebuie și ce poate să facă președintele, respectând legile țării? cum trebuie să fie un președinte bun pentru țară? Prin tot ceea ce spun în mass-media sau colindând nonșalant țara în funcție de bugetul netransparent pe care îl invocă și pe care nu ne spun cum l-au obținut, candidații pe care îi avem îi mint din nou pe cetățenii României, din plin.

Constatăm că alegerile prezidențiale nu mai reprezintă decât o rampă de lansare pentru niște necunoscuți (nici măcar iluștri!) de care fie nu a auzit nimeni și deci s-au înscris cu semnături dubioase și neverificate de autorități, fie de niște ”neica nimeni” care nu fac altceva decât cheltuiesc banii statului, ai cetățenilor și ne consumă inutil timpul și energia. Alți candidați sunt suspectați de incompatibilitate sau de colaborare cu serviciile de informații (se invocă liste cu spioni sau ofițeri acoperiți), sau au în apropierea lor grupuri de interese suspectate de corupție, cu dosare penale pe rol. Unii dintre ei, prin propunerilor lor, atentează fățiș la integritatea statală. Iar unul dintre favoriți se declară ”ghinionist” că are multă avere și nu ne poate spune de unde!…

În paralel, DNA-ul și instituțiile statului muncesc mai sârguincios ca niciodată și saltă loturi întregi de suspecți de acte de corupție, continuându-și așa cum trebuie activitatea remarcabilă din ultimii doi ani pe care o impune nivelul extrem de ridicat la care a ajuns corupția în România.

Salutăm faptul că DNA își arată în sfârșit eficiența, în cazuri nerezolvate de multă vreme, cu implicații și ramificații politice răsunătoare, dar mai ales că scoate la iveală implicarea unor nume deosebit de importante din ultimii 10-15 ani ale unor personalități publice și politice care păreau intangibile, dintre care unele se regăsesc și azi în proximitatea candidaților la Președinția României! Considerăm extrem de serioase acuzațiile de ordin penal, moral și de integritate aduse acestor indivizi care reprezintă o amenințare serioasă la siguranța națională.

Noi, Federația ”Societatea Civilă Românească”, considerăm că ne găsim în fața unei situații grave, fără precedent în istoria poporului român. Din fericire, instituțiile abilitate fac eforturi deosebite și încep să ne probeze ceea ce noi știam de mult: cum a fost devalizată țara de clasa politică pervertită și coruptă (cu unele figuri de neclintit în ultimii 25 de ani), de baroni locali și de afaceriști strâns legați în grupuri de interese ilegitime, fiecare urmărind să pună mâna pe putere nu pentru a-i reprezenta pe cei care i-au ales, ci dimpotrivă, pentru a-i fura. Este relevant că mai mult de 27 de președinți de consilii județene sunt puși sub acuzație, au dosare penale în curs și sunt reținuți sau condamnați, că peste 40 de parlamentari au diverse probleme de integritate și mai mult de 120 de primari sunt în situație de incompatibilitate. Și cine știe câți alți aleși au probleme penale și speră să scape dacă îl fac pe unul de-al lor Președinte, indiferent prin ce mijloace!

Acuzele susținute cu documente vânturate pe la televizor (unele dintre ele secrete!) pe care și le aduc unii altora în fața poporului cei mai înalți demnitari ai țării, candidații, precum și parlamentarii din toate partidele politice, ne confirmă în fiecare zi părerea că avem de-a face cu infractori în toate segmentele puterii de stat, care au pus economia pe butuci și au blocat dezvoltarea, democrația și statul de drept.

De 25 de ani, România este condusă prin rotație, aranjamente și cumetrii de aceleași grupuri interlope. Celebrele cazuri de corupție Bechtel, Microsoft, EADS, precum și suspiciunile care planează asupra tuturor privatizărilor, a retrocedărilor, a distrugerii ecosistemului, sunt adevărate jafuri la nivel național care au compromis în ochii cetățenilor noțiunile de „politică”, „om politic”și ”demnitar”.

Ținând cont de cele de mai sus, de problemele care frământă societatea civilă în ansamblul ei exprimate de anchetele din presa românească și pe rețelele sociale, credem că suntem îndreptățiti să spunem STOP acestei campanii electorale până când vor fi soluționate în justiție toate cazurile penale ce implică parlamentari, președinți de consilii județene, primari, inclusiv reclamațiile reciproce președinte – premier, ale candidaților, precum și ale cetățenilor la adresa celor care vor să ocupe fotoliul prezidențial.

CEREM SUSPENDAREA sau ANULAREA alegerilor prezidențiale programate pe 2 noiembrie 2014, pentru că sunt ”fabricate” în laboratoarele celor care ne conduc rușinos de 25 de ani! Reluarea campaniei va fi posibilă numai după clarificarea situației fiecărui candidat, prin verificarea semnăturilor depuse și a declarațiilor de avere la zi și numai după obținerea unui aviz din partea instituțiilor de drept că nu are dosare pe rol, penale, civile sau incompatibilități care îl privesc pe acesta sau pe cei din jurul acestuia.

Chemăm toată societatea civilă, asociațiile guvernamentale și non-guvernamentale, oamenii onești din partidele politice, pe toți cetățenii români de bună credință din țară și străinătate să analizeze propunerea FSCR și să ni se alăture în acest demers al nostru, într-un moment de răscruce pentru țară și popor! Facem apel la utilizarea tutoror mijloacelor legale care pot stopa această mascaradă electorală. Le cerem instituțiilor statului să se autosesizeze și să acționeze.

Nu ne putem permite alegerea unui președinte cu probleme! Poporul nu poate risca să aducă la putere un președinte vulnerabil care să compromită instituția prezidențială și România în relațiile internaționale. Și nu va permite la nesfârșit fraudarea alegerilor! Ajunge!

Trebuie să intrăm în legalitate! Spunem NU alegerilor prezidențiale din 2 noiembrie 2014!

Federația ”Societatea Civilă Românească”

Etichete: , , , , ,

Leave your comment