FSCR - Impreuna vom salva Romania!

concurs 1concurs 2pfotoss

Ca şi în ziua de azi, ofertele de serviciu erau dintre cele mai diverse şi acum 80 de ani. Cele care aveau expunere publică erau mediatizate suficient de mult, cât să fie subiecte de prima pagină în ziarele vremii, chiar ele, aceste publicaţii fiind de multe ori gazde şi organizatoare pentru diversele concursuri de ocupare a locurilor vacante din teatrele bucureştene, sau concursuri pentru găsirea celei mai bune dactilografe din Bucureşti. Reportajele de la astfel de evenimente luau adesea alura unor povestiri cu sfârşit fericit, fapt esenţial în încurajarea cititorilor să participe şi la alte iniţiative asemănătoare. Presa îşi juca perfect rolul ei mobilizator!

Preluând moda de afară, publicaţia Realitatea Ilustrată, împreună cu americanii de la marea companie cinematografică Metro Goldwin, organiza un concurs pentru desemnarea celei mai bune dactilografe din Bucureşti, concurs dotat cu premii foarte atrăgătoare. Totul pleca de la un film de mare succes în acei ani, “Soţie contra secretara”, în care jucau 3 nume imense ale cinematografiei, Clark Gable, Myrna Loy şi Jeanne Harlow. Astfel de evenimente avuseseră loc la Paris şi Amsterdam, de unde sunt publicate şi imagini, iar Bucureştiul nu putea să lipsească! Calitatea reproducerii, foto 1, permite lecturarea directă a prezentării acestui concurs.

Foto 2 ne arată cum aceeaşi publicaţie organiza împreună cu Teatrul Alhambra-Excelsior, o selecţie de personal pentru trupa de revistă şi operetă, “genuri de spectacol care nu ar mai trebui considerate frivole”. În bogatul material fotografic, remarcăm eleganţa concurenţilor şi ne facem o ideea de cadrul în care se desfăşura acest concurs, era vorba de Sala Excelsior a Teatrului Alhambra, de curând inaugurată.

FSCR
Direcția de comunicare

Leave your comment