FSCR - Impreuna vom salva Romania!

Problema care framanta societatea romaneasca, indeosebi in segmentele sale mai tinere si in randul revolutionarilor de la 1989, o constituie lipsa cronica a locurilor de munca. Potrivit Constitutiei si legilor in materie, FSCR solicita Ministerului Muncii eforturi si politici mai agresive si evidente in domeniul crearii locurilor de munca. Problema vizeaza societatea in intregul ei, insa prioritatea zero o constituie in momentul de fata revolutionarii autentici, carora legea le confera drepturi aproape naturale, ca urmare a sacrificiului lor de sange in timpul Revolutiei din decembrie 1989.

Revolutionarii sunt de diverse varste, profesii, categorii sociale etc. Statutul revolutionarului, conferit de o noua lege stabila si clara, pe care o gandim in prezent, va trebui sa dea posibilitatea practica acelor revolutionari care doresc sa contribuie la dezvoltarea social-economica a tarii, să ocupe locuri de munca, in conformitate cu pregatirea lor, starea fizica si morala, dorinta etc.

Pentru aceasta, Guvernul este obligat si prin lege, dar si moral, sa asigure locuri de munca, cu prioritate, pentru revolutionari. De asemenea, invocam respectarea Acordului de colaborare semnat de Consiliul National al Societatii Civile, la care este parte si Organizatia Revolutionarilor, cu autorități guvernamentale, in vara anului 2012, deci care obliga Guvernul la masuri concrete privind crearea de locuri de munca. Mai adaugam si obligatia evidenta, care revine Guvernului din Platforma Civica a revolutionarilor din Piata Universitatii, încurajată si susținută de autorități, de a oferi locuri de munca revolutionarilor.

FSCR isi ofera expertiza si influenta in societate si in mediul de afaceri, contributia sa concreta, pentru identificarea unor posibilitati concrete de creare a noi locuri de munca, in special pentru revolutionari, ceea ce ar constitui si o masura eficienta de asigurare a stabilitatii sociale in Romania.

Tinand cont de cele de mai sus, de importanta temelor in discutie, precum si de complexitatea vietii social-economice actuale din Romania, FSCR va adreseaza rugamintea de a va apleca cu atentie asupra acestor propuneri, care au menirea de a sprijini activitatea Ministerului Muncii si a Guvernului si de a depune diligentele necesare pentru organizarea unei intalniri, in perioada imediat urmatoare, in format cate 2-3 persoane de fiecare parte, pentru a examina detaliile propunerilor respective si mecanismele de realizare.

In acest scop, cunoscand volumul mare al muncii dumneavoastră, va adresam rugamintea de a desemna un Secretar de Stat, pentru convorbiri si dialog cu grupul nostru social.

In asteptarea confirmarii dumneavoastră, va asiguram, stimata doamna ministru, de buna noastra credinta, sinceritate si loialitate, precum si de speranta in mai bine pentru populatie, asa cum ați afirmat si dumneavoastră in mai multe ocazii.

Cu deosebita consideratie,

Petre Racanel

Presedintele FSCR

Leave your comment