FSCR - Impreuna vom salva Romania!

Sărbătorirea Micii Uniri de la 1859 , duminică 24.01.2016, a fost umbrită de manifestațiile de protest a sindicatelor militarilor, pensionarilor civili și membrilor Societății civile, pe deplin justificate, dar nepotrivite pentru această măreață zi. Manifestările au avut loc în fața Guvernului unde s-au strigat și afișat lozinci împotriva guvernului „tehnocrat” și a clasei politice corupte în general.
Președintele, Prim-ministru și Președintele camerei deputaților au „fugit” la Iași, tocmai din motivele de mai sus și din lașitate, dar și acolo au fost huiduiți de manifestanți, care au cerut să nu se taie pensiile, salariile și să se modifice legea electorală, astfel încât primarii să fie aleși în două tururi de scrutin.
Hora Unirii, jucată în diverse localități, ca și manifestările culturale au fost formale, anoste și fără entuziasm, având doar rolul de a salva aparențele.
Din păcate, și acțiunile din această zi au demonstrat că clasa politică nu s-a reconciliat în interiorul ei, iar conducerea actuală a României încă nu este capabilă să restaureze spiritul național, unitatea și solidaritatea poporului, nereușind să gestioneze corespunzător nici măcar marile evenimente și sărbători ale poporului român.
FSCR și Societatea civilă se detașează de aceste atitudini ale clasei politice, neconforme cu sufletul și spiritul românului, cu așteptările sale și face apel, pentru a nu știm câta oară, la înțelegere, toleranță, unitate și concordie socială, mai ales în asemenea situații.
Totodată Societatea civilă consideră că „mica unire” de la 1859, este actuală și astăzi și dă speranța unei posibile uniri între România și Republica Moldova, pe care noi o denumim reîntregirea țării. Așteptăm de un secol acest moment al refacerii mari uniri, moment care va reînălța spiritul românesc și îi va da certitudinea unei consolidări a identității sale naționale, îndeosebi în aceste vremuri grele, când și UE îndeamnă și acționează pentru divizarea țărilor și popoarelor în mici regiuni, pentru ștergerea suveranității și integrității teritoriale.
Manifestările pline de însuflețire de la Chișinău confirmă această așteptare a noastră, o justifică istoric și dau speranța că românii de pretutindeni se vor reunii în matca lor istorică – mama România- fără alte condiționări și revendicări, ci pur și simplu firesc, natural.
TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE ȘI „JOS” CU TOȚI DUȘMANII ACESTEI IDEI MĂREȚE !
20160124_120043(0)20160124_12105320160124_12204820160124_13022420160124_131650

Leave your comment