FSCR - Impreuna vom salva Romania!

Stimati concetateni,

