FSCR - Impreuna vom salva Romania!

Prezentarea privind rolul si obiectivele SCR precum si mesajul social adresat de participantii la Forumul Semnal – Lansare SCR

 

Salutam inca o data onorata asistenta la Forum si o asiguram ca aceasta prezentare este sincera, pornita din sufletul si dorintele noastre si nu in ultimul rand din stradaniile, suferintele si nemultumirile poporului nostru din ultimii 20 de ani.

 

Pe fond, obiectivul central al organizatiei pe care o lansam astazi este crearea unui pol social puternic, care sa aiba capacitatea  si atractia de a coagula toate  fortele sociale patriotice,  in scopul deturnarii actualului curs gresit al dezvoltarii social economice din Romania spre reforme autentice si transformarea statului intr-un instrument eficient care sa lucreze realmente in favoarea poporului si pentru realizarea interesului national.

Toate aceste forte sociale, politice, guvernamentale, profesionale vor constitui nucleul societatii romanesti care va fi capabil sa controleze puterea si in dialog sa colaboreze cu aceasta si intreaga societate sa conceapa un plan si o strategie bazata pe realitatile romanesti de relansare economica a tarii si ameliorarea situatiei grave in care se afla populatia. Desi nu are caracter politic, SCR va colabora strans cu fortele politice, in scopul intocmirii unei strategii realiste de scoatere a tarii din criza si haosul care exista in Romania.

Cand vorbim despre forte sociale avem in vedere un spectru larg reprezentat de oameni simpli si personalitati marcante, de organizatii, asociatii, sindicate, fundatii, patronate, diferinte ONG-uri, partied politice si factori guvernamentali  chemate sa spuna un NU hotarat politicii injuste si antinationale care a dus tara intr-o situatie disperata, catastrofala iar populatia in pragul distrugerii biologice si a unei saracii fara precedent.

 

Consecinta grava si imediata a acestor politici rezida in distrugerea fundamentului statului de drept si a bazelor societatii romanesti ceea ce pericliteaza securitatea nationala, independenta si suveranitatea nationala, afecteaza integritatea teritoriala a Romaniei si in final duce la destramarea Romaniei ca entitate nationala si teritoriala si impartirea ei in regiuni.

Fara a fi acuzati de populism si alarme false, atragem atentia in cadrul acestui Forum  ca, mai mult ca niciodata exista pericolul ca Romania sa dispara de pe harta si sa vorbim maine despre diferite euroregiuni, care sa functioneze pentru realizarea unor interese straine de popor si aceasta, spre durerea noastra, pe fondul nepasarii si arogantei factorilor guvernamentali romanesti.

Acest process, deja demarat,  ne face sa ne fie rusine si sa regretam jertfele stramosilor nostri care cu pretul vietii si al distrugerii propriilor familii au luptat permanent, sub stindardul si lozinca integritatii teritoriale a tarii,  pentru apararea acestui pamant stramosesc si a independetei nationale.

 

Situatia social-economica interna confirma temerile noastre ca populatia din Romania si insasi tara vor deveni categorii de mana a doua, asa cum s-a exprimat recent presedintele tarii.

 

Daca insasi puterea consimte la existenta unei asemenea posibilitati si realitati crude pentru tara si popor, ce ne mai ramane noua, societatii civile,  sa facem, decat sa stopam pe orice cale aceasta tendinta  periculoasa.

Situatia care s-a creat in Romania impune actiuni imediate si concrete pentru reluarea de la capat a reformei statului si societatii, eliminarea ferma a planurilor si programelor antipopulare de iesire din criza si de dezvoltare viitoare a tarii care favorizeaza doar pe politicienii si imbogatitii fara just temei.

Guvernul forteaza populatia, violand drepturile si libertatile acesteia, sa plateasca furturile clasei politice si sa asigure viitoarele furturi ale politicienilor.

Pentru aceasta platim diverse taxe, biruri, impozite, care ajung sa depaseasca 60% din veniturile noastre, ale oamenilor simpli, pensionarilor, salariatilor, fapt nemaintalnit in instoria moderna a statelor europene.

Tocmai in aceasta consta obiectivele SCR, sa luptam impotriva acestui jaf national patronat de unii factori politici si sa intoarcem cursul social si economic  in favoarea populatiei noastre, care merita din plin acest lucru.

