FSCR - Impreuna vom salva Romania!

Va oferim imagini și aspecte de la Forumul III al FSCR din 21.01.2016, în cadrul căruia s-a dezbătut bilanțul organizației și s-a lansat Asociația „Natura, Aspretele și Brăduleț”, aspretele fiind o fosilă vie prezentă în România de 65 de milioane de ani, protejată UNESCO și comisia UE.
FSCR s-a implicat activ, ca membru fondator al Asociației, pentru creerea de filiale regionale în apărarea aspretelui, prin atragerea unor structuri europene în acest proces.
La forum au fost prezente autoritățile locale, care au avut intervenții utile și au promis sprijin pentru FSCR și asprete.
Președintele FSCR, domnul Petre Răcănel, în alocuțiunea sa la Forum a relevat , accentuat și aplicat, aspectele pozitive și negative ale activității FSCR și a prezentat un plan schematic pentru salvarea fosilei vii amintite, prin înființarea de noi structuri și atragerea de fonduri în acest sens.
Domnul Răcănel, mai în glumă, mai în serios, a atras atenția asistenței la Forum, că nu este întâmplatoare asemănarea dintre asprete și răcănel (brotăcelul de baltă) și poate o coincidență divină, într-un context favorabil, a făcut posibilă această asociere. Tocmai acest aspect îl determină și mai mult să se implice împreună cu gorjenii săi în acest proces benefic pentru protejarea aspretelui.
Ne mai trebuie doar voință și bună credință pentru a ne implica mai intens în acțiunile Societății civile, pentru îndreptarea țării și societății, dar și pentru salvarea și protecția mediului natural.
20160121_10363420160121_11580320160121_122149

Leave your comment