FSCR - Impreuna vom salva Romania!

Stimați cititori și membrii ai societății civile,

Așa cum am promis cu câteva zile in urmă, am demarat un serial de materiale în care demascăm intențiile, activitatea necorespunzătoare, atitudinea și incompetența unor cadre de conducere la vârf, ceea ce credem noi ne va da speranța și platforma unei noi relansări a politicii interne și externe românești, cu adevărat în beneficiul poporului român.

După analiza privindu-l pe politicianul de ”ocazie” Liviu Dragnea, ne propunem acum să vă prezentăm un alt personaj al scenei politice românești, ”cățărat” în vârful structurii statale cu ajutorul unor forțe externe și interne ostile nouă, precum și  cu sprijinul tehnicii IT, pusă în slujba candidatului la Presedinție, Klaus Werner Johannis, de către obedienții săi interni, în frunte cu un partid în degringoladă, autointitulat pompos PNL. Ca o paranteză, reamintim publicului avizat că partidele liberale realizează o politică de largă deschidere liberală ”de dreapta”, cu puternice conotații economice, dar PNL român și-a pierdut culoarea politică, este confuz și contradictoriu, duce o politică obedientă de sprijinire necondiționată a președintelui țării, punând în pericol obiectivele reale ale partidului și ale țării. În această paradigmă, care nu este benefică României, s-a plasat PNL atunci când susține și luptă orbește în sprijinul președintelui, care la rândul său se supune, ca la Poarta Otomană, unor interese străine, cunoscute și necunoscute, dar mai ales de sorginte germană, austriacă, franceză și britanică.

După această scurtă incursiune, dar obiectivă, vom rămâne câteva momente asupra personalității Președintelui ”turist” din România, care fără nicio logică și fără cunoștințe solide în politică, economie și justiție dorește și încearcă să regleze aceste domenii după interesul său și să le facă să lucreze în beneficiul său, angrenând întreaga societate într-o aventură politică, vecină cu utopia, ale cărei rezultate și finalitate putem lesne bănui că sunt în defavoarea națiunii române.

Președintele nostru gândește încet și vorbește cum gândește, având probleme de traducere, pe planul gândirii, din germană în română și din română iar în română, pronunțând niște bâlbâieli greu de înțeles și desigur de interpretat. Nu mai spunem ce influență dezastruoasă are acest proces în planul luării deciziilor, putând concluziona că el se află, de fapt, la mâna consilierilor. Și aceștia sunt de diverse proveniențe și gândiri politice, ceea ce ne indică realitatea că ei îl manipulează pe președinte sau îl ”vând” unor forțe străine, interesate de România.

Trebuie să mai amintim și faptul că președintele român este prizonierul ”plăcerilor imobiliare”, iar aceste gusturi, ce țin de istoria țăranului român ce murea pentru pământul său, l-au determinat să acumuleze, mai mult sau mai puțin legal cinci-șase proprietăți imobiliare, a căror situație juridică încă nu este clară. Probabil, că viitorul ne va da confirmarea supozițiilor noastre că totul este ilegal.

Președintele Johannis, un caracter confuz, indecis și mereu contradictoriu se află întotdeauna în preajma unor actori politici obedienți,  de regulă proveniți din PNL și USR , împrejurare care îl determină să adopte decizii nu numai ilogice, dar mai ales perdante pentru țară și popor. Ca să exemplificăm, vă reamintim doar declarațiile sale nefericite, ca să nu le spunem ”naziste”, privind vizita premierului român în Israel, întâlnirea premierului cu Papa, actualele acțiuni de judecată intentate de președintele PNL împotriva premierului și Guvernului, la sugestia Președintelui Johannis, care au generat reacții virulente din partea unor autorități din Israel, SUA și Germania, care afectează grav relațiile României cu aceste state.

Revenind la politica internă, este necesar să subliniem rezultatele inexistente ale Președintelui României atât în politică, cât și în economie și administrație.

Președintele nostru ”certăreț” contestă oricare proiect legislataiv venind din partea PSD, face aprecieri diletante, dincolo de subiectul și conținutul legilor, urmărind de fapt beneficii personale electorale. Ne amintim cu greu de vreo lege adoptată de Parlament, care să nu fie atacată de Președintele Johannis la Curtea Constituțională, uneori chiar în mod repetat. Exemplificăm aici cu legile Justiției, dar mai sunt și altele.

Președintele Johannis are prieteni bine aleși, interni și externi, dar singurul criteriu luat în considerare este obediența acestora față de el și eventualele avantaje politice și chiar financiare. În acest context, reamintim sprijinul acestuia pentru cedarea unor resurse naturale românești către Austria și Germania.

Președintele României iubește foarte mult contactele cu străinii, dar îi neglijează aproape visceral pe români și crează o atmosferă de neînțeles, în ceea ce privește discutarea problemelor de politică internă și externă ale României. El merge în structurile europene, la diverse manifestări, angajează Guvernul și statul român în diverse congregații și aranjamente zămislite la Bruxelles sau Berlin, dar niciodată nu consultă Parlamentul și Guvernul României, autorități care pun în executare diversele acorduri și aranjamente internaționale ale României. Reîntors din diversele sale pelerinaje profesionale sau turistice, Președintele român nu dă explicații nimănui, poporul neștiind unde a fost, ce a discutat și mai ales ce a angajat în numele lui. Și aici aducem exemplul vizitei sale la Stuttgart (Germania) de unde a plecat în Tenerife, Caraibe și alte locuri exotice, iar țara a rămas fără conducere, ceea ce este grav mai ales în situații de criză, când la nivelul statului trebuie luate decizii urgente și de anvergură.

