FSCR - Impreuna vom salva Romania!

Domnule Doctor Călin Georgescu sunteți o personalitate complexă care prin scrierile și întâlnirile dvs. cu cetățenii din România , deveniți din ce în ce mai cunoscut și apreciat. Vă rog să vă prezentați, pe scurt, cititorilor revistei ”Cronica Timpului”.

Sunt un soldat în slujba poporului român.

  1. Începând din 1999 și până în 2013 ați fost profund implicat în calitate de coordonator al Proiectului Guvernului României de Strategie Națională pentru Dezvoltare Durabilă și Director Executiv al Centrului Național pentru Dezvoltare Durabilă din București. Ce impact a avut munca și poziția dvs. în dezvoltarea țării în ultimii 15 ani? Ce trebuia și ce s-a făcut, concret, de cei care au guvernat țara, pe această linie?

Nu există guvernanţă şi guvernare, ci există corporaţii pe care guvernele le urmează oriunde în lume. Susţin că nu există leadership politic, şi asta este marea criză a omenirii acum, după aceea va veni această criză a hranei şi apei, în jurul anilor 2020. Toţi sunt îngenuncheaţi în faţa celor care le spun ce să facă — al interesului primar economic. Ţara noastră este distrusă pentru că a devenit obedientă interesului pur economic. România nu mai este stat, este o corporaţie.

  1. Sunteți autor și coautor al multor cărți de interes național precum: ”Pentru un ideal comun”, ”România 2020”, ”Reprofesionalizarea României”, ”Șansa României- Oamenii” , ”România post criză 2010” etc. Care a fost motivația de a vă dedica o mare parte din viață scrisului, ce ați urmărit prin editarea volomelor antemenționate și ce satisfacție aveți în ceea ce privește preluarea și punerea în practică a propunerilor și soluțiilor dvs. pentru societate?

Soluţia este să înţelegem cine suntem cu adevărat, să avem acest steag, adică un ideal — unde ne ducem, şi să înţelegem că ne refacem uşor şi repede dacă producem noi pentru noi în primul rând, si pentru alţii apoi. Atunci vom înţelege că apa va fi viitorul petrol, că eu pot produce pentru cel puţin jumătate din Europa, şi nu să import peste 80% din mâncare

3. Ultima dvs. carte ”Cumpăna României” și Proiectul de țară: hrană, apă, energie gândit pe baza conceptului de dezvoltare durabilă vă regăsesc în ultima perioadă, prin România ca un apostol ce vrea să trezească conștiința cetățenilor de apărare a interesului național, de acțiune adaptată provocării secolului XXI. Spuneți-ne, vă rugăm, câteva elemente prioritare din carte și ce doriți să obțineți prin aceasta.

Un Proiect de Țară este un steag. Un steag al Libertății! Un steag prin care aduci toată țara la nivelul unei chemări. Proiectul trebuie să răspundă identității și culturii noastre naționale, istoriei noastre, să-i facă pe oameni fericiți și să le aducă belșug și bucurie în casă. Să-i călăuzească pe oameni către fericirea lor interioară și să le întărească convingerea că doar prin noi înșine putem avea prosperitate și bună înțelegere. Prin el putem da copiilor o țară frumoasă și rodnică așa cum am primit-o de la strămoși.

  1. Proiectul propus este o sinteză a unui concept mai larg și am dori , tot pe scurt, să explicați cititorilor noștri, cum se poate implementa acest proiect în situația actuală din România, îndrăznesc să spun de haos, și sistem ticăloșit instaurat de cei care au condus țara de la Revoluție și până în prezent.

Adică un proiect de nișă pe care nu-l mai poate face nimeni în Europa și care este raportat la ce urmează să fie în lume, adică o criză teribilă de apă și hrană în zona anilor 2020. Deci dacă știu ce urmează, caut să mă pregătesc pentru asta și să-mi concep proiectul astfel încât să răspundă la două întrebări: Unde vrei să ajungi? și Ce mijloace ai pentru asta? Adică o regulă de doi simplă, nu de trei simplă. Vreau să ajung să fiu rezervorul de apă și hrană sănătoasă în Europa și să vând energie verde în regiune. Și am ca mijloc resursele naturale bogate ale țării, care nu sunt de vânzare. Iar modelul economic al proiectului să fie cel al economiei civice, economia locală. Aici trebuie să înțelegem că economia ține de morală nu de știință. Economia nu este o extensie a tehnicii ci o prelungire a vieții în comunitate. Și asta îmi deschide mintea la nișa românească: micul proprietar. Cu micul proprietar cuceresc lumea.  Așa arată un proiect de țară.

