FSCR - Impreuna vom salva Romania!

Pozitia Federatiei „Societatea Civila Romaneasca” (FSCR)  privind lipsa de siguranta a cetateanului român si capturarea unor institutii ale statului, de catre clanuri mafiote, in interese personale

FSCR exprima ferm necesitatea respectarii si aplicarii imperativului sigurantei cetateanului român, al consolidarii institutiilor coercitive si de drept ale statului si al aplicarii ferme si generale a legislatiei, indiferent de pozitia sociala, economica sau financiara a persoanei care incalca legislatia.

In pofida acestui comandament social al prezentului, mai necesar ca oricand observam in fiecare zi tendinte tot mai evidente de disolutie a statului, de slabire si de decredibilizare a institutiilor de putere si, in final, de strangulare sau disparitie a insusi statului de drept, cucerire realizata pe baricadele Revolutiei din 1989, prin jertfe umane deosebite.

In acest context defavorabil si periculos al dezvoltarii social-economice a României, fenomenul infractional si de coruptie cunoaste o recrudescenta fara precedent si deosebit de periculoasa pentru evolutia viitoare a tarii.

Pe acest fond  generalizat infractional din România, clanuri mafiote s-au infiltrat in conducerea si functionarea locala a MAI, punand in pericol, in modul cel mai direct, siguranta si securitatea cetateanului român.

Exemplificam aceasta realitate si prin ultimele evenimente de la Piatra Neamt si din cadrul MAI, care demonstreza cu prisosinta compromiterea unor elemente din conducerea acestui minister si a institutiilor sale din teritoriu.

Asa cum se reflecta si in mass-media, cetatenii din Piatra Neamt si alte judete si localitati nu mai pot circula liberi si in siguranta, fenomene care se regasesc din pacate si in alte orase cum ar fi Constanta, Craiova etc.

FSCR avertizeaza clasa politica si cheama organismele de drept si de ordine publica sa-si faca datoria conform legii, reprezentantii acestora sa renunte definitiv la cardasia cu interlopii si mafiotii organizati pentru crima, in scopul suprem al asigurarii sigurantei cetateanului si al populatiei, in general.

In acest proces complex si uneori contradictoriu, FSCR avanseaza oferta sa de sprijin si contributie la eliminarea clanurilor mafiote si condamnarea lor, inclusiv prin proiecte proprii.

 

 

 

Presedinte FSCR,

Petre RACANEL

 

 

Leave your comment