Președintele Johannis agrează foarte mult și turismul intern. După cum se poate observa, atunci când țara fierbe, când se discută legi existențiale privind populația sau când țara este atacată în diverse moduri, de către parteneri ostili, președintele Johannis se răcorește la munte, se află pe schiuri sau se plimbă cu bicicleta. Aceste manifestări electorale ieftine sunt consumate de mult de către popor și-au pierdut valoarea și simbolul, ele fiind dezavuate în totalitate de electorat.

Fără a afirma că președintele român este o personalitate ”ușuratică” și ”diletantă”, putem afirma cu just temei că este foarte puțin interesat de destinul acestei țări și că este atras mai mult de laturile și nuanțele protocolare și distractive ale funcției ocupate.

Dorim să relevăm încă un aspect fundamental al personalității lui Johannis, acela că îi face o plăcere deosebită și insistă să copieze ”grandoarea și puterea ” dictatorilor, a conducătorilor autoritari iar în acest sens, atenția lui este îndeosebi concentrată pe ”marca Băsescu”, omul și președintele care a deteriorat pentru mult timp întregul echilibru instituțional al țării, relațiile externe și a fracționat țara și populația în grupuri și grupări care nu mai pot fi coagulate. Mecanismele și metodele folosite de Băsescu pentru cucerirea puterii și stăpânirea integrală a țării constituie o generoasă sursă de inspirație pentru Președintele Johannis, care cu grație și provocând dezgust încearcă să-și subordoneze societatea, unele partide politice, grupuri de interese economice și îndeosebi manifestațiile de stradă. Desele lui îndemnuri la revolte de stradă, îndreptate întotdeauna doar împotriva PSD, precum și participarea sa directă la unele dintre aceste manifestații, demonstrează incapacitatea sa de conducător echilibrat și de sine stătător, precum și frica sa ancestrală față de PSD, care poate provoca un cutremur ce va duce la pierderea puterii de către Președintele Johannis.

Susținerea politică pentru președintele Johannis este minoră și nu îi poate asigura succesul în viitoarele alegeri. Readucerea în prim-plan a lui Cioloș, șeful ”guvernului meu” cu rezultate 0, îi reduce și mai mult șansele la prezidențiale și irită PNL –ul partid în cadrul căruia deja au apărut fracțiuni contradictorii, care amenință stabilitatea președintelui. Încercarea lui Johannis de a câștiga guvernarea, pe căi necinstite, pentru PNL, prin sugestionarea acțiunilor juridice împotriva Guvernului, au crescut alarma în PNL, situație care credem că va provoca trecerea unei părți însemnate a acestui partid la ALDE, consolidând astfel poziția lui Tăriceanu dar și a lui Dragnea, în mod indirect, ca parte a coaliției parlamentare.

Ne așteptăm la o reașezare a electoratului, în această vară politică fierbinte, mai mult de partea social-democrației și o scădere considerabilă a influenței dreptei pe scena politică internă.

Într-o lume politică plină de confuzii, conflicte, provocări și sărăciecontaminată și de conflicte externe,cetățenii se îndreaptă în direcția unei asigurări sociale mai ample, ceea ce poate oferi doar stânga politică, întrcât austeritatea și dezvoltarea economică ”prin noi înșine” au pierdut teren în toată Europa, cu reverberații și pe plan intern. Măsurile economice privind salarii, pensii, fiscalitate, realizate de PSD în cadrul programului guvernamental și al coaliției parlamentare au mărit încrederea populației și au determinat un sprijin substanțial pentru social-democrație. Aflată în declin, opoziția politică din România, în frunte cu președintele Johannis, încearcă stoparea stângii politice și câștig electoral, prin măsuri și presiuni asupra Justiției și Procuraturii, informând autoritățile europene, în mod fals și nerușinat, că în România se urmărește înnăbușirea luptei împotriva corupției. Lucrurie sunt evidente, lupta cu corupția va continua în România, dar numai cu mijloace legale și în cadrul unor legi cu adevărat democratice. Astfel,, noile legi ale Justiției elimină influențele și presiunile politice asupra justitiei, stopează abuzurile procurorilor și judecătorilor corupți, instituționalizează răspunderea justă și legală a magistraților și propulsează statul de drept, prin relansarea unor reforme  realmente democratice în toate sferele vieții interne.

În final, nu putem să nu afirmăm că președintele nostru ne-a impresionat doar prin tăcere și refuz de comentarii, care ar trebui să intre în atribuțiile lui, întrucât privesc țara și economia, stabilitatea și securitatea statului, în general politica României.

Tot aici, subliniem că președintele Johannis, pe lângă interesul pentru turism și excursii, nu mai are nicio altă preocupare, tocmai în acest an al marelui Centenar , când el ca personalitate de vârf în statul român, ar trebui să dea un exemplu de devoțiune și respect față de poporul din care pretinde că provine. Sau poate provine din altă parte, încă nu știm?

Nu înregistrăm nicio manifestare sau acțiune, cât de mică, dedicată Marii Uniri, din partea președintelui. Să înțelegem oare că președintele nostru nu iubește Unirea? Așteptăm un răspuns din partea domniei sale, poate însoțit de un program amplu de manifestări pentru marcarea Centenarului.

În concluzie, societatea civilă recomandă stimatului nostru președinte să fie mai activ și mai implicat atunci când este vorba de interesele românilor, să-i laude pe aceștia în forurile internaționale și să spună Occidentului, mai ales Germaniei, că cetățenii români sunt pricepuți și calificați și nu sunt populație de mâna a doua.

De asemenea îi recomandăm domnului Președinte să îi ubeacă mai mult pe români, să dialogheze cu ei și cu societatea civilă , în general, ceea ce îi va oferi mai multe idei și gânduri bune, nu numai pentru familia lui, dar și pentru populație.

 

Leave your comment