FSCR - Impreuna vom salva Romania!

Actorul Jackie Chan, care a deschis Zilele Filmului Chinezesc la Bucureşti, a ajuns în România, joi, în jurul orei 13.30, cu un avion care a aterizat pe Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa – Aurel Vlaicu, consemnează Mediafax.

Avionul cu care a călătorit Jackie Chan a venit de la Beijing.

Cu o zi înainte, a sosit la Bucureşti şi Ziyi Zhang – actriţa din filmul „Memoriile unei gheişe”.

Actorii Jackie Chan şi Ziyi Zhang îşi lansează în România cele mai recente lungmetraje, „Zodiacul Chinezesc”, respectiv „The Grandmaster”.

Actorul Jackie Chan a declarat, joi, că România este una dintre primele ţări din Europa de est care „a stabilit relaţii diplomatice cu noua Chină” şi că doreşte ca şi în cinematografie să se intensifice schimburile dintre cele două popoare.

La conferinţa de presă, care a avut loc la Grand Cinema & More din Băneasa Shopping City, au participat, printre alţii, actorii Jackie Chan şi Ziyi Zhang, Alexandru Oprean, secretar de stat în Ministerul Culturii, Tong Gang, viceministru al Administraţiei de Presă, Publicitate, Radio, Televiziune şi Cinematografie din China şi Huo Yuzhen, ambasadorul Chinei în România.

Tong Gang a prezentat, pe scurt, evenimentele care vor avea loc la Zilele Filmului Chinezesc.

„Noi dorim ca prin acest festival de film chinezesc să intensificăm comunicările dintre oamenii din China şi România în domeniul cinematografiei. Cât mai mulţi români să cunoască viaţa contemporană a chinezilor. Totodată, prin acest festival de film chinezesc dorim să intensificăm schimburile culturale dintre China şi România”, a declarat Tong Gang.

La rândul său, Alexandru Oprean, secretar în Ministerul Culturii, a declarat: „Filmul, ca şi produs finit al artei cinematografice, a fost şi rămâne întotdeauna un liant extrem de puternic între popoare. Un liant care ne apropie spre cunoaşterea mai profundă a valorilor culturale, tradiţonale şi istorice ale unui popor”.

http://romanian.cri.cn/341/2014/09/12/1s152904.htm

Etichete:

Leave your comment