Nu putem realiza acest deziderat decat prin unirea fortelor nationale progresiste, a tuturor cetatenilor patrioti, care impreuna sa lupte cu toate mjloacele sociale pasnice pentru infaptuirea rapida a urmatoarelor obiective:

  • realizarea unui dialog real cu toate fortele sociale cu partidele politice pentru redrasarea economica si sociala a tarii;
  •  crearea in fapt statului de drept care sa asigure o demonstratie reala si drepturi egale pentru toti cetatenii sai;
  • implementarea unui proces de reforme social-economice in favoarea populatiei, pe fondul monitorizarii stricte bogatasilor si averilor  care au fost facute prin furt si frauda;
  • revitalizarea institutiilor statului si sprijinirea larga a acestora pentru a lucra in favoarea poporului si a stopa furtul, coruptia generalizata, sa actioneze pentru confiscarea averilor ilegale si pedepsirea hotilor;
  • formarea, cristalizarea si sprijinirea clasei de mijloc in Romania, categorie sociala de baza a societatii pe care trebuie sa se intemeieze intreaga dezvoltare a tarii.
  • conceperea  unor programe sociale de dezvoltare economica si sociala care sa aiba in centrul lor cetateanul roman si nu politicianul corupt si impasibil la suferintele poporului, dornic doar de jaf si inavutire, de jos pana sus;
  • sprijinirea aparitiei unor fundatii, asociatii si alte ONG-uri care sa ajute populatia saraca ajunsa in stare de degradare biologica din cauza nepasarii politicienilor.

 

Pentru realizarea celor de mai sus si a altor obiective care vor reiesi din dezbaterile noastre,  este nevoie de colaborare si mai ales de schimbarea, transformarea clasei politice romanesti, si numirea in functii de conducere a specialistilor patrioti, tehnocratilor, eliminarea politicienilor din functiile de conducere, mai ales a celor corupti.

Functionarea structurilor de stat si de putere trebuie pusa sub controlul strict al societatii civile, al carei nucleu il va constitui clasa de mijloc.

Mesajul nostru social catre toate fortele din Romania este chemarea la unire si solidaritate, la toleranta si conlucrare fructuoasa la lupta impotriva coruptiei si furtului avutiei nationale,  in beneficiul prosperitatii si bunastarii poporului roman.

 

Pana in prezent, implementarea acestui process de transformare a societatii politicii si economiei  nu a fost posibila,  intrucat in fapt nu au existat o autentica societate civila si o clasa medie care sa asigure suportul dezvoltarii sociale.

 

Ne propunem, pornind tocmai de la aceasta realitate, sa coagulam in sfarsit toate fortele existente in Romania, de orice natura sau culoare politica, dornice sa lucreze pentru popor si sa imparta cu poporul atat binele cat si raul si sa interzica ferm crearea in continuare a grupurilor de interese care actioneaza si fura in interesul lor si al celor care le sustin.

 

Acest mesaj contine in sine si alte aspecte si elemente privind munca si drepturi egale pentru toti, actiuni pentru instaurarea echitatii, concordiei si reconcilierii  sociale, evitarea cu desavarsire a starilor de incordare intre minoritati precum si a exploziilor sociale eminente, apelul la solidaritate si cooperare interna si externa, eliminarea totala a coruptiei si redistribuirea echitabila si dupa merit si contributie  a resurselor tarii.

 

In final Forumul nostrum, noi toti cei prezenti, adresam un apel de pace si colaborare organizatiilor similare din strainatate, carora le solicitam sprijin, solidaritate si intelegere in efortul nostru de a reveni pe calea normalitatii,  a unei actiuni nationale concertate spre binele poporului si al prietenilor nostri externi si interni.

Transmitem mesajul nostru, asa cum este el formulat in prezentarea de fata, abasadorilor si altor reprezentanti ai misiunilor diplomatice la Bucuresti si le adresam rugamintea sa informeze tarile domniilor lor, organismele sociale din statele europene despre intentiile noastre sincere si juste,   sinceritatea mesajului nostru si desigur despre nevoia de sprijin interactional pentru cladirea in Romania a unei societati bazate realmente pe o economie de piata edificata, dar cu respectarea principiilor morale,  ale echitatii si legalitatii, obligatorii pentru toti si mai ales pentru putere.

 

Transmiterea tuturor, in interior si exterior, urarile noastre sincere de pace, prosperitate, progres, solidaritate si bunastare.

 

Traiasca Romania, tara in care dorim sa traim in pace si prosperitate.

 

Leave your comment