FSCR - Impreuna vom salva Romania!

images (1)imagestrucaj-032Revenim astăzi în actualitate cu un subiect ardent la ordinea zilei – Legea „pumnului în gură”, o inițiativă îngrijorătoare a președintelui PSD, domnul Liviu Dragnea. Noi știm că domnul Dragnea este și parlamentar, dar nu l-am văzut pe scena Parlamentului cu vreun proiect legislativ care să ne dea pe spate.

În prezent, dorind să intre în spiritul public cu un proiect de lege în perspectiva alegerilor și să dea aparența că se implică  în opoziție politică, domnul Dragnea ne face cunoscut singurul lui proiect legislativ privind defăimarea persoanei sau a unui grup social. Din cauza incompetenței, a profesonalismului șubred și a lipsei unei judecăți politice coerente și pozitive, spre nenorocul lui, președintele PSD a obținut efecte contrare față de cele preconizate de el.

Îintreaga societate românească, mass-media și personalități democratice externe au luat poziție imediată de respingere a acestei aberații legislative a domnului Dragnea, blamând personalitatea politică a acestuia. În mod cert, domnul Dragnea și-a asigurat pierderea alegerilor din acest an și în mod iremediabil a sprijinului politic din partea Societății civile, a electoratului și a unor formațiuni politice.

Deci, ne așteptăm ca domnul Dragnea să-și pună cenușă în cap, să recunoască eșecul și să facă mulți pași înapoi în partid. Ridicat pe piedestalul construit de Victor Ponta, Dragnea este o figură tristă în politica PSD și în general, fără forță, fără inițiativă și mai ales fără convingere.

Revenind la subiect, în câteva cuvinte, dorim să explicăm ce înseamnă și ce intenționa acest monstru de lege propus de Dragnea.

În primul rând încălcarea art. 30 din Constituția României, care prevede libertatea de exprimare individuală sau în asociere, libertatea de a critica, evalua și aprecia activitatea unor personalități politice, în limitele obiectivismului și ale realității.

Se dorea, de fapt, înăbușirea acestui drept și blocarea acțiunii sociale de devoalare, demascare și condamnare a abuzurilor, corupției, furtului, incompetenței și ilegalității unor politicieni corupți și infractori. Nu a mers această strategie nocivă, societatea s-a ridicat împotriva ei și a cerut eliminarea definitivă a proiectului respectiv de pe agenda Parlamentului. Domnul Dragnea a înțeles pe jumătate această revendicare, cunoaște că a săvârșit o gafă de neiertat și a amânat proiectul Legii defăimării, folosind o justificare fragilă – populația nu a înțeles sensul legii, care de fapt protejează oamenii, este nevoie să se mai umble la redactare și vom reveni mai târziu la acest proiect.

Recomandăm domnului Dragnea să retragă definitiv acest proiect nociv, până nu se va umple de rușine și de oprobiul public. Îi sugerăm să nu uite că populația de acum 26 de ani s-a schimbat foarte mult, este informată și înțeleaptă și nu va înghiți gogorițele agramate ale domnului Dragnea.

Domnule președinte, mergeți la partidul lui Băsescu, unde ați mai fost (PDL), pentru că numai acolo, sub îndrumarea cocoșată și grețoasă a lui Băsescu pot fi săvârșite asemenea acte legislative, de genul celui intenționat de Dvs.

Leave your comment