FSCR - Impreuna vom salva Romania!

MOTIVAREA ACTIUNII
– Cei 23 de ani de guvernare politica a Romaniei inregistreaza, ca rezultat un grav derapaj de la visul generos al romanilor privind un trai mai bun, vis pe care l-am avut cu totii la finele anului 1989. Populatia este din ce in ce mai dezamagita de evolutia Romaniei.
– Clasa politica instalata la conducerea Romaniei, construita pe coruptie si incompetenta, a reusit sa mareasca ingrijorator masa celor nostalgici dupa vremurile comuniste, euroscepticii si, in general, adversari ai capitalismului salbatic. Unii oameni nu realizeaza ca formula economica de guvernare aplicata in Romania nu are in realitate legatura cu capitalismul, fiind altceva, inca nedefinit ideologic si filozofic.
– Grava eroare care persista, prin care polulatia Romaniei considera actualele grupuri politice de interese drept PARTIDE POLITICE explica partial prabusirea economica generala la care asistam, de multe ori refuzand recunoasterea realitatii pe care o traim.
CUM AM AJUNS IN ACEASTA SITUATIE
– De la inceputul conducerii asa-zis democratice a Romaniei, electoratul a ales unul sau altul din partidele politice, dupa imaginea conducatorilor acestora, fara sa analizeze daca in spatele acestora exista cu adevarat un aparat politic capabil sa conduca Romania. Pe aceasta cale, s-a instalat la conducerea efectiva a economiei o grupare de dregatori, care ascunsi in linia a doua a puterii a condus si conduc si azi Romania inl interesul lor propriu. Schimbarea electorala sau administrativa a ministrilor a condus cel mult la cooptarea periodica in acea structura din linia a doua a altor cativa profitori, fapt care a inrautatit si mai mult situatia social-economica a populatiei. Astfel, ministrii, de cele mai multe ori complet necunoscatori ai domeniului gestionat, sunt pur si simplu trasi pe sfoara de dregatorii care isi promoveaza interesele, imbracate in aparenta de politici publice.
– Votul negativ care guverneaza Romania de 23 de ani a permis ca grupurile de interese numite partide sa ramana in faza de organizare primitiva continua, desi pana acum partidele ar fi trebuit sa fie structurate ca adevarate institutii, cu departamente economice si sociale capabile sa ofere populatiei solutii realiste, sa comunice cu orice cetatean al Romaniei pe orice problema economico-sociala . Nu este asa. Din contra, partidele rejecteaza orice personalitate competenta, de teama pierderii in favoarea acesteia a postului de conducere din partid. Asa se explica si patrunderea in posturile cheie ale economiei a unor adevarati excroci, care in pofida calificarii evident necorespunzatoare, au obtinut portofolii chiar de ministru, desi prim-ministrul este de profesie procuror. Au politizat la absurd functia publica.
SOLUTIA UNICA DE REMEDIERE ESTE DEZVOLTAREA SOCIETATII CIVILE
Ultimele evolutii in manifestarea spiritului civic al populatiei au demonstrat o puternica tendinta pozitiva a vocii cetatenilor de rand ai Romaniei. Pretextul “Rosia Montana” dovedeste azi ca spiritul civic mobilizeaza din ce in ce mai multi oameni, care exprima de fapt nemultumirea generala a unui popor obidit si condus necorespunzator. Constatam ca lipsa unui program social-economic concret si coerent, care sa clarifice clasei politice adevaratele directii in care trebuie redresata Romania, va conduce la uzura si pierderea elanului revendicativ al maselor, amanand cu inca o generatie redresarea tarii noastre. Iata de ce formatiunile organizate ale societatii civile, capabile sa emita mesaje coerente necesare sistematizarii efortului demonstrantilor din aproape tot teritoriul Romaniei, este solutia de care avem nevoie azi.
CUM PROCEDAM
Supunem votului general al forumului validarea urmatorului proiect de actiune:
1. Difuzarea unui comunicat de presa privind intrunirea de azi a forumului, insotit de documentul adoptat de acesta.
2. Trimiterea si inregistrarea acestuia tuturor agentiilor de stiri, cu deosebire: AGERPRES; DE-NEWS; NEWS-IN si altora din categoria agentiilor, precum si televiziunilor de stiri.
3. Conceperea unei chemari adresate TUTUROR ORGANIZATIILOR SOCIETATII CIVILE INSCRISE IN REGISTRUL ORGANIZATIILOR, pentru infiintarea structurii CONFEDERATIA ROMANA A SOCIETATI CIVILE (in cazul adoptarii proiectului FSCR, se va elabora si o propunere de statut al confederatiei).
4. Infiintarea, pe baza da cotizatie a membrilor, donatii sau alte surse atrase, a unui post de secretar tehnic al FSCR, persoana insarcinata cu gestionarea bazei de date si documente a FSCR, cu instrumentele de comunicare ale federatiei, legatura cu celelalte formatiuni ale societatii civile, mentinerea comunicarii intre membrii comitetului director, gestionarea platformei de comunicare electronica intre membrii FSCR din tara si diaspora, in vederea constructiei politicilor sectoriale ce urmeaza a fi realizate, promovate, conciliate cu celelalte formatiuni ale societatii civile si in final remise organizatiilor politice si administrative ale Romaniei.
5. Realizarea unui sistem de comunicatii oficiale bazate pe registraturi, prin care politicile emise de CONFEDERATIA SOCIETTILOR CIVILE sa fie usor de urmarit si imposibil de negat, de catre structurile administrative si politice de la guvernare. Comitetul director va desemna echipe, care vor initia tratative cu formatiunile politice, in vederea clarificarii relatiilor Federatiei cu acestea si intocmirii de programme si proiecte.
6. Instalarea la sediul FSCR a unui server de intercomunicare permanenta intre membrii FSCR (persoane juridice), intre membrii CONFEDERATIEI si intre TOATE PERSOANELE ATRASE IN ACTIUNILE DE REDRESARE SOCIALA, ECONOMICA SI POLITICA A ROMANIEI .
7. IN FINAL, este necesara o actiune de invitare a tuturor personalitatilor, care se manifesta pozitiv in spatiul public, in sensul participarii, prin intermediul computerelor, la elaborarea politicilor publice necesare redresarii generale a Romaniei. Pentru aceasta, apelam la toti membrii FSCR sa urmareasca pe posturile de televiziune persoanele care denota competenta in diverse sectoare, sa incerce sa le contacteze, informand totodata conducerea centrala a Federatiei, astfel incat sa reusim cooptarea acestora in platforma de comunicare instalata pe serverul FSCR. Sunt importante toate formele de depistare si de atragere a personalitatilor din tot sectorul public din Romania si din diaspora.

Federatia Societatea Civila Romaneasca

Leave your comment