FSCR - Impreuna vom salva Romania!

Trăim într-o lume bolnavă, suntem doar nişte pacienţi permanent dirijaţi?  Lumea e o scena? Noi doar marionete?  Asta e evident!

Nu trebuie să fim neapărat  adepti ai teoriei conspiraţiei sau să fim permanent obsedați de manipulări mai mult sau mai puţin subtile. Întrebarea e …..avem ce face? Avem alternative? E cazul să ne supunem, să ne facem că nu vedem?

Pentru a rămâne  cât de cât normali, cu capul pe umeri, trebuie să ne clădim lumea noastră, trebuie doar să privim în jur, să ne informăm, evident, dar s-o facem mai personal, să încercăm să luăm din mass-media doar informaţia fără comentariile “specialiştilor’ şi să avem părerile noastre. De cele mai multe ori chiar punctul de plecare, adică informaţiile sunt cele care ne induc în eroare, cu bună ştiinţă sau din prostie, iar în acest caz devenim marionetele sistemului.

 

Ce poate fi mai evident în materie de manipulare deât intervenţia preşedintelui Iohannis (care s-a dovedit a fi cinică), prin care acum vreo 10 zile declara solemn că în vederea desemnării noului premier îşi doreşte consultări cu toate forţele politice din ţară şi în premieră, chiar cu membrii societăţii civile… El ştia de mult timp, poate de la preluarea funcţiei supreme în stat, că Bruxeless-ul îl desemnase deja pe Dacian Cioloş.

De ce mai faci consultări, de ce nu recunoşti că alţii ţi-au scris compunerea, de ce îţi mai baţi joc încă o dată de acest popor, de ce-l manipulezi dezinvolt crezând că eşti tu deştept şi el e prost, de ce?

Reamintim doar pe scurt câteva manipulări flagrante pe care românii au trebuit să le înfrunte în ultimele decenii, monstruozităţile lui Ceauşescu care-ţi arăta o foaie neagră şi încerca să te convingă că e albă, totul era perfect în viziunea lui, când de fapt eram ultimii în Europa şi nu lipsurile materiale erau cele mai grave ci bătaia de joc şi minciuna, ni se spunea permanent de superioritatea orânduirii, se încerca să fim constrânşi în a crede asta, era o manipulare pe care o sesizam, dar în faţa căreia nu aveam niciun antidot.

 

Revoluţia română cu toate scenariile ei a fost apoi una dintre cele mai mari manipulări ale secolului trecut pe întreaga planetă, o afirmă istorici şi specialişti în domeniu. A urmat o perioada când eram foarte naivi, după zilele fierbinţi din decembrie credeam pe oricine avea un limbaj mai altfel decât limba de lemn cu care fusesem obişnuiţi zeci de ani în comunism. Tehnica manipulării se perfecţiona, apăreau juriştii, ei care înainte slujiseră zelos regimul, acum făceau politică liberală, fesenistă sau ţărănistă, erau manipulatorii de vremuri noi. Se formau partide, aveau loc alegeri, se votau preşedinţi. La acest capitol românii au bătut recorduri, au fost păcăliţii numărul unu, s-au lăsat şi se lasă păcăliţi de promisiuni, iar alegerile au fost ocazii minunate pentru afirmarea celor cu veleităţi de manipulator, a fos reales de două ori un nomenclaturist comunist, s-a schimbat peste noapte un exit pol cu un altul, iar anul trecut doar serverele celor mai deştepte calculatoare ar putea spune exact cine trebuia să fie preşedinte. Românul le-a înghiţit pe toate fără să-şi pună prea multe întrebări, mai apăreau cârcotaşi, dar le trecea repede, se lămureau şi se consolau că şi “afară” e la fel!

Întradevăr, nu putem afirma că suntem aşii manipulării, alţii sunt profesorii…tot în acea perioada a ultimilor 5-6 decenii lumea a cunoscut făcături antologice şi inimaginabile, nici azi nu se vrea să se afle ce şi cum în legătură cu asasinarea lui Kennedy, Războiul din Golf e şi el o necunoscută în măsura în care tot omul ştie că petrolul a fost miza şi nimeni n-o spune tranşant, farsa macabră de la 11 septembrie 2001 cu prăbuşirea gemenilor la WTC a devenit obiect de studiu inclusiv pentru psihiatri, doar ei mai pot explica cum un oarecare Silverstein, proprietarul zonei, a dorit acel carnagiu doar ca să între în posesia uriaşei asigurări. Americanul de bună credinţă a crezut şi mai crede încă varianta cu câţiva jihadişti înarmaţi cu catere şi care, cu mare precizie, cu mult peste cei mai profesionişti piloţi, dirijează nişte mastodonţi fix în lăţimea de 30-40 de metri a celor mai înalte clădiri din New York. Sunt însă din ce în ce mai mulţi oameni care nu se mai lasă manipulaţi, YouTube e accesibil tuturor şi e plin de imagini şi mărturii care confirmă complotul.

 

Prinderea, împuşcarea şi aruncarea în mare (!!!) a lui Osama Bin Laden este şi ea o poveste de adormit copii şi acele imagini au fost lansate în spaţiul virtual ca să se înţeleagă odată pentru totdeauna, de către întreagă planeta, că terorismul a fost învins!

