FSCR - Impreuna vom salva Romania!

TEODOR MELEȘCANU

Speranța unora acum și poate deziluzia multora pe parcurs (cine știe?), candidatul Teodor Meleșcanu, diplomat înnăscut, cu activitate laborioasă și în vechiul regim, a revenit la TVR sâmbătă seară, singur cu doi moderatori care l-au provocat puțin, chiar enervat, invitându-l să-și expună și alte calități de prezidențiabil. A avut cu ce să convingă telespectatorul prin eleganță, coerență, vaste cunoștințe de politică externă și de drept, siguranță de sine. Am remarcat însă și altceva: aroganța, ironia și atitudinea superioară atunci când întrebările nu erau pe placul său.

Șeful spionilor a rămas acoperit și de data aceasta lăsându-ne în suspans la acest capitol și evident cu speranța că până la alegeri vom afla totuși cu cine avem de-a face în politica românească în mod special la cel mai înalt nivel (tot dl. Băsescu a mai rămas să ne spună!). Ne-a surprins plăcut că a amintit de susținerea pe care i-a dat-o, CNSC, adică societatea civilă, mai ales prin semnături strânse într-un timp record. A surprins însă răspunsul dânsului cu privire la solicitarea de suspendare a acestor alegeri din partea unei părți importante a societății civile, pe care a apreciat-o drept ”o glumă” sau mai grav, invenție care nu ar respecta legea. Oare domnul Meleșcanu, cu experiența pe care o are în domenii de siguranță națională și în politică, nu este la curent cu acuzele grave de corupție care îi vizează pe candidați? Și ne spune că trebuie să votăm penali, pentru că așa e legea întocmită de ei ca să obțină imunitate de președinte și să scape de pușcărie? Dacă s-ar întâmpla așa, atunci ar fi într-adevăr o ”glumă”, dar extrem de proastă și nocivă pentru popor! Așteptam chiar de la dânsul o inițiativă de clarificare a veridicității semnăturilor strânse de candidați, semnături contestate și puse în discuție la aproape toate alegerile.

Continuăm să credem că dl. Meleșcanu poate fi surpriza acestor alegeri, întrunind după părerea noastră calitățile de care are nevoie un președinte de țară și pe care foarte puțini dintre contracandidații săi le întruchipează măcar parțial. Ne-a vorbit frumos, promițător, însă la câteva dintre provocările și chestiunile delicate ridicate de moderatori nu s-a ridicat la nivelul cu care ne obișnuise. Ca de exemplu, la întrebarea legată de corupție ca amenințare la adresa securității naționale, a preferat să vorbească despre terorism, încercând să evite răspunsul. Problemele de politică internă nu sunt o prioritate pentru candidatul Meleșcanu, din câte am remarcat, și nu pare interesat să convingă electoratul cu acest subiect de mare interes pentru români. Din păcate, nu știm cum stă cu ”scheletele din dulap”, care îl pot costa și pe el.

Sperăm că domnul Teodor Meleșcanu va rămâne curat până la finalul operațiunii ”Mani pulite” declanșată și la noi, ca să poată fi un candidat redutabil pentru fotoliul prezidențial în condițiile în care unii se vor exclude singuri sau cu mâna DNA de pe listă. Și bineînțeles, cu condiția să rămână ”pe deplin conspirat”. Interesant de urmărit!

 

 

Etichete: , , , ,

Leave your comment