FSCR - Impreuna vom salva Romania!

 

 

Federatia Societatea Civila Romaneasca a luat nota de atrocitatile savarsite in Libia de colonelul dictator M. Gaddafi impotriva propriului popor si condamna cu fermitate genocidul savarsit de acest sef de stat iresponsabil, impotriva concetatenilor sai.

Despre gravitatea acestui eveniment international, cu efecte si consecinte negative imediate, deosebit de periculoase pentru securitatea tarilor din zona, dar si pentru pacea si securitatea mondiala, s-au exprimat multi sefi de state, personalitati marcante ale vietii internationale, analisti de diverse nationalitati, dar nu toti au impartasit masurile de interventie militara propuse de Franta si sprijinite de SUA, Canada, Danemarca, Germania, Italia si alte state.

Aceasta situatie indeamna la reflectie, trebuie sa ne dea de gandit si provoaca o mare ingrijorare pentru soarta intregii umanitati.

Atitudinea neunitara a statelor, uneori directa, alteori mascata sub diverse situatii si motive de ordin umanitar, terorist sau economic, demonstreaza ca lumea a ramas diversa, cu interese nationale sau de grup si personale foarte puternice, dar nu unita si solidara, chiar si atunci cand sunt incalcate sau amenintate valori primordiale, cum sunt pacea, securitatea, viata, independenta si integritatea teritoriala a popoarelor si statelor.

Intotdeauna, indiferent de regimul existent la putere, Romania a avut reactii si pozitii clare, fara echivoc, in ceea ce priveste evenimentele internationale de o asemenea importanta si gravitate pentru ordinea si securitatea mondiala, pentru soarta si evolutia lumii moderne, contribuind, dupa caz, si cu eforturi si jertfe concrete proprii la solutionarea sau aplanarea unor stari de asemenea anvergura si influenta nociva asupra omenirii.

Astazi, cand statele, umanitatea in ansamblul sau, au condamnat definitiv si neconditionat actiunile unor state sau actele teroriste ale unor organizatii sau persoane iresponsabile, care pun in pericol pacea si securitatea mondiala, sub diverse pretexte fabricate, guvernantii romani au ramas fara reactie la situatia din Libia, nu au adoptat o pozitie clara si irevocabila, motivand ca asteapta decizia NATO. Este de neinteles o asemenea pozitie, a unui stat membru UE si al NATO, precum si motivatiile infantile aduse unei asemenea atitudini duplicitare.

Trebuie sa exprimam cu claritate faptul ca o asemenea atitudine se va intoarce ca un bumerang impotriva noastra, a poporului si nu a u unor guvernanti nepriceputi, care vor fi iesit deja de mult din arena politicii interne si internationale.

FSCR cere factorilor politici sa examineze atent, cu responsabilitate, maturitate politica, imediat si fara ambitii politice personale, indiferent despre cine este vorba, pozitia si masurile Romaniei, in legatura cu situatia creata in Libia si sa exprime public si international atitudinea, pozitia si intentiile sale de actiune, in consens cu lumea civilizata europeana, careia ii apartinem.

 

 

Dipl. Ec. Petre RACANEL

Presedinte

Leave your comment