FSCR - Impreuna vom salva Romania!

Statul Islamic revendică execuţia unui ostatic britanic. David Cameron: E o crimă îngrozitoare

Gruparea Statul Islamic a revendicat decapitarea celui de-al treilea ostatic în decurs de o lună – a britanicului David Haines, angajat umanitar. Într-o înregistrare video intitulată „Un mesaj pentru aliații Americii”, militanţii grupării teroriste reproşează premierului britanic că s-a alăturat SUA în lupta împotriva Statului Islamic. David Cameron a calificat acţiunea drept „o crimă îngrozitoare” şi i-a numit „monştri” pe membrii grupării.

La începutul lunii septembrie militanţii grupării Statul Islamic anunţase că execuţiile vor continua şi că următoarea victimă va fi un britanic dacă acţiunile americanilor şi ale aliaţilor împotriva lor nu vor înceta.

Militanții Statului Islamic care luptă în Irak și Siria au postat un videoclip sâmbătă ce ar arăta execuția prin decapitare a angajatului umanitar britanic David Haines, ca represalii pentru intrarea Regatului Unit în coaliția destinată să combată acest grup extremist jihadist, informează agenția Reuters, citată de Agerpres.

Ministerul britanic al Afacerilor Externe a confirmat, duminică, autenticitatea înregistrării video.

Acest bărbat britanic trebuie să plătească prețul promisiunii tale, Cameron, pentru a înarma peshmerga împotriva Statului Islamic. Alianţa ta diabolică cu America va accelera doar distrugerea ta, iar rolul tău de căţeluş ascultător nu va face altceva decât să te atragă pe tine şi pe britanici într-un alt război sângeros, afirmă un bărbat mascat îmbrăcat în negru, cu accent britanic, în picioare lângă Haines, care este arătat în genunchi și purtând o salopetă portocalie, potrivit surselor citate.

Te consider pe tine, David Cameron, pe deplin răspunzător de execuţia mea.  Ai intrat de bunăvoie într-o coaliţie cu SUA împotriva Statului Islamic, ca şi predecesorul tău Tony Blair,  urmând un curent al premierilor noştri britanici, care nu-şi găsesc curajul să li se opună americanilor, spune David Haines.

Videoclipul arată apoi decapitarea bărbatului îngenuncheat. La sfârșitul videoclipului, un alt ostatic este arătat și bărbatul mascat avertizează că va fi și el ucis dacă David Cameron continuă să sprijine lupta împotriva Statului Islamic, adaugă Reuters. Numele acestui ostatic este Alan Henning, potrivit BBC.

David Haines, un tată în vârstă de 44 de ani din Perth, Scoția, a fost răpit anul trecut în timp ce lucra pentru agenția franceză ACTED.

Decapitarea cetăţeanului britanic este a treia execuție de acest gen într-o lună, după cele ale jurnaliștilor americani ținuți ostatici în Siria – James Foley și Steven Sotloff.

Membrii grupării teroriste „sunt nişte monştri”

Premierul britanic David Cameron

David Haines a fost un erou britanic. Faptul că un activist umanitar a fost răpit, reţinut şi ucis cu brutalitate de către ISIL ne arată pentru ce militează această organizaţie. Se fălesc cu brutalitatea lor. Susţin că o fac în numele Islamului. Este o absurditate. Islamul e o religie a păcii.  Ei nu sunt musulmani, sunt nişte monştri, a declarat premierul Marii Britanii, după reuniunea de urgență a Consiliului de Securitate Naţională COBRA. Anterior, într-un comunicat publicat de Downing Street, premierul David Cameron a calificat uciderea lui David Haines de către Statul Islamic drept o crimă îngrozitoare și a promis să-i aducă pe vinovaţi în fața justiției.

Uciderea unui angajat umanitar nevinovat este o crimă îngrozitoare și demnă de dispreț. Un act rău de tot. Inima mea este alături de familia lui David Haines care a demonstrat un curaj extraordinar și tărie de-a lungul acestui calvar. Vom face tot ce ne stă în putere pentru a-i vâna pe acești criminali și a ne asigura că ei se vor confrunta cu justiția, oricât de mult este nevoie, a spus David Cameron, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

Şeful Guvernului de la Londra a convocat o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate Naţională COBRA.

– See more at: http://stiri.tvr.ro/statul-islamic-revendica-executia-unui-ostatic-britanic–david-cameron–e-o-crima-ingrozitoare_49994.html#sthash.5P4cyget.dpuf

Etichete: , ,

Leave your comment