FSCR - Impreuna vom salva Romania!

Ziua Nationala 1 Decembrie, este ziua sfanta a poporului roman, marcand in anul 1918 desavarsirea Marii Unirii si a Statului National Unitar Roman.

 

La 1 Decembrie 1918, romanii de pretutindeni s-au unit sub un singur drapel si o singura lozinca, cea a Unirii visate de catre toti eroii neamului.

 

In acest moment istoric, toate provinciile romanesti, beneficiind de un act de dreptate si simpatie a Marilor Puteri, s-au unit intr-un singur stat, iar in acest mod granitele politice se puneau in acord si armonie cu granitele etnice.

 

Instituirea Zilei Nationale a poporului roman la 1 Decembrie, de asemenea, a fost un act istoric de repunere in drepturile firesti ale neamului nostru, Ziua Marii Unirii, insemnand incununarea unor acte de vitejie presarate generos in istoria framantata a acestui neam.

 

Ca o ilustrare stralucita a celor afirmate mai sus, ca in 1918, romanii din toata lumea, reuniti in generoasa Liga a romanilor de pretutindeni, au venit astazi aici, ca impreuna sa aducem prinosul nostru de recunostinta si de cinstire a tuturor eroilor neamului, care au luptat si s-au jertfit pentru realizarea unitatii romanilor.

 

Din partea FSCR, pe care am onoarea si cinstea sa o reprezint, in calitate de presedinte, doresc sa aduc mesajul nostru de pace, solidaritate si reconciliere nationala, precum si salutul membrilor Organizatiei adresat tuturor celor prezenti, insotit de felicitarile noastre fierbinti si romanesti.

Gandurile noastre se indreapta in acest moment catre cei dragi noua, Mircea cel Batran, Stefan cel Mare, Vlad Tepes, Mihai Viteazul, Horia Closca si Crisan, Avram Iancu, Nicolae Balcescu si pasoptistii sai, AI Cuza, Tudor Vladimireascu si toti ilustri nostri eroi.

 

Avem insa o durere adanca ce ne roade pe toti, aceea ca hotarele de azi, din pacate, nu sunt hotarele de atunci ale Romaniei Mari.

Ne incalzeste insa gandul la patrie, la integritatea teritoriala a tarii, ceea ce unora nu le place, dar vom continua, sunt convins ca fiecare dintre noi, ca o sa invingem,  ca vom ducem mai departe firul rosu al mesajului istoric al acestui popor, de multe ori vitregit, mesajul de unitate, solidaritate, intr-ajutorare si toleranta.

 

Numai avand aceasta intelepciune, putem sa ne aparam fiinta nationala, sa salvam tara de la orice criza si necazuri si sa ducem mai departe sfintele noastre traditii si valori, pe care sa le transmitem nealterate fiilor si nepotilor nostri.

 

Preocupati de ziua de astazi, fericiti cu trecutul nostru glorios, increzatori in potentialul nostru material si spiritual, privim cu mandrie si curaj spre viitor, avand, totodata, certitudinea ca poporul roman, ca si pasarea Phoenix, va reusi sa renasca din propria cenusa, sa se scuture de necazuri si sa mearga mai departe.

 

Cu acest gand frumos, strabatut de un optimism sanatos, indemn pe fiecare roman, care gandeste romaneste, sa vina macar o data in viata La Marea Unire de la Alba Iulia, ca la Sfantul Mormant, sa ingenuncheze si sa se roage pentru linistea sfintilor eroi ai neamului romanesc.

 

Traiasca Romania Mare!

 

 

Va multumesc.

 

Cu piosenie si cinste pentru eroii neamului nostru,

 

 

Petre Racanel

Presedinte FSCR

Leave your comment