FSCR - Impreuna vom salva Romania!

FSCR – CRONICA ELECTORALĂ (1) privind aparițiile candidaților la TVR, Televiziunea plătită din banii noștri!

GHEORGHE FUNAR: Am urmărit cu atenția prestația ultranaționalistului GH. FUNAR în emisiunea electorală de la TVR1, unde s-a confruntat serios cu cei doi moderatori care tot timpul au încercat să îl pună în dificultate și ”să scoată untul” din candidat. A fost o confruntare tensionată, dinamică, care ne-a ținut conectați la vorbele și promisiunile domnului Funar. În stilul său caracteristic, acesta a avut o prestație plină de substanță, naționalistă cum era de așteptat, cu o noutate interesantă: ”Constituția cetățenilor” a domnului profesor Constantin Cojocaru. O lucrare cuprinzătoare, mult mai la obiect și detaliată decât actuala Constituție. Toate acestea ne îndreptățesc să apreciem candidatul ca fiind unul redutabil, care a mers la inima electoratului care crede în valorile naționale, dar care în lipsa unui partid care să îl susțină, din păcate, nu credem că are șanse să intre în turul 2. Oricum, felicitări domnule Funar, continuați așa cum ați început, poporul vă apreciază și în cazul în care nu veți ajunge președintele României aveți grijă pe cine veți susține. Toată stima și considerația noastră pentru un român adevărat!

ZSOLT SZILAGYI: Un ardelean maghiar care vrea să transforme România într-o Transilvanie! Pe tot parcursul emisiunii de sâmbătă seară de la TVR1 nu l-am auzit pălăvrăgind decât despre interesele meschine, de grup, despre superioritatea transilvănenilor față de olteni, moldoveni, etc. Un candidat în plus care nu a spus nimic despre atribuțiile unui președinte, nu are viziune națională și nu a avut nici măcar bunul simț de a se deplasa la București la sediul TVR. Cum ar conduce un asemenea președinte România, virtual, prin teleconferințe? Sau cum altfel? Scandalos și rușinos!… Nu-l mai urmărim pe acest candidat, ne-am convins cine umblă pe la Bruxelles, ce fel de consilier are Tokes și ce interese ascunse urmăresc acești indivizi. Îi lăsăm să vorbească cât vor între ei, puțini de altfel pentru că nu au mulți adepți nici între etnicii lor. Eventual am fi curioși să vedem cum le-ar face față în direct unora ca Vadim sau Funar!

CORNELIU VADIM TUDOR: Prezența TRIBUNULUI la TVR a fost primită din nou cu mare interes de către cetățenii români pe care, ca întotdeauna, nu i-a dezamăgit! Vorbele alese, cultura și personalitatea deosebite ale domnului Corneliu Vadim Tudor, dublate de charismă și de simțul umorului manifestat în relația cu incomozii moderatori, pe care i-a apreciat ca fiind simpatici (?), au făcut deliciul telespectatorilor și au transformat emisiunea într-o reușită. Tribunul ne-a încântat și ne-a amintit de prestațiile sale anterioare în postura de candidat la președinție, făcându-ne să regretăm că nu a câștigat nici măcar una dintre competițiile prezidențiale, mai ales cea din 2000 împotriva lui Ion Iliescu! Timpul a trecut, a lăsat urme inclusiv în viața PRM care nu mai este atât de puternic ca odinioară, divizându-se în lupte interne, care fac ca șansele lui Vadim Tudor să nu mai fie redutabile ca în 2000. Obiectivele sale se identifică în continuare cu cele ale poporului, și dacă cei cu partide mari în spate vor călca greșit nu va fi nicio surpriză dacă Tribunul nostru va renaște ca pasărea Phoenix, așa cum îi dorim. Este unic și diferit de toți ceilalți prin erudiție, patriotism și determinarea de a nu renunța la idealurile naționale! Iar noi suntem în continuare alături de el în ”Bătălia pentru România”!

