FSCR - Impreuna vom salva Romania!

Îndurerați, astăzi, tot cercul nostru de prieteni și simpatizanți, de moartea marelui roman si politician Nicolae Mischie, profesor si sfătuitor înțelept pentru mulți români, ne exprimăm regretul despărțirii de acest minunat mare om, descendent al unei familii de romani eruditi.
A venit pe lume intr-o familie numeroasa, care s-a realizat prin munca si sacrificii, l-a iubit si slăvit pe marele nostru artist Brâncuși, a luptat pentru promovarea numelui și operelor sale, dar ca om supus greșelilor, cum spune Divinitatea, a comis și unele erori, dar fără voie, din dorința de a ajuta oamenii. A executat pedeapsă cu închisoarea, pentru binele și ajutorul oamenilor, sacrificându-și cariera și viitorul intelectual și politic, urmând exemplul lui Hristos. Acțiunea sa la CEDO s-a soldat cu un rezultat echivalent cu reînvierea, în sensul că CEDO la declarat nevinovat, constatând ca a executat închisoare pe nedrept. Iată stimați români, cum un concetățean al nostru a suferit pentru oameni, în mod conștient, dăruindu-le ani din viața lui.
A murit un mare Om, s-a stins un destin românesc, jertfit pentru noi. Am suferit cu toții dupa ce am aflat adevărul – nevinovăția deplină a lui Mischie. A triumfat caracterul, conștiința și destinul unui mare român.
Evoluția sa educațională și intelectuală ne dezvăluie un personaj puternic și dedicat, capabil și curajos, caracterul unui om care s-a dezvoltat din mers, pornind pe drumul desăvârșirii sale intelectuale de la 18 ani și mergând ascendent și curajos tot timpul, ajungând în funcții înalte și culminând cu cea de președinte al Comisiei de Cultură și Învâțământ a Senatului României.
Ce putem să mai spunem, dragii mei concetățeni, despre un om care și-a fixat drept țel pentru viața lui lupta pentru binele comunității, al celor din jurul său, al românilor în general.
S-au scris despre el atâtea minciuni și invective, exagerate la maximum, provenite de la dușmanii săi politici și din mass-media, care doreau să denigreze personalitatea marcantă a acestui om.
El este omul care a format caractere, destine și cariere pentru alții, fără să condiționeze acest lucru. Mă aflu printre beneficiarii acestei acțiuni, pentru care îi mulțumesc în veșnicie, pentru îndrumarea pașilor mei pe un drum drept, plin de muncă și sacrificii, dar sigur spre succes.
Este demn de remarcat că românul Mischie este unul din inițiatorii și organizatorii Podului de flori cu Moldova, că s-a implicat efectiv și afectiv în această acțiune, dorind reunirea românilor cu toată fibra sa de român, simțiind că este în sângele Neamului românesc să trăiască împreună și solidar. Ne angajăm să mergem mai departe pe acest drum al reunirii și să îndeplinim visul și destinul acestui om.
În aceste momente triste, pline de încărcătură divină, ne revine demn datoria și recunoștința de a mulțumii marelui Om Mischie, pentru binele făcut, pentru comportamentul și atitudinea sa patriotică, pentru dăruirea si sacrificiul său pentru români.
Avem nevoie de asemenea oameni și vom urma neîncetat exemplul profesorului Mischie, trecut prea devreme în neființă.
Dumnezeu să-l odihnească în Pace, Liniște și Mântuire!
Eu te-am iubit, frate și prieten și te voi iubi etern pentru ce și cum ai fost!

Leave your comment