FSCR - Impreuna vom salva Romania!

Independenţa Justiţiei a devenit obiect de dispută între cercurile mafiote de la Putere şi cele din Opoziţie, fără a se mai avea în vedere interesele ţării şi ale românilor.

Din păcate, Justiţia în România nu are independenţa dorită şi necesară, motiv pentru care, aşa cum a definit-o populaţia, ea are două feţe: una rea şi una bună. Această situaţie a condus la decredibilizarea justiţiei, populaţia pierzându-şi încrederea în justiţie, ca putere şi sistem de organe chemate să împartă dreptatea.

Credem că factorul principal care a contribuit la degradarea unei părţi a Justiţiei (procurori şi judecători) îl reprezintă lupta pentru putere, pentru influenţă la vârf, în scopul controlului absolut al deciziilor, luptă care s-a transferat pe planul confruntării, nelimitate şi păguboase pentru ţară, dintre cele 3 puteri în stat (legislativă, executivă şi judecătorească).

Această luptă continuă și este însoţită aproape paralel de o luptă acerbă apărută în cadrul mass-media, acestea împărţindu-se între susţinători şi opozanţi faţă de Putere şi guvernare.

În mod paradoxal şi Societatea Civilă s-a divizat, după exemplul cunoscut, aceasta fiind folosită pro sau contra unor interese şi decizii naţionale, în funcţie de alăturarea la Putere sau Opoziţie.

Haosul creat în România, care a descurajat investitorii străini din ţara noastră, a creat o confuzie generală şi în rândul populaţiei, aceasta realizând, pe bună dreptate, că nu mai are cine să o apere, nu mai are repere valorice sau morale la care să raporteze diverse acţiuni, decizii, opţiuni sau interese naţionale.

Asistăm,  în prezent, la o adevărată explozie a problemei Justiției, anumite segmente ale populației, în frunte cu personalități marcante din justiție, mediul academic și din Societatea Civilă încercând să salveze realizările noastre din domeniile democrației și statului de drept, însă vârfurile avansate din sistemul supranumit„statul paralel” se opun, caută soluții și alianțe, inclusiv în exterior, pentru a estompa aceste demersuri justificate.

Desigur, există un complex de cauze și factori, greu de descifrat, care nu permite încă o clarificare justă și definitivă a problemelor din Procuratură și Justiție, care să fie  urmată de măsuri legale și eficiente de soluționare a situației prezente.

Societatea Civilă consideră că nu mai sunt eficiente măsurile de „cârpire și cosmetizare” în acest domeniu, impunându-se o soluție radicală de reformare a Justiției, adică de schimbare a sistemului, mai ales a vârfurilor și mergând în jos, până la nivelul procuraturilor și instanțelor locale.

Revenind la actualitatea noastră zilnică din Justiție și Procuratură , evocăm decizia mult aplaudată și la fel de controversată a Ministrului Justiției de  a declanșa procedura de revocare a Procurorului șef al DNA.

Desigur, nu putem să nu remarcăm, că în expunerea TV a ministrului, destul de profesională și argumentată, este doar un cumul de păreri personale, sigur bazate pe decizii judecătorești și argumente juridice, dar ele rămân, totuși,doar un punct de vedere personal al Ministrului Justiției, care ne sugerează anumite gânduri și îndoieli de subiectivism și politicianism.

Dacă Ministrul Justiției ar fi declanșat și desfășurat o anchetă personală, împreună cu procurori separați de DNA și CSM, atunci puteam să fim de acord că argumentele Ministrului sunt 100% reale și bazate pe realități faptice. acesta a folosit însă doar anchete făcute de alții, pe care, deocamdată, credem că le-a interpretat „pro-domo”

Mai mult, promisiunea Ministrului de a posta pe site raportul care a stat la baza expunerii sale nu a fost îndeplinită, site-ul Ministerului Justiției fiind blocat, împrejurare care ne împiedică să facem judecăți complete, judicioase și mai ales să ne hătărâm definitiv, de o parte sau de alta.

