FSCR - Impreuna vom salva Romania!

Felicitări, domnule Tănase ! Se poate și mai bine ! Vă vom sprijini să faceți curătenie și să scăpați de cei din subordinea dumneavoastră care sunt puși politic , nu sunt echidistanți , nu reprezintă interesele generale ale contribuabililor , se plimbă prin străinatate , au salarii nejustificat de mari , au cheltuit si cheltuiesc banii nostri  asa cum decid ei , vezi Doamne majoritatea intr-un CA politizat! Vom reveni cu noi nume și date concrete ! Vă dorim succes și vom fi alaturi de dumneavoastra dacă veți continua să demascați toate neregulile , să le îndreptați și nu să distrugeți sau să falimentați Televiziunea Naționala !

„Aveţi un telefon? Telefonul meu sună până se încinge”, spune Stelian Tănase în primele minute ale interviului în care vorbeşte despre presiunile politice care se fac asupra sa, în calitate de preşedinte-director general al Televiziunii Române. „Nu că le-am simţit, le-am auzit, s-au făcut la mine presiuni insistente vizavi de diferite decizii, pe care ar trebui să le iau, de pildă acuma mi se cere capul lui Sorin Avram (n.r. realizatorul emisiunii de dezbateri politice „Vorbeşte liber!”)”, spune pentru Gândul şeful TVR, care adaugă că imixtiunile vin „din zone foarte înalte, de la PSD”. „Nu mă descurc, pot să vă spun cu toată onestitatea. Iar acum când ne apropiem de campanie este aproape o isterie, e un fel de balamuc”. În acest moment, vulnerabilităţile televiziunii publice sunt atât de ordin politic, cât şi de natură economică. TVR are datorii istorice de 800 de milioane de lei, dintre care mai mult de jumătate la bugetul de stat, iar şeful postului public spune că a discutat cu premierul Ponta despre o amnistie fiscală pentru TVR şi chiar despre închiderea postului public, pentru ca apoi să poată fi redeschis restructurat. Tănase înclină spre soluţia radicală a închiderii postului public şi susţine că a discutat aceste variante şi cu premierul Victor Ponta, iar acesta a fost „sensibil, adică i s-a părut scenariul plauzibil, mai ales că există şi alte exemple, nu inventăm noi roata”. Tănase mai spune că premierul Ponta i-a promis că astfel de măsuri vor fi luate după alegerile prezidenţiale.

Într-un interviu pentru gândul, Stelian Tănase acuză şi influenţa pe care o exercită asupra TVR premierul Victor Ponta prin purtătorul de cuvânt al Guvernului, Corneliu Calotă, membru în Consiliul de Administraţie al televiziunii. „Corneliu Calotă îşi spune punctul de vedere, faţă de mine personal, faţă de alţi directori în faţa consiliului de administraţie de fiecare dată şi punctul lui de vedere prevalează. Este omul cel mai puternic din Consiliul de Administraţie. Pe acel plan, el conduce, de fapt, televiziunea”, spune Stelian Tănase, care susţine că oficialul Guvernului se află acum într-o situaţie de incompatibilitate.

„Corneliu Calotă este purtător de cuvânt al Guvernului şi, în acelaşi timp, membru trimis de Guvern în Consiliul de Administraţie. Cred că ar trebui să opteze pentru o calitate sau alta, deşi trebuie să spun că are 60 de zile pentru asta. Este un caz de incompatibilitate, pe de-o parte din punct de vedere legal, pe de altă parte, din punct de vedere al imaginii, dă foarte prost ca purtătorul de cuvânt al Guvernului să facă parte din Consiliul de Administraţie. Mai ales că el este foarte activ în Consiliul de Administraţie, conduce grupul PSD din CA, adică majoritatea consiliului de administraţie este la îndemâna sa. Şi asta ar trebui să clarifice cât mai repede”, a declarat Stelian Tănase în timpul interviului pentru gândul.

Sursa: Gandul.info.

Etichete: ,

Leave your comment