FSCR - Impreuna vom salva Romania!

Stimati reprezentanti ai autoritatilor locale, ONG-urilor, patronatelor, asociatiilor si ai altor entitati din Societatea Civila,
Stimati colegi,
Stimate doamne si stimati domni,
Onorata asistenta,
Cu credinta ferma ca fiecare dintre dumneavoastră a resimtit respectul nostru deplin in cadrul acestei lungi formulari protocolare pe care am dedicat-o dvs. cu drag, doresc sa ma alatur salutului adresat dvs. de domnul vice-presedinte al FSCR, Constantin Bajenaru si cu aceeasi caldura si prietenie sa va spun bun venit in casa noastra, care este acest Forum si sa va urez succes in viata si in munca dumneavoastră. Aduc multumirile mele sincere si organizatorilor Forumului, care s-au straduit si au reusit sa ne asigure conditii optime de desfasurare a lucrarilor noastre.
Viata si Dumnezeu au hotarat sa ne revedem astazi aici, dupa cca. 3 ani de la infiintarea FSCR (trei ani de munca si realizari, mai mari sau mai mici, dar utile), in aceasta frumoasa sala, tot la Pitesti-orasul florilor, cu prilejul acestei grandioase manifestari de loialitate, daruire si actiune in beneficiul cetatenilor.
Suntem astazi aici, alaturi de compatriotii nostri din Pitesti, pentru a marca impreuna, dupa parerea mea cea mai frumoasa sarbatoare a FSCR, Bilantul unei activitati de aproape 3 ani, eveniment pregatitor al Conferintei FSCR, din toamna acestui an, când vom alege noua conducere a Federației.
Acest eveniment, organizat nu intamplator in cursul primaverii, ne inspira si ne indeamna la noi actiuni, planuri, programe si realizari pentru Societatea Civila in ansamblul sau, in cadrul careia FSCR constituie partea majoritara, cea mai avnsata si cea mai dinamica, calificative confirmate de cetateni in diverse modalitati.
Suntem mandri ca o mana de oameni, pe care noi ii numim ”Grupul de Initiativa”, a reusit intr-un timp scurt sa creeze aceasta Federatie, inregistrata legal si recunoscuta de societate si autoritati, asa cum reiese din documente, si care functioneaza eficient pentru oameni.
Rolul si scopul FSCR raman in continuare aceleasi – de a reuni in jurul sau toate fortele patriotice din Romania si de a forma impreuna un pol social puternic, care sa asigure un dialog cvasi-national cu toti factorii sociali, politici si guvernamentali, in vederea realizarii unei colaborari la nivelul intregii societati, pentru redresarea economiei si a tarii. Acest obiectiv central a fost indeplinit doar partial, intrucat forte mai mult sau mai putin oculte s-au opus, ne-au amenintat si urmarit, este adevarat in mod mai subtil ca alta data. Nu renuntam la aceasta sarcina, intrucat ea reprezinta insasi menirea si ratiunea de a exista a FSCR.
Acest proces amplu de structurare si coordonare a societatii in vederea organizarii luptei sale de recucerire a drepturilor legitime si a tarii, din mana oligarhilor si mafiotilor de tot felul, care adeseori actioneaza in cardasie cu unii reprezentanti ai puterii de la varf impotriva poporului roman, trebuie monitorizat consecvent de Societatea Civila, intrucat clasa politica romaneasca s-a dovedit a fi corupta si incapabila sa infaptuiasca dezideratele poporului nostru, visul sau de veacuri pentru libertate, o viata mai buna, integritate si identitate nationala.