Admițând, însă, că Procurorul șef al DNA va fi revocat de către președintele țării, ceea ce credem că nu se va întâmpla, ne punem firesc întrebarea: se rezolvă complet problema independenței și depolitizării Justiției cu scoaterea lui Koveși din Sistem?

Credem că nu, din motivele expuse mai sus, acelea că acest „cancer” a atacat întregul sistem justițiar, care trebuie radical schimbat. Mai sunt sute de magistrați ca „Negulescu-Portocală” și „Onea-jupânul”.

Societatea Civilă și-a exprimat, de mai multe ori, punctul de vedere în legătură cu independența Justiției și rămâne la aceeași părere că întregul mecanism, dinamic de altfel, al societății românești (executiv, legislativ, judecătoresc, economic, administrativ etc) trebuie monitorizat consecvent de către Societatea Civilă, prin reprezentanți calificați de seamă, care să facă parte atât din sistemul de organe al Statului, cât și din structurile neguvernamentale.

Acest control civic ar fi de natură să aducă în sistemul de conducere a Statului și economiei prospețimea socială, bunul simț, corectitudinea și sinceritatea omului de rând, precum și înțelepciunea populară, veșnică și de neînvins.

Dacă am vorbit de Justiție și Procuratură, de reorganizarea și reformarea radicală a acestora, credem, cei din Societatea Civilă, că ar fi absolut necesar ca operațiunea de „curățare”, de modernizare și până la urmă de democratizare, în sensul consolidării Statului de drept, se impune și în rândul politicului, în general, acesta tinzând să acapareze întreaga putere, prin politizarea excesivă, inclusiv a Justiției.

Operațiunea la care ne referim ar viza o verificare deosebit de serioasă și severă a tuturor membrilor de partid, cu funcții de conducere în interiorul partidelor și în structurile de stat, astfel încât corupții, evazioniștii, hoții și infractorii să fie eliminați în primul rând de înseși partidele din care fac parte și apoi, de către Stat, prin organele sale de coerciție.

În acest mod, suntem siguri că accederea la funcțiile de vârf din Stat și administrație se va face preponderent pe criterii de profesionalitate, moralitate, loialitate și de legalitate deplină, față de Stat și popor.

În acest proces complex de moralizare a societății, în integralitatea ei, considerăm că rolul suprem revine Legislativului și Justiției. Avem în vedere ca Parlamentul să schimbe legile „stâmbe„ și neclare, făcute pentru corupți, pentru ai proteja și a le da posibilitatea să fure, iar Justiția să aplice strict legile până la capăt, pentru a asigura condamnarea celor vinovați și confiscarea integrală a averilor acumulate prin săvârșirea de infracțiuni, abuzuri, corupție, evaziune și furt.

Mai credem că politica dusă de toate guvernele succedate la putere în țara noastră, a sabotat, în fapt, economia națională, a permis furtul și corupția, a dus la scăderea drastică a nivelului de trai al populației și a generat o situație care transmitea cetățenilor semnalul că aceștia trăiesc într-o țară nesigură, unde domnia legii nu mai este prezentă, ceea ce a dus la destrămarea aproape totală a imaginii țării în fața Europei.

Este momentul ca, după exemplele condamnării comunismului și al mineriadei să declanșăm un  proces național de anvergură, în cadrul căruia judecători de seamă și incoruptibili, să judece toate persoanele care au participat la guvernarea țării, în cei 28 de ani de așa zisă „democrație originală românească”.

Numai așa ne vom mântui, Dumnezeu se va uita din nou la noi și o vom putea lua de la capăt, cu dreptatea în față.

Chiar dacă majoritatea politicienilor și unele grupuri propagandistice din presă nu au înțeles și nu au reacționat cum se cuvine la mesajele noastre, apare confirmarea acestora, într-un mod fericit, de la al doilea om  din Comisia UE, Frans Timmermans, care la București, cu o conștiință aproape românească, ne-a spus să alergăm în aceiași direcție și nu înapoi, întrucât numai așa ne vom putea asigura intrarea în spațiul Schengen și eliminarea sancțiunii MCV, chiar în anul alegerii președintelui – 2019.

Leave your comment