FSCR - Impreuna vom salva Romania!

Cuvant Inainte

Stimati vizitatori,

Bine ati venit pe site-ul Federatiei Societatea Civila Romaneasca (FSCR) si va rugam sa primiti salutul presedintelui acesteia Dipl. Ec. Petre RACANEL.

Pe scurt, doresc sa va prezint FSCR, care a aparut ca o organizatie neguvernamentala si non-profit, ca expresie a nemultumirilor sociale si a dezamagirilor provocate de politicienii si guvernantii care s-au succedat la putere si au folosit forta si avantajele acesteia, doar in interes personal sau de grup.

FSCR a creat un pol social puternic si atractiv, coaguland in jurul sau forte sociale, sindicate, patronate, organizatii ale pensionarilor, asociatii si fundatii, in scopul corectarii cursului gresit al dezvoltarii Romaniei, transformarea statului prin reforme structurale eficiente si ridicarea nivelului de trai al populatiei.

Acest nucleu al societatii romanesti monitorizeaza programele si deciziile guvernamentale, intermediaza dialogul intre Putere si Societate si demasca prin comunicate, pozitii, indemnuri si chemari, politicile gresite, erorile in aplicarea planurilor de dezvoltare si abuzurile guvernantilor.

Demersul nostru porneste de la realitatea ca, in prezent, prin Constitutie, cetateanul este in slujba Statului, iar  societatea civila  nu are inca instrumente reale, eficiente prin care sa poata trage la raspundere si sanctiona reprezentantii autoritatii de stat. Clasa politica, partidele si lideri politici grupati au ajuns sa se confunde cu statul si sa ia decizii la liberul lor arbitru. Ne aflam in situatia in care interesele liderilor si ale clientelei politice sunt ridicate la rang de doctrina de partid, de politica de stat si de interes national. Acestia au transformat lupta politica in rafuieli personale, afectand grav imaginea si credibilitatea Romaniei.

Toate acestea au afectat in mod serios fundamentul statului de drept si bazele societatii romanesti, periclitand securitatea nationala, independenta si suveranitatea, integritatea teritoriala si politica externa a Statului Roman.

Daca insasi puterea a consimtit la existenta unor asemenea situatii inacceptabile si realitati crude pentru tara si popor, ce mai ramane de facut Societatii Civile, decat sa se organizeze si sa actioneze ferm si eficient pentru stoparea derapajelor de la democratie si principii.

Societatea Civila isi pune problema reluarii de la inceput a reformei structurale a statului si societatii, pentru consolidarea democratiei si statului de drept, respectarea drepturilor omului, asigurarea independentei justitiei, pe fondul trezirii constiintei naționale si a spiritului patriotic. Totodata, se simte nevoia reafirmarii identitatii naționale a romanilor si a respectarii memoriei stramosilor neamului nostru.

Societatea Civila observa aliante impotriva Puterii sau pentru a se mentine la putere, intre forte politice care, prin doctrina lor ideologica afirmata ar trebui sa fie antagonice si ireconciliabile ideologic.

Mai curios, dar la fel de grav, este faptul ca tocmai aceste forte politice declarate antagonice isi coordoneaza atacurile sistematice impotriva unor componente ale Statului, cum ar fi Justitia, Procuratura, alte organe de drept, Parlament si Guvern.

Tocmai pornind de la aceste fenomene au fost fixate obiectivele Societati Civile Romanesti, pentru a lupta impotriva jafului national, coruptiei si crimei organizate, patronate de unii factori politici si sa intoarcem cursul social si economic  in favoarea populatiei noastre. Chemam la lupta, pentru infaptuirea unei autentice revolutii cultural-spirituale si pentru crearea unei miscari civice puternice la nivel national pentru renasterea României.

Nu putem realiza aceste deziderate, decat prin structurarea si consolidarea Societatii Civile, prin unirea fortelor nationale progresiste, a tuturor cetatenilor patrioti, care impreuna sa lupte cu toate mjloacele sociale si pasnice pentru infaptuirea rapida a acestor obiective.

Pentru realizarea celor de mai sus si a altor obiective spontane, care vor reiesi din dezbaterile noastre,  este nevoie de colaborare si mai ales de schimbarea sau transformarea clasei politice romanesti si numirea in functii de conducere a specialistilor patrioti, tehnocratilor, eliminarea politicienilor din functiile de conducere, prin depolitizarea functiei publice.

Functionarea structurilor de stat si de putere trebuie pusa sub controlul strict al societatii civile, al carei nucleu il constituie clasa de mijloc.

Mesajul nostru social catre toate fortele din Romania este chemarea la unire si solidaritate, la coeziune, la toleranta si conlucrare fructuoasa in lupta impotriva coruptiei si furtului avutiei nationale, pentru asigurarea prosperitatii si bunastarii poporului roman.

Acest mesaj contine in sine si alte aspecte si elemente privind munca si drepturi egale pentru toti, actiuni pentru instaurarea echitatii si dreptatii sociale, concordiei si reconcilierii  nationale, evitarea cu desavarsire a starilor de incordare si conflict intre minoritati, precum si a exploziilor sociale iminente, apelul la solidaritate si cooperare interna si externa, eliminarea totala a coruptiei si redistribuirea echitabila si justa, dupa merit si contributie,  a resurselor nationale.

Mai mentionam ca pana in prezent au fost construite multe structuri ale societatii civile si miscarii civice, dar din pacate putine s-au dovedit a se manifesta si activa in interesul neamului, al tarii si al romanului de rand. FSCR si-a propus sa stearga aceasta rusine si sa actioneze numai in directia intereselor poporului roman.

Traiasca Romania, tara in care dorim sa traim in pace si prosperitate, ca tara a propriilor cetateni!