FSCR - Impreuna vom salva Romania!

10.03.2011

In continuarea materialelor sale privind depolitizarea functiilor de stat si social-economice, FSCR revine cu un apel sincer catre Guvernul Romaniei, in actualul context deosebit de important, al transformarilor si reformelor fundamentale in structurile statului, in economie si societate, pentru continuarea eforturilor demarate in directia depolitizarii functiilor publice si din sectorul social-economic.

FSCR sprijina aceste eforturi si considera ca in actiunea demarata de Guvern pentru eradicarea evaziunii fiscale si coruptiei o componenta de baza a acestui proces benefic o reprezinta inlocuirea cadrelor insuficient calificate, corupte sau afiliate unor cercuri de interese sau infractionale, puse uneori in slujba clasei politice.

Procesul de depolitizare a institutiilor statului si economiei este complex, contradictoriu si deosebit de complicat, ceea ce presupune o lupta acerba si consecventa, sacrificii si uneori chiar victime.

Constienti de aceasta realitate, trebuie sa rezistam, sa manifestam vointa si, mai ales, sa nu cedam in fata acestor provocari ci, dimpotriva, Guvernul trebuie sprijinit de insasi Societatea Civila, prin actiuni si fapte concrete.

Atingerea obiectivului final al acestei lupte trebuie sa preocupe intreaga societate si are ca efect reducerea si eliminarea treptata a influentei cercurilor mafiote, corupte si infractionale in luarea deciziilor statului la nivel macroeconomic si macrosocial.

Desi structurile de stat nu au reactionat intotdeauna operativ si adecvat la interventiile si apelurile FSCR si ale Societatii Civile, in general, la oferta lor de a reactiva si dinamiza dialogul social si colaborarea intre stat si societate, FSCR isi reafirma disponibilitatea de a continua apelul la sprijin si cooperare cu Guvernul si toate ONG-urile, in promovarea actiunilor si programelor anticriza, impotriva coruptiei si a crimei organizate.

Mentionam, inca odata, ca scopul principal afirmat si recunoscut de FSCR este instituirea unui dialog cvasisocial, reconcilierea statului cu societatea si cresterea nivelului de protectie sociala a populatiei. Guvernul este fortat de situatie sa revina la dialogul cu Parlamentul si poporul, pentru realizarea acestor obiective. Mai mult, atragem atentia ca statul trebuie sa se angajeze plenar si eficient in lupta pentru combaterea coruptiei, evaziunii fiscale, a infractiunilor economice, a abuzurilor de putere din partea unor politicieni.

 

Pentru sprijinirea si sustinerea acestor actiuni guvernamentale, absolut necesare in actuala etapa de dezvoltare a tarii si pentru iesirea din criza, se impune  formarea unor noi cadre de inspectie si control, necorupte si loiale interesului national si poporului roman.

 

 

 

 

Dipl. Ec. Petre Racanel

 

Presedinte FSCR

Leave your comment