FSCR - Impreuna vom salva Romania!

In traditia sanatoasa  a poporului nostru, in consens cu valorile nationale si spiritul de onoare si sacrificiu ale neamului nostru, Armata a costituit intotdeauna reper-ul fundamental al sigurantei si sperantei de pace a Romaniei si poporului sau. Invocam aici recunoasterea generala a demnitatii si onoarei Armatei Nationale, ca purtatoare a stindardului national si a celorlalte insemne nationale (Imnul, Stema, Tricolorul). Umilinta adusa Armatei Romane este de fapt o umilinta pentru intregul popor, care are o legatura directa si sfanta cu Armata.

Pentru prima data in istoria milenara a poporului roman, Armata a fost supusa in mod constient unor atacuri fara precedent, pentru a fi doborata de pe piedestalul sau de credibilitate si speranta, pace si prosperitate pentru poporul roman.

Manevrele si scenariile interminabile, care au avut loc pe tema pensiilor militarilor rezervisti, sunt o dovada in sensul celor de mai sus si trebuie stopate imediat, pentru a nu transforma Armata Nationala in obiect de disputa si controversa politica, de discreditare in fata poporului sau.

Pozitia Federatiei „Societatea Civila Romaneasca” (FSCR) subliniaza lipsa de tact si comeptenta a Guvernului Roman in abordarea si tratarea adecvata a acestei teme.

Din aceasta cauza, FSCR se disociaza de politica Guvernului in aceasta chestiune si este gata sa sprijine, daca va fi cazul, o politica corecta si eficienta oficiala de iesire din criza si ridicare a bunastarii poporului roman.

FSCR a respins si nu este de acord cu atitudinea si aprecierile Presedintelui si Guvernului in problema recalcularii pensiilor militarilor rezervisti.  FSCR sustine  in continuare pozitia corecta a rezervistilor, de respectare riguroasa a legii, exprimata public, de stopare a recalcularii acestor pensii si de respectare a onoarei si demnitatii Armatei Nationale.

FSCR reitereaza disponibilitatea sa de a dialoga cu Guvernul, Presedintia, Parlamentul si toate celelalte institutii publice, in scopul solutionarii corecte si juste a problemelor Armatei si populatiei, dar niciodata nu va putea fi de acord si nu va sustine politicile si atitudinile antinationale.

 

 

Petre Racanel

Presedinte FSCR

Leave your comment