FSCR - Impreuna vom salva Romania!

MONICA MACOVEI

Am urmărit-o pe doamna Monica Macovei și în cea de-a doua apariție la TVR,  aseară, într-o emisiune cu alt format, adică singură cu doi moderatori, când nu a fost nici atacată, nici întreruptă și a putut să-și prezinte pe larg programul și intențiile.  De data aceasta doamna candidat nu s-a mai repetat, nici victimizat că nu este lăsată să vorbească, și a avut o prestație mult peste cea anterioară. Decalogul Macovei – cele 10 porunci pentru politicieni detaliate în 100 de puncte, poate fi acceptat și luat în calcul de votanți fiind original și bine susținut de candidată. Doamna Macovei a dus în prim-plan și societatea civilă de care este susținută pe bază de voluntariat, și ia în calcul și o guvernare participativă, afirmând că va conduce țara împreună cu cetățenii, ceea ce deschide o nouă abordare în politica românească. O va face și va fi posibilă? Rămâne de văzut!

Punctul forte al candidatei, justiția și lupta anti-corupție, îi va sta în atenție în continuare și pentru a putea câștiga această luptă deja s-a gândit că are nevoie alături de ea de un prim-ministru ca Daniel Morar, care știe mai bine cum, unde și ce se fură.  Va avea grijă și de numărul de parlamentari, în consens cu poporul  care a decis prin referendum  să nu fie mai mulți de 300 de aleși.

Dintre toți candidații, doamna Macovei se remarcă și prin activitatea deosebită avută la Bruxelles prin numeroase initiative legislative, chiar premiată de Parlamentul European. Totuși, imaginea doamnei a fost umbrită de acuzațiile de acasă venite din partea puterii potrivit cărora ar fi reclamat sistematic funcționarea statului de drept în România, denigrând autoritățile de la București în ochii partenerilor europeni.

Atitudinea vehementă la adresa întregii clase politice care de 25 de ani fură, și noi știm asta, nu o scutește însă pe doamna de răspunderea cel puțin morală față de noi toți pentru ineficiența justiției, dar mai ales faptul că între cei vizați și atacați continuu de doamna Macovei în toți acești ani nu îi regăsim și pe ”tovarășii” ei de partid, ne face să ne îndoim de sinceritatea totală a candidatei. Ultimele cazuri și acuze la adresa unor figuri proeminente, respectiv Valeriu Stoica, Emil Boc, Dorin Cocoș, și nu în ultimul rând contracandidata ei, Elena Udrea care i-au stat alături în același partid și au făcut împreună legi (ca să poată fura liniștiți) vin cu foarte mare întârziere ca să nu o bănuim pe doamna Macovei de apărarea colegilor din tabăra PDL.

În rest, candidata s-a prezentat bine, zâmbind deseori (ceea ce nu prea îi stă în fire), lăsându-ne impresia că ar putea avea șanse să intre în turul II, chiar fără un partid în spate, evident doar în condițiile în care în următoarele zile se vor clarifica problemele principalilor contracandidați, iar DNA și instanțele vor grăbi soluționarea acestor cauze în timp util. Știe cumva doamna Macovei câți mai rămân în cursă????

Etichete: , , , ,

Leave your comment