FSCR - Impreuna vom salva Romania!

Nr. 09/25.01.2011

 

Federatia „Societatea Civila Romaneasca” (FSCR) asista cu profunda ingrijorare la deteriorarea raporturilor externe ale tarii noastre in plan bilateral, mai ales cu statele europene, cu implicare si influente negative asupra accederii Romaniei la Spatiul Schengen.

Preocuparea FSCR vine din dorinta sa sincera ca Romania (si poporul sau), in calitate de tara membra a UE si NATO, sa fie recunoscuta ca atare, inclusiv in partea privind drepturile si avantajele ce decurg din calitatea mentionata mai sus.

Consecintele neadmiterii Romaniei, la termen (martie 2011), in Spatiul Schengen antreneaza consecinte grave pe plan intern, prin pierderea credibilitatii Romaniei fata de propriul popor, dar si ca tara cu o economie de piata functionala, dar mai ales in plan extern, intrucat relatiile statului roman cu diverse tari nu vor mai avea eficienta si credibilitatea necesare.

FSCR constientizeaza ca, inca o data, Armata si-a facut datoria, indeplinindu-si toate conditiile de aderare la Schengen, prin preocuparea competaenta si coerenta a MAPN si MAI.

Totodata, se demonstreaza cu prisosinta ca, din punct de vedere politic, Romania nu este pregatita pentru a fi primita in Spatiul Schengen si aceasta din cauza ignorantei, incompetentei profesionale si politice a clasei politice, in frunte cu partidele si institutiile care gestioneaza azi guvernarea Romaniei.

In consecinta, poporul roman este pedepsit de Europa, din cauza clasei politice si a declaratiilor inoportune, hazardate, periculoase ale unor exponenti ai Puterii, mai ales de la MAE si Presedintie. Aceasta sanctiune a poporului roman, nemeritata, are efecte negative in legatura cu fortificarea posibilitatilor de iesire din criza si pentru edificarea economica a tarii.  Din cauza nefolosirii avantajelor oferite de Spatiul Schengen, mai ales in domeniul reducerii sau eliminarii taxelor si impozitelor de transport de marfuri si persoane, al liberalizarii capitalului si liberei circulatii a cetatenilor, Romania pierde imense fonduri si oportunitati dar si credibilitatea pe plan extern.

FSCR recomanda clasei politice, in general, sa se solidarizeze si sa actioneze unitar pentru realizarea dreptului Romaniei de aderare la Spatiul Schengen.

De asemenea, FSCR respinge declaratiile vanitoase, ambitioase si anacronice provenite din partea Presedintelui si MAE ai Romaniei, referitoare la autoritati din Franta si Germania si solicita ca raporturile externe ale Romaniei cu statele europene sa nu mai fie considerate, de catre unii exponenti ai Puterii ca fiind relatii personale si sa le trateze ca atare.

FSCR sprijina procesul si eforturile de aderare a Romaniei la Spatiul Schengen si recomanda autoritatilor statale sa continue, in acelasi ritm, actiunile de aducere a Romaniei la compatibilitatea cu standardele si normele Schengen, pentru a convinge Europa ca tara noastra merita primirea sa in acest spatiu.

 

 

 

 

Petre Racanel

Presedinte FSCR

Leave your comment