FSCR - Impreuna vom salva Romania!

Nr. 09/25.11.2010

 

FSCR sprijină ferm imperativul siguranţei cetaţeanului român, al consolidării instituţiilor coercitive şi de drept ale statului şi al aplicarii ferme a legilor, indiferent de poziţia socială, economică sau economico-financiară a persoanei care este vizată prin efectul legilor.

În pofida acestui comandament elementar şi fundamental în orice stat, observăm în fiecare zi tendinţele tot mai evidente de disoluţie a autorității statului român, de slăbire şi decredibilizare a institutiilor statului. Am ajuns astfel la o situație complet diferită de ceea ce am sperat cu toții în decembrie 1989. Constatăm cu tristeţe că sacrificiile de atunci au ajuns de batjocura îmbuibaților care au profitat cu cinism, organizându-se în structuri mafiote, prin aceasta subminând  mecanismele democraţiei. Aceste mecanisme nu mai funcționează decât, cel mult formal, de ochii lumii!

În acest context defavorabil dezvoltării social-economice a României, fenomenul infracţional cunoaşte o recrudescenţă periculoasă pentru evoluţia viitoare a ţarii.

Este deprimant să constați că în România clanurile mafiote s-au infiltrat în conducerea MAI, punând în pericol în modul cel mai direct siguranţa şi securitatea cetăţeanului român, dar și a statului!

Evenimentele și dezvăluirile de la Piatra Neamţ şi din MAI nu sunt nici pe departe un caz izolat. Dimpotrivă, situaţia este aceeași în majoritatea județelor și a ministerelor!

FSCR avertizează clasa politică asupra pericolelor majore ce decurg pentru toată lumea din această situație. Grav este că stoparea și remedierea acestor evoluții aberante nu se poate face de pe o zi pe alta pretinzând de la oamenii politici o voință și o abnegație pe care aceștia nu au dovedit-o niciodată până acum! Situația a scăpat de sub controlul clasei politice și credem că se impune o strânsa conlucrare a acesteia cu societatea civilă.

Noi, FSCR, ca grupare de asociații și fundații cu vocație civică, ne oferim sprijinul, prin experți și programe, pentru găsirea și aplicarea soluțiilor de redresare socială și morală a societății românești. Chemăm să ni se lăture orice persoană și orice ONG dispus și capabil să pună umărul alături de noi la scoaterea României din impasul în care a ajuns după 20 de ani de guvernare iresponsabilă.

 

Preşedinte FSCR,

Petre RACANEL

Leave your comment