MIRCEA MIREL AMARIȚEI: Apariția la TVR a candidatului Amariței din partea Partidului Prodemo, căzut din cer ca un meteorit, (sau extraterestru!), cu totul altfel decât pământenii (ceilalți candidați), ne-a surprins total, ne-a făcut să râdem amar de situația în care ne găsim și noi și dânsul… Identificat total cu partidul său necunoscut, Amariței ne-a făcut să ne întrebăm cum a putut să strângă 200.000 de semnături la modul la care s-a prezentat, ceea ce ne face și mai mult să cerem insistent verificarea autenticității documentelor depuse de candidați la înscrierea în această cursă electorală (semnăturile la control!!!) Un candidat fără răspunsuri, indiferent de întrebarea ce i s-a pus de mult prea toleranții moderatori, ne face să credem că nici un alt candidat nu îl poate depăși la tupeul de a se prezenta în fața țării într-un asemenea hal. A fost atât de penibil încât îl sfătuim să se retragă imediat ca să ne nu consume nervii și timpul!

MONICA MACOVEI: Am asistat luni seară la TVR1 la o confruntare între candidatul Monica Macovei și un reprezentant de candidat (Călin Popescu Tăriceanu – absent, înlocuit de purtătoarea lui de cuvânt) deosebit de recalcitranți, fără concentrare pe temele enunțate de moderator și dorite a fi urmărite de public. O oră pierdută cu repetări obsesive de o parte și de alta care l-au pus în dificultate pe moderator și nu pe candidați așa cum ar fi trebuit. Chiar dacă doamna Macovei avea dreptate pe fond și a fost iritată pe bună dreptate de lipsa competitorului, dovadă de lipsă de respect sau lașitate din partea lui Tăriceanu (de frica întrebărilor Monicăi Macovei?), dânsa nu a reușit să ne convingă și să ne prezinte o viziune proprie de prezidențiabil și din cauza faptului că a fost permanent întreruptă și bruiată de moderator și de celălalt invitat care nu era în măsură să confirme sau să infirme acuzațiile făcute. A fost o confruntare jenantă pentru ambele părți, cât și pentru moderator, depășit total de situație și de provocările făcute de cele două invitate. Dacă la această emisiune îi putem găsi circumstanțe atenuante doamnei Macovei, data viitoare când o vom urmări singură, fără contracandidat în platou, nu va mai avea nicio scuză. Așteptăm un alt mod de prezentare al candidatului, total diferit de cel comentat aici, la nivelul de europarlamentar, fost ministru al justiției, funcții importante ocupate de doamna Macovei. Iar lui Tăriceanu îi recomandăm să se prezinte în fața electoratului și la Televiziunea Națională, nu numai la posturile private unde moderatorii fac politica mogulilor, dacă vrea să fie votat!

TEODOR MELEȘCANU: Favoritul multor oameni de valoare, secreți, ultrasecreți, descoperiți, diplomați și oameni din popor, au vizionat un dialog interesant, pașnic, armonios, politicos până la drăgăstos, care ne-a lăsat impresia finală că domnul Teodor Meleșcanu cu domnul Attila Korodi se aflau ieri seară într-o simbioză deplină de idei și scopuri, care cu siguranță cândva îi va uni și mai mult! Altfel, invitații au lăsat impresia consacrată de oameni educați, civilizați, pașnici, cu idei apropiate, cu experiență și capacitate de a ocupa fotoliul prezidențial. Doar că nici unul dintre candidați (Teodor Meleșcanu și Kelemen Hunor, reprezentat de Attila Korodi) nu are un vehicul electoral care să îi ducă în turul 2. Așa că îl vom urmări cu atenție pe domnul Meleșcanu, care poate genera surpriza acestor alegeri, în condițiile în care unul sau mai mulți dintre principalii candidați ”vor pleca dincolo” cum a spus Roșca Stănescu… Sperăm ca domnul Meleșcanu să nu aibă schelete în dulap! Până atunci, îl susținem și îl urmărim cu interes.

Aprecierile noastre pozitive la prestația domnului Attila Korodi în aceeași emisiune sunt umbrite din păcate de apartenența sa la un partid care cere autonomie teritorială pe criterii etnice, provoacă și îi incită pe maghiarii din România la separatism și secesionism. Candidatura domnului Kelemen Hunor, și el un candidat valoros pentru minoritatea maghiară, este una exclusiv de imagine. Îi urmărim în continuare cu atenție pe candidații maghiari în speranța că măcar unul (dacă nu toți) va da dovadă de bun simț, seriozitate, respect față de România și de simbolurile noastre naționale, chiar și pentru simplul fapt că pot candida la funcția supremă în stat, ca reprezentanți ai unei formațiuni politice ilegale.

Leave your comment