Cât de proşti trebuie să ne creadă acei dirigenţi care fac astfel de înscenări grosiere, cât de spălaţi pe creier trebuie să fim ca să credem ce vor ei să credem?!

Uite că terorismul n-a dispărut odată cu “moartea” lui Osama şi recentele evenimente tragice de la Paris au îndoliat lumea, iar întrebările au continuat şi vor continua să apară.

Franţa e în stare de război, Isis sau după denumirea mai nouă Daesh e formată din foşti ofiţeri ai lui Saddam Hussein şi era limpede că aceştia vor reacţiona la intervenţia americanilor în Irak (altă manipulare cu cauzele acestei acţiuni!) şi mai ales după moarte şefului lor.

 

Grupările primesc finanţări din ţări foarte bogate Qatar şi Arabia Saudită, banii nu vin de la guvernanţi, ci de la companiile puternice ce operează în aceste teritorii. Manipulările intervin şi la acest nivel, adevăraţii susţinători nu se afişează, ei întotdeauna stau în spatele acţiunilor unor tineri care sunt atraşi în numele religiei, ei trec la acţiune pentru acelaşi ideal şi produc haos. Povestea e mult prea complicată şi nu ne aventurăm în nisipuri mişcătoare, sunt alţii care cunosc mai bine şi care încearcă să vină cu explicaţii şi soluţii. Unul dintre ei este Roger Marion, un fost şef al luptei antiteroriste din Franţa, care după evenimentele din 13 noiemmbrie a fost reactivat. El este foarte corect şi recunoaşte că întotdeauna se acţionează “a posteriori”, adică după ce s-a întâmplat nenorocirea. Ideal e să acţionezi înainte, să-i ai sub control permanent pe potenţialii terorişti, lucru care în Franţa se întâmplă de ceva vreme. El mai spune că legislaţia e bună, că există arsenalul juridic, legile le dau voie, dar doar în teorie se investeşte  foarte mult, serviciile de informaţii sunt extrem de bine pregătite din acest punct de vedere, dar când să se treacă la acţiune apar tot felul de disfuncţionalităţi. “ supravegherea e bună, protecţia la fel, dar atacul…?” se întreabă iritat Roger Marion, care mai propune şi cartea de identitate biometrică, pentru controlul în orice moment a identităţii acelor persone vizate de potenţiale acţiuni teroriste.

Aceste discuţii şi măsuri se vor face întotdeauna când se întâmplă drame ca cea de săpătămână trecută, sau cea de la Clubul Colectiv, întotdeauna DUPĂ! Preventiv este important să se discute şi mai ales să se acţioneze. Preşedintele Hollande, înainte să bombardeze Siria ar fi putut anticipa ce va urmă, n-a făcut-o şi consecinţele s-au văzut. O vara şi o toamna întreagă am fost minţiţi că valul de emigranţi are motive serioase să fie bine primit, să vânture frontierele statelor europene cum vor ei, fără a fi măcar luaţi toţi în evidenţă. Sigur printre ei au fost şi terorişti şi se recomandă să nu se pronunţe acest cuvânt, asta nu e manipulare?

Ni se arătau taţi cu copii în braţe, cu ultimele modele de iPhone şi ceasuri Rolex la mâna, necăjiţi săracii(!), sau tineri fără bagaje cu ei, doar cu un rucsac în spate, dar cine ştie ce ascundea acel rucsac!

 

Era evident manipulare când vedeam că toată lumea le plângea de milă, asta până acum câteva zile, când în sfârşit, Angela Merkel şi Hollande, după ce ne-au manipulat pe toţi și au fost la rândul lor manipulați, s-au trezit se pare, încep să vadă şi ei pericolul, e deja târziu! Sunt aproape un million veniţi în Europa…doar de la începutul acestui an!

Întotdeauna pentru greşelile conducătorilor plăteşte cetăţeanul, omul onest care nu ştie decât să muncească şi care nu pune prea multe întrebări şi rău face!

 

Ca să revenim la ce se întâmplă la noi, oferim doar o mostră de manipulare…noul prim ministru are parte numai de laude, presa e sclava, puţine sunt canalele care mai dezvăluie şi părţile întunecate, însă ce face el acum cu siguranţă că i s-a recomnadat din cancelariile vestice, departe şi ele de a fi perfecte, Cioloş este marioneta lor, dar nu va recunoaşte niciodată că e manipulat! Are sarcini trasate şi câteva idei fixe, mizează pe specialişti (cum or arăta ăia?) şi scoate din joc, cu bună ştiinţă, o mare parte a clasei politice, partidele!

Suntem de acord că ele trebuie să se reformeze, dar în acest plin proces de reformare, neparticipând în niciun fel la actul de guvernare, or să le apuce somnul, inactivitatea produce somn adânc şi plictis!

O ţară adormită, anesteziată, condusă într-un plictis continuu, credem că asta se vrea din parte celor care trag sforile! Soluția?

 

DEȘTEAPTĂ-TE ROMÂNE, numai cu ajutorul SOCIETĂȚII CIVILE!

 

 

 

 

FSCR

Direcția Comunicare

Leave your comment