  1. Afirmați că nu vă veți implica politic devenind membru de partid, astfel încât să nu se mai repete ce au făcut toți cei care s-au perindat, mai bine zis rotit, în ultimii 27 de ani la conducerea României. Este exact ce-și doresc românii și societatea civilă la conducerea țării. Sunteți pregătit să renunțați la privilegiile și viața liniștită pe care o aveți acum, pentru a intra în batălia pentru România, a implementa Proiectul de țară fără amânare și a salva patria?

Nu sunt membru al niciunui partid în România, dar sigur pot să administrez extrem de bine interesele ţării spre demnitate. Şi demnitate înseamnă a avea un steag. Îl laşi pe ţăranul român să facă ce ştie din moşi strămoşi. Lucrez de peste 18 ani în sistemul ONU şi am văzut tot ce înseamnă sistemul mondial al dezvoltării durabile.

6. În scrierile și dvs. revedem fiul satului românesc, școlit în țară sau străinătate, cu gândurile și inima însă la meleagurile natale. Ce rol dați țăranului, satului și tinerilor în viziunea și acțiunile dvs. de salvare a nației?

Primul. Noi avem şansa, ca ţară într-un moment de criză, de a ne reface exact prin ceea ce nu au alţii. Şi este simplu pentru că îl las pe om să-şi declare vocaţia, asta e principala piesă de rezistenţă.

7. Domnule Georgescu, poporul și țara are nevoie de oameni ca dvs. iar o parte importantă a societății civile , vă cere să vă implicați și să preluați de urgență guvernarea țării. Sunteți pregătit?

Da. Sunt pregătit. Mă pun în slujba neamului românesc. Folosiți-mă!

  1. Care sunt resursele cele mai importante ale României ?

Vocația tinerilor și solul.

Ultima resursă a țării în ultimul moment este vocația, dublată de munca asiduă și de spiritul antreprenorial. România trebuie să acorde tineretului încredere absolută și să-i redea locul binemeritat, adică primul loc. Tineretul să fie încurajat material și logistic pentru a putea să-și exprime liber vocația și să o fructifice înspre binele lui, a familiei lui și a nației române.

Pe de altă parte aurul României nu este cel mineral din munții noștri, ci solul, cei 25 cm de deasupra pământului. Solul fertil românesc, cel mai fertil din Europa, este bogăția colosală a țării noastre.

  1. Funcționează în prezent binomul stat-cetățean?

Nu funcționează în România. Binomul acesta a fost una din marile invenții ale lumii după carte. El poate aduce progresul, liniștea și belșugul oamenilor. România nu mai este stat astăzi, este o corporație. Furi statul, furând mintea oamenilor. Am asistat în 26 de ani la manipularea omului de către om și la intrarea într-un sclavagism de înaltă clasă.

  1. Cum vedeți viitorul Europei?

Pentru Europa colapsul devine o chestiune de probabilitate matematică dacă nu renunță la balastul dat de Uniunea Europeană. Brexitul este o dovadă vie că Anglia nu s-a izolat cum spun lacheii de serviciu ai UE, ci a evadat. Revenirea la indentitatea națională, la cultura și tradițiile specifice fiecărui popor va fi șansa unui viitor demn în Europa.

  1. Suntem latini și ortodocși. Sunt aceste elemente de civilizație atuuri pentru o Românie influentă în regiune?

Nu. Măreția și demnitatea nu sunt un dat, ele se câștigă prin lupta, prin atitudine și muncă asiduă. Numai astfel putem ajunge la prosperitate și libertate.

  1. Numele dumneavoastră a fost adeseori vehiculat pentru demnitatea de Premier al României. Dacă veți ajunge Premierul României care ar fi primele trei măsuri pe care le-ați adopta?

Voi numi corect lucrurile! Totul va fi reașezat în demnitate, ordine și respect față de oameni și față de lege.

  1. Cu ce partide politice ați colabora?

Cu toate pentru că este vorba de interesul național.

10919006_486823604790065_3421294032575503839_n 14908235_928986553912283_6352896926569877057_n 14956628_928986573912281_4321886515664992359_n

Leave your comment