FSCR - Impreuna vom salva Romania!

Federatia „Societatea Civila Romaneasca” (FSCR) a crezut cu tarie, chiar de la infiintarea sa, ca fortele sociale si politice chemate la un dialog permanent si eficient, pe baza reconcilierii si unitatii nationale, vor raspunde acestui deziderat major si vor renunta la interesele marunte de grup, in favoarea realizarii interesului national, clamat de intreaga societate romaneasca.

FSCR constata, cu regret, ca dialogul cvasi-social propus de aceasta nu a primit inca raspunsul asteptat si justificat si nu a dobandit inca aprobarea si profunzimea necesare. Din acest motiv, FSCR condamna atitudinea de ignorare din partea puterii a dialogului cu ONG-urile, sindicatele, patronatele si alte forte sociale si reitereaza chemarea la reconciliere si unitate, la un dialog larg, menit sa puna capat divizarii si dezbinarii societatii, in acest moment greu de suportat de catre popor.

Constienti de complexitatea unui asemenea proces de reluare reala a dialogului social, propunem intermedierea, de catre FSCR, a contactelor dintre factorii guvernamentali si exponentii de frunte ai societatii civile.

Consideram ca FSCR dispune in prezent de forta si amplitudinea sociala necesare organizarii unui asemenea dialog. Avand in spate o baza sociala puternica, un program de actiune clar, cu orientare sociala si economica,  precum si dispunand de   specialistii necesari, FSCR poate propune propriile proiecte si planuri de masuri, ca punct de pornire a dialogului si actiunii sociale largi.

Pe fondul decredibilizarii continue a clasei politice, a institutiilor publice si a unor activisti sociali de frunte, FSCR reprezinta astazi pilonul social necesar, in jurul caruia, pe baza credibilitatii si potentialului de care dispune, fortele sociale pot sa se reuneasca pe platforma de actiune comuna, si sa actioneze pentru popor pentru scoaterea tarii din criza.

In baza celor de mai sus, FSCR solicita partidelor politice, fortelor sociale apolitice, institutiilor statului, Presedintelui si sefului Guvernului sa renunte la ambitiile personale, la vanitatile lor exagerate, la limbajul inadcvat functiilor si pozitiilor lor si sa revina la normalitate, la dialogul cu romanii si la apropierea reala fata de acestia, pentru actiuni si masuri numai in beneficiul poporului si al tarii.

 

Petre Racanel

Presedinte FSCR

Leave your comment