FSCR - Impreuna vom salva Romania!

Actul aşa-zis eroic, curajos şi responsabil al Regelui Mihai de la 23 August 1944 e considerat de istoricii obiectivi ca o mare trădare, Suveranul a aruncat ţara în mâinile ruşilor, a predat-o inamicului de la Răsărit fără cea mai mică negociere, s-a supus total foştilor duşmani care acum îi deveneau aliaţi, iar prin actul său a trimis sute de mii de soldaţi români în lagărele sovietice şi ţara în bezna comunismului.

Arestarea Mareşalului Antonescu a făcut ca presa de a două zi să scrie înflăcărată despre  “înlăturarea dictaturii, a căluşului criminal ce zăgăzuia libera manifestare a unui popor…”. Cu o zi în urmă, aceeaşi presă slăvea eroismul Mareşalului în încercarea lui de a stopa înaintarea trupelor sovietice pe teritoriul ţării noastre!

Doar în câteva ore se schimbase totul, forţele politice plănuiseră de mult lovitura de stat condusă de rege şi acum dezbăteau constituirea unei formaţiuni politice de “largă participare naţională”. Având în vedere că o clociseră de mult timp, nu le-a fost greu să formeze “Blocul Naţional Democratic”, din care făceau parte reprezentanţi ale tuturor forţelor democratice importante ale ţării, adică, ţărăniştii, liberalii, social-democraţii şi…comuniştii! Ne întrebăm azi, după mai bine de 70 de ani de la marea trădare, cât de democraţi erau consideraţi comuniştii de către tovarăşii lor de complot şi mai ales ce forţă reprezentau ei ca să fie invitaţi la festin, atunci ei erau vreo 800 în toată ţară şi reiese clar că totul se jucase pe o singură carte la Moscova, joc la care nici Suveranul şi nici membrii partidelor istorice n-au avut nici cea mai mică opoziţie, ci dimpotrivă…

Aşa se face că în ziarele din 24 august 1944, alături de elogiile deşănţate aduse Regelui trădător, apar în fotografii mari cei care vor constitui primul guvern aşa-zis democrat: din partea ţărăniştilor Iuliu Maniu, apoi liberalul C.I.C. Brătianu, social democratul Constantin Titel Petrescu şi comunistul Lucreţiu Pătrăşcanu. Se întâmpla asta cu multe zile înainte de intrarea primelor tancuri ruseşti aducătoare de comunism în Bucureşti, aşa că filonul comunist nu că era doar tolerat de rege şi de către partidele istorice, dar era chiar invitat de aceştia să conducă şi ţara!

 

FSCR

Direcția comunicare

Leave your comment