FSCR - Impreuna vom salva Romania!

Simona ai fost și vei rămâne mereu în inimile noastre și în atenția întregii Planete, ca o mare sportivă, cu o dăruire nemărginită pentru oameni și sport.

După finala de la Melbourne, o zi tristă pentru noi, nu putem, totuși, să nu îți exprimăm recunoștința noastră, pentru ceea ce ești și ceea ce faci pentru România și minunatul tău popor.

Sentimentele de mândrie profundă, de înălțare spirituală și de gândire la cele divine, care te caracterizează, ne îndeamnă și pe noi să nu te uităm și să nu te părăsim vreodată.

Țara ta este tristă astăzi, ea se pregătea pentru o mare sărbătoare dedicată ție, dar nu fi supărată, pentru noi tu insăți ești o nesfârșită sărbătoare și ne oferi momente inimaginabile de satisfacție și mândrie, care fac să vibreze întregul nostru popor, chiar și atunci când soarta ți-a fost potrivnică.

Finala de la Melbourne nu este o înfrângere, ea ți-a adus glorie, simpatie, iubire și mult mai mulți admiratori împreună cu toate meciurile și finalele câștigate de tine, în strălucita ta carieră. Nu numai părinții și antrenorul tău, ci și anoi toți cei care te-am urmărit , cu sufletul la gură, murind și înviind de nai multe ori, în această finală, suntem mândri de tine că ești româncă și un mare om.

Așa cum Hagi, idolul și mentorul tău,  a ridicat țara în picioare de multe ori,  pentru glorie și respect  tot astfel ne-ai ridicat și tu,  ca o stea ce va rămâne definitiv în istoria sportului național și universal , așezând speranțele și așteptările acestui popor pe înalte piedestaluri, pe care tu te-ai ridicat cu mândrie.

Fragilitatea ta, sensibilitățile și suferințele tale, care puteau distruge pe oricine, dimpotrivă pentru tine au reprezentat pârghii de susținere morală și fizică, determinându-te să-l învingi chiar și pe Goliat , prin asta înțelegând marile glorii mondiale de tenis, învinse de tine.

Această calitate  îți mărește și mai mult meritele, îți potențează forțele pentru a recuceri  viitorul glorios către care te îndrepți. Înfrângerile tale temporare din tenis, suferite mai mult din cauze conjuncturale sau medicale nu sunt de natură să te îngenuncheze și potrivit principiului ”ce nu te omoară, te întărește”, suntem siguri că ești puternică iar victoria finală îți va aparține.

Simona, tu ne reprezinți pe toți și spunând asta  mă gândesc și la unele șicane din sport și televiziune, care încearcă să-ți minimalizeze meritele. Chiar și ei ar trebui să se bucure de tine, să te venereze.

Îi reprezinți,  deopotrivă, și pe copiii și nepoții noștri, care te admiră și te iubesc nespus, te idolatrizează ca pe icoana Maicii Domnului și încearcă, cu micile lor puteri  să se ridice la înălțimile numelui tău. Poate că unii chiar vor reuși dar voi, stelele sportului, știți mai bine ca noi că este imposibil să egaleze performanțele Nadiei și ale Simonei!

Voi sunteți astăzi, împreună cu alți câțiva mari campioni suportul moral al acestui popor și speranța pentru viitorul nostru ca neam, pe aceste tărâmuri sau în străinătate.

În anul luminos al Marii Uniri, tu și câțiva alți mari sportivi ați onorat Tricolorul și Țara acestui popor obidit, care datorită vouă mai dă uitării necazurile de zi cu zi și se uită la voi ca la niște icoane sfinte.

Simona, încă o dată, să nu fi tristă, nici-o înfrângere nu poate umbri meritele tale, iar forța ta vine din noi, oamenii de rând,  care suntem mereu alături de tine,  pentru ați obloji  sufletul și rănile provocate de alții și pentru a elogia sacrificiile și victoriile tale.

Un cuvânt mai avem de spus aici,  pentru dvs., domnule nou ministru al sportului, la care ni se alătură întreaga populație, să aveți grijă de sport, așa cum trebuie să avem de sănătate și educație, gândiți-vă profund acum, la început de drum ministerial, ce trebuie și cât trebuie să dați sportului și mai ales reprezentanților săi de frunte,  pentru ca în urma victoriilor lor tricolorul sa fluture alături de cele ale marilor țări cu glorii sportive.

Concluzia noastră este mereu aceeași: tu ești îngerul împăciuitor trimis nouă de Dumnezeu pentru a ne bucura ,  tu ești Luceafărul lui Eminescu, pus pe muzică de marele compozitor Eugen Doga și, coborând din ceruri, ne luminezi întotdeauna  viața și destinele.

Bravo Simona, te iubim și nu uita că tu faci  parte din segmentul  cel mai avansat al acestui popor și duci numele neamului românesc pe cele mai înalte culmi mondiale.

Mulțumim Simona, Dumnezeu să te ajute să treci mai departe sănătoasă și să-ți atingi visul tău de împlinire deplină.

Leave your comment