Situatia actuala, de criza cronica de sistem din Romania este mai grava ca oricand si nu da semne ca va ceda, impotriva tuturor promisiunilor fara acoperire in realitate, facute de putere, de toate guvernele, parlamentele si presedintii perindati la conducerea tarii. Criza economica, politica, morala si de constiinta este prea complexa si complicata, pentru a o invinge un presedinte guraliv, un premier glumet sau un guvern de diletanti, care isi fac stagiatura pe seama si in detrimentul populatiei. Grija si toate eforturile pentru a ne salva, pe noi cetățenii si tara, revine tot dumneavoastră stimati compatrioti. Numai prin munca si priceperea noastra, prin starpirea coruptiei, in primul rand din cadrul puterii si al clasei politice, in general, vom putea sa eliminam saracia, grija locului de munca, jaful resurselor naționale. Aceasta impune masuri economice cardinale si reforme structurale reale si nu mimate cum am procedat toate guvernele, fara exceptie, si ne-au adus in starea deplorabile in care suntem, de rusinea intregii Europe. Controlul puterii de catre Societatea Civila in sectoarele procesului legislativ, implementarii si aplicarii Constitutiei si a legilor, luarii deciziilor macro-economice si sociale, implementarii marilor programe de investitii si dezvoltare social- economica a tarii pentru a curma furtul din banul public, eliminarea evaziunii fiscale, iata numai câteva masuri pe care FSCR le are in vedere in activitatea sa, pentru a determina in sfarsit puterea sa tina seama de interesele cetateanului, de drepturile si libertatile sale fundamentale, de interesul national.
Reamintim auditoriului ca FSCR nu are caracter politic, ceea ce inseamna ca realmente actioneaza neutru, obiectiv in interesul intregului popor, nu apara interesele vreunui partid sau grup politic si nu urmareste pasiuni sau interese de natura politica.
Caracterul sau neutru si pe deplin national confera dinamism si credibilitate actiunilor SCR, garantia ca va asigura realizarea interesului national, pentru popor si desigur impune in mod legic monitorizarea Guvernului, a puterii in general, in toate actiunile lor. Astfel, Guvernul va putea actiona numai cu consultarea larga a Societatii Civile si numai in consens cu comandamentul national al acesteia. Acesta este si sensul politicii naționale indicat de organismele europene. Numai in acest mod vom putea starpii coruptia si furtul si, in sfarsit, vom putea reinstaura legalitatea si normalitatea in Romania.
In consens cu aceste nevoi am si formulat deviza actiunii si a functionarii Federatiei Societatea Civila Romaneasca: “Lucreaza pentru poporul si tara ta, pentru fiecare roman in parte, munceste cat mai mult si mai bine, cu gandul generos si recunoscator la TARA, la Stefan cel Mare, Mihai Viteazu, Tudor Vladimirescu, Avram Iancu, Mihai Eminescu, precum si la toti stramosii si eroii Neamului Romanesc, care s-au jertfit pentru Patrie si Popor, fara sa ceara nimic in schimb„.
Poate parea anacronic, dar va asiguram ca totusi este momentul si se impune sa reinviem sentimentul nostru patriotic, de iubire fata de popor si de tara, lasat noua de strabuni. Este necesar sa refacem si sa exersam sacrificiul daruirii de sine, care este traditional la romani. Poate ca in acest fel vom deveni mai umani si mai intelegatori fata de cei de langa noi si vom realiza unitatea si solidaritatea nationala.
Dupa cum cunoasteti, FSCR a continuat sa functioneze, pe baza unor eforturi intense si continue ale unor membri activi ai Federatiei, intelegand prin aceasta, in primul rand, implicarea lor efectiva in redactarea si difuzarea de comunicate, pozitii, prezentari si alte materiale tematice, care au pozitionat FSCR, in mod constructiv sau critic, in raport de situatie, fata de toate evenimentele si evolutiile importante din tara noastra. Materialele respective au fost difuzate prin diferite mijloace, dar in mod deosebit pe site-ul Federatiei-fscro.eu si facebook-Petre Racanel.
Despre bilantul activitatii noastre vor vorbi ceilalti colegi ai nostri, asa ca eu o sa ma refer doar tangential la aceasta problema.
Prezenta FSCR in spatiul public romanesc si international (mai ales in randul Diasporei Romanesti) a fost apreciata in mod adecvat, primind reactii si comentarii multiple din partea cetatenilor, pe site si in scris la sediul Federatiei.
FSCR s-a implicat, in ultima perioada, si in sprijinirea solutionarii unor cazuri si sesizari concrete, primite de la pensionari si alti cetateni aflati in nevoie, care au beneficiat de interventiile si asistenta diversa din partea unor specialisti si activisti din cadrul FSCR. Au existat putine solicitari si din partea unor institutii si ONG-uri.
Mentionam in sustinerea activitatii noastre sprijinul oferit de Filiala FSCR Pitesti/Arges, personal de domnii Bajenaru si Rotaru.
O alta directie a activitatii FSCR au constituit-o contactele, raporturile si colaborarea sa cu Diaspora Romaneasca, mai ales cu Diaspora Progresista din Italia si Spania, despre care am informat ritmic, prin comunicate ridicate pe site-ul Federatiei.
In scopul dezvoltarii colaborarii FSCR pe plan extern, cu entitati si personalitati din domeniul societatii civile si din comunitatile de romani din strainatate, beneficiind de sprijinul generos si oferit in mod dezinteresat de unii reprezentanti marcanti ai Diasporei, in curand vom infiinta filiale ale FSCR in Spania, Italia si la Bruxelles, sub coordonarea si conducerea unor membri ai Diasporei, care ulterior se vor preocupa de deschiderea si a altor filiale, in alte tari occidentale. Acestia sunt personalitati recunoscute in randul comunitatilor de romani din strainatate si dispun de conexiunile necesare la Bruxelles si in alte capitale europene, pentru a ne facilita realizarea cu succes a acestui demers al Federatiei noastre, care urmareste lansarea FSCR in cadrul entitatilor civice din UE.
Dragi cetateni ai orasului Pitesti, oameni gospodari, onesti si care iubiti munca, cinstea si frumosul, deopotriva, doresc sa va asigur ca Societatea Civila Romaneasca cunoaste nevoile si problemele dvs., este permanent alaturi de dvs., ca si de ceilalti cetateni, iar FSCR, desi nu este organizatie politica, se implica practic in rezolvarea acestor probleme, este prezenta si in comunitatea dvs. locala, contribuind, prin reprezentantii sai locali, intre care se afla si dnii. Dumitru Dinca, Constantin Bajenaru si George Rotaru, la usurarea vietii dvs., reducerea preturilor la energie, caldura si altele, consultandu-se sistematic cu asociatiile de locatari, cu pensionarii, femeile, tinerii si somerii din localitate.
Totodata, va dorim sa ramaneti un exemplu, un model de dezvoltare locala de succes, model de urmat pentru cetatenii si conducerile din celelalte judete ale Patriei.
In incheierea acestei alocutiuni, doresc sa felicit, inca odata, conducerea judetului, a orasului, celelalte structuri si autoritati locale, pentru initiativele si munca domniilor lor, care pun in valoare resursele si priceperea dvs., dragostea de munca si spiritul de gospodar, pentru o dezvoltare locala armonioasa si in folosul oamenilor, asa după cum bine stim.
In acelasi timp, adresam intregii populatii pitestene chemarea noastra sincera si patriotica de a munci si mai mult si mai bine, pentru a va implini viata si visele, sa va alaturati cat mai multi in calitate de membri ai FSCR, pentru a conlucra impreuna cu puterea locala si centrala, oricare ar fi ea, in scopul iesirii tarii din criza si construirii unui viitor mai bun pentru copiii si nepotii nostri.
Cred ca ne vom reintoarce acasa cu un sentiment de implinire si cu o buna dispozitie si bucurie usor de explicat, izvorata tocmai de aici, din spiritul dvs. viu si constructiv.
Stimati participanti, Onorata asistenta,
Aduc si exprim in fata dvs. mesajul membrilor acestei mari organizatii-FSCR, un mesaj de pace si bunastare, de progres si prosperitate, de succes in munca si in viata dvs. personala, din pacate inca destul de grea, din cauze pe care dvs. le cunoasteti chiar mai bine decat mine.
Va multumesc pentru atentia acordata,

Presedinte FSCR
Dipl. Ec. PETRE RACANEL

Leave your comment