FSCR - Impreuna vom salva Romania!

FSCR  regreta si condamna disputele politice dintre partidele de la putere si cele din opozitie in legatura cu fondul si adoptarea Legii educatiei.

FSCR considera ca aceasta lege are importanta nationala deosebita si ea nu poate fi adoptata de catre un grup restrans de partide sau politicieni, intrucat Legea Educatiei vizeaza viitorul si destinele copiilor nostri si, pana la urma, viitorul si existenta natiunii noastre.

Devenind o problema cronica, chestiunea Legii educatiei introduce in societate destabilizare si insecuritate, nemultumeste diferite segmente sociale si etnii din Romania.

Nu putem sa fim de acord cu introducerea in aceasta lege a unor discriminari intre populatia romana si nationalitatile conlocuitoare acordand mai multe drepturi membrilor altor etnii.

In acest sens, in pofida controverselor si disputelor existente, FSCR este de parere si se pronunta pentru adoptarea actualului proiect al Legii Educatiei, dar  cu amendamentele si adnotarile propuse de partidele din opozitie.

FSCR nu poate accepta ca Legea Educatiei sa constituie un targ politic intre PDL si UDMR, de genul” iti dau una, imi dai alta” in scopul rezolvarii unor obiective politice specific unui partid sau altul si cere imperativ institutiilor  sa nu mai taraganeze elaborarea si aprobarea acestei legi din motive subiective.

 

FSCR declara, in spirit democratic si national, ca Legea Educatiei trebuie sa asigure drepturi egale pentru toti, indiferent de nationalitate, dar in acelasi timp trebuie sa elimine discriminarea pozitiva pentru nationalitati, introdusa abuziv in proiectul de lege.

 

 

Presedinte FSCR

Petre Racanel

Leave your comment