FSCR - Impreuna vom salva Romania!

Felicitări instituțiilor statului!

 

Interesul național, corupția și atitudinea instituțiilor de stat

Nr. 108/08.octombrie.2014

 

De-a lungul timpului societatea românească a fost și continuă să fie preocupată, în modul cel mai serios, de politica guvernamentală de austeritate, de atitudinea și măsurile necorespunzătoare, pe care le întreprind de autoritățile, sub paravanul crizelor economice, îndreptate de fapt împotriva populației.

Federația Societatea Civilă Românească (FSCR) consideră, ca și majoritatea societății românești, că guvernele care s-au succedat la putere, instituțiile statului și întreaga clasă politică, nu s-au preocupat în mod real și consecvent de soluționarea problemelor grave ale populației și de scoaterea țării din situația gravă în care ne găsim.

Așa-zisele măsuri de austeritate, care de fapt nu au însemnat decât tăieri din venituri, majorarea taxelor și impozitelor pentru populație, nu au făcut altceva decât să reducă și mai mult nivelul de viață și speranța în mai bine a românilor.

De 25 de ani țara este jefuită și a luat amploare corupția, fără nicio opreliște din partea celor care au venit la Putere prin mijloace ilegale.

Trăim din împrumuturi, statul și populația deopotrivă, plătim salarii și pensii din fondurile altora, suntem anexași la remorca intereselor străine ale unora, datorii pe care generațiile viitoare nu vor putea să le ramburseze în timpul vieții lor.

Înconjurată de o stufoasă clientelă, clasa politică a continuat, în detrimentul poporului român, să fure sau să deturneze fonduri imense de la dezvoltare către afacerile dubioase ale unor cercuri și grupuri de interese apropiate puterii și partidelor de la guvernare, prin comenzi sau contracte cu statul.

Sunt numeroase și celebre, de-a lungul anilor, cazurile negative și soldate cu repercusiuni penale de politicieni și guvernanți de la toate partidele care au devalizat România în ultimii 25 de ani și s-au ascuns sub umbrela formațiunilor de la putere.

Tot după 25 de ani, s-a ajuns până într-acolo încât guvernanții, prin declarațiile lor afectează întreg sistemul judiciar, scade încrederea în justiție, încalcă separarea puterilor în stat și afectează independența procurorilor DNA.

În fața întregii națiuni, nu au pic de jenă și respect față de poporul român, își apără proprii infractori și cer desființarea DNA sau își acoperă parlamentarii – deputații asigurându-le protecție și imunitate în fața justiției!

Majoritatea dintre politicienii actuali cred ca pot face orice când ajung la Putere! (furturi, braconaje, grupuri de interese, complicitati, falsuri, abuz in funcție, dare și luare de mita, etc.)

Din cauza crimei organizate de tip piramidal, instalată la nivel legislativ, administrativ și executiv, România a devenit un generator de instabilitate europeană și un factor de risc pentru securitatea mondială. Dacă Societatea Civilă Românească, o parte importantă din mass-media, dar mai ales instituțiile statului nu interveneau ferm și coordonat, atunci statele vecine sub bagheta euro-atlantică ar fi sterilizat acest focar de infecție însă, în schimbul suveranității, unității și independenței teritoriale a țării.

În prezent, constatăm că lupta dintre Opoziție și Putere, dintre instituția prezidențială și guvern, nu este motivată de interesul public – interesul cetățeanului și al Statului – ci de interesele personale și de grup pe care unii politicieni le valorifică prin revenirea la putere, dar nu ca rezultat al calității soluțiilor, ci prin sabotarea Puterii în detrimentul cetățeanului, în numele și spre binele căruia pretinde că acționează.

Așa s-a ajuns ca în prezent să avem 26 de președinți ai consiliilor județene cu dosare penale, peste 40 de parlamentari cu diverse probleme de integritate, peste 120 de primari incompatibili, miniștri și prim-miniștri, ziariști acoperiți sau în anchete penale! (vz. cazul Microsoft, Rompetrol, etc.) și cine știe câți alți proscriși sau pseudo-ziariști, sau aleși cu probleme morale, penale, etc.

În ultima perioadă constatăm cu interes că instituțiile statului au început să-și facă datoria și să scoată din sertar cazuri și nume sonore din rândurile guvernanților, clasei politice în ansamblul său și oameni de afaceri care împreună au constituit grupuri de interese și infracțiuni grave care au pus în pericol existența poporului român și a securității nationale. De această dată simțim nevoia să felicităm instituțiile statului care fac eforturi deosebite și încearcă să restabilească legea și ordinea în România și să dea un curs normal statului de drept și implementării democrației în țară. Am început din nou să credem că justiția funcționează, acționează, urmărește și are în vedere interesul național, interesele populației, respectarea Constituției și a Legislației.

Ca urmare a acțiunilor întreprinse de instituțiile statului în ultimul timp, acestea ne-au demonstrat că nu au părăsit lupta pentru conservarea și dezvoltarea valorilor naționale, a limbii și istoriei noastre, a tradițiilor și culturii românești, a integrității teritoriale a României, a neamului din care ne tragem și nu în ultimă instanță împotriva jafului și corupției la cel mai înalt nivel.

Salutăm un asemenea tip de acțiuni și determinarea instituțiilor statului și ne alaturăm acestora pentru salvarea a ceea ce avem mai scump – poporul și țara.

În această situație, mai complicată ca oricând, FSCR cheamă la unitate și colaborare toate forțele sociale și politice, pentru a găsi cele mai bune soluții și sprijin concret pentru autoritățile statului, apărarea acestora în lupta pe care o duc cu infractorii, pentru respectarea legii și ordinii, pentru apărarea spiritului, identității și pentru supraviețuirea neamului românesc.

Spunem STOP continuării jafului în România care pune în pericol valori cum sunt siguranța, independența și suveranitatea statului român, integritatea teritorială a României. Spunem NU hotărât impărțirii României în regiuni (vedeți așa-zisa descentralizare teritorială a țării, autonomia ținutului secuiesc!), după interesul unor forțe străine și bazată pe dezinteresul celor care reprezintă poporul.

FSCR se alatură curățeniei începute de instituțiile de stat împotriva corupților și trădătorilor de neam și țară și îi felicită pe cei care ne redau speranța că încă mai sunt instituții care veghează și apără poporul român. Totodată

le cerem să își continue ferm activitatea curajoasă, în interes național, împotriva celor certați cu legea și ordinea, până la câștigarea ”Bătăliei pentru România” și salvarea Patriei!

Federația Societatea Civilă Românească

 

 

 

Etichete: , , ,

Leave your comment