FSCR - Impreuna vom salva Romania!

Deschiderea lucrarilor Adunarii Generale

 

Onorati membrii ai FSCR/onorati invitati,

 

 

Tuturor celor prezenti in sala, va urez un calduros “Bun venit” la Adunarea Generala a Federatiei “Societatea Civila Romaneasca” si succes deplin in desfasurarea lucrarilor Adunarii noastre Generale, precum si in dezbaterile ce vor avea loc.

 

Scopul Adunarii noastre Generale, dupa cum va este cunoscut, este constituirea de “facto”a Federatiei SCR, aceasta fiind deja constituita de “jure” fiind inregistrata la Ministerul Justitiei.

De asemenea, vom alege, in partea a II-a a Adunarii, organele de conducere ale Federatiei SCR.

 

O mentiune speciala, doresc sa o fac in legatura cu locul manifestarii noastre, care nu este ales intamplator. Aceasta decizia apartine Grupului de Initiativa, iar criteriile avute in vedere sunt cele de competenta si implicare  a filialelor noastre de la Pitesti, pe linie de SCR si pe linia filialei pensionarilor.

 

Nu in ultimul rand, am avut in vedere instoria bogata si personalitatile marcante, care au provenit de pe aceste meleaguri (Ion C. Bratianu, D.Aricescu, Alex. Ghe. Kiritescu, Ioan Trivale, Nicolae Dobrin etc) si au imbogatit cultura, arta, stiinta si sportul, aducandu-si astfel contributia la evolutia culturii universale.

 

Aduc multumiri sincere tuturor organizatorilor (dl. Rotaru George, Presedintele Asociatiei de Vexilologie”Tricolorul”, dl. Dumitru Dinca, Presedintele Federatiei Pensionarilor Publici etc) in numele membrilor nostrii pentru eforturile facute  si conditiile oferite noua.

Adresandu-va, inca o data, salutul nostru si urari de bine, va informez ca va urma intonarea Imnului de Stat al Romaniei, dupa care propun, si va rog sa fiti de acord, un moment sfant de reculegere in memoria si pentru respectultuturor eroilor neamului romanesc.

 

(urmeaza intonarea Imnului si momentul de reculegere).

 

Momentul cultural al Adunarii noastre il constituie un scurt program artistic, prezentat de Corul veteranilor din Pitesti, ceea ce ne va incarca inimile cu buna dispozitie si patriotism, dar va crea, in acelasi timp, si o legatura simbolica intre trecut si prezent, cu proiectie sigura spre un viitor plin de speranta.

 

Sa nu uitam niciodata, ca ne-am nascut si traim in Romania si avem o datorie cel putin morala, sa nu uitam originea si traditiile si sa nu incetam sa ne manifestam vizibil si convingator patriotismul si mai ales sa nu ne fie frica sau, si mai rau, rusine, sa ne salutam prin “ Traiasca Romania” si sa privim cu mandrie si respect steagul nostru tricolor.

 

TRAIASCA ROMANIA, IN UNITATE, SOLIDARITATE SI PACE!

Leave your comment