FSCR - Impreuna vom salva Romania!

FEDERATIA SOCIETATEA CIVILA ROMANEASCA (F.S.C.R.) isi exprima profunda ingrijorare fata de desfasurarea evenimentelor si izbucnirilor sociale fara precedent din Romania. Suntem preocupati de solutionarea cererilor si revendicarilor juste si legitime adresate de diferite segmente si categorii sociale, Presedintelui, Guvernului si Parlamentului.

In acest context social deosebit de  periculos pentru securitatea nationala  si integritatea Romaniei, F.S.C.R. cheama toate fortele sociale, partidele politice si factorii guvernamentali, la reconciliere nationala, posibila numai prin identificarea cauzelor reale care au generat situatia economica prezenta.

In consecinta chemam la conlucrare si colaborare stransa, indiferent de culoarea politica, pentru dezamorsarea tensiunilor sociale acumulate si atragerea reala si practica a Guvernului la inlaturarea cauzelor crizei si la satisfacerea revendicarilor legitime ale cetatenilor.

In acelasi spirit, chemam populatia Romaniei, la  implicare prin activism civic si disciplina, in rezolvarea situatiei prezente, pentru evitarea conflictelor sociale.

Constatam cu ingrijorare ca in momentul de fata tara este in pragul haosului social si economic, de care nu vor ezita sa profite dusmanii interni si externi ai Romaniei.

Solicitam Presedintiei si Guvernului sa renunte la politicile si excesele sale indreptate impotriva propriului popor.

Consideram ca elaborarea unor programe autentice de masuri capabile sa revigoreze economia nationala se poata face numai  prin colaborarea clasei politice cu reprezentatii societatii civile.

In numele Societatii Civile cerem renegocierea acordurilor cu institutiile Uniunii Europene si Fondul Monetar International.

Federatia Societatea Civila Romaneasca conteaza pe buna credinta si bunele intentii ale organismelor internationale, de care depinde in momentul de fata soarta Romaniei.

 

PRESEDINTE F.S.C.R.

PETRE RACANEL

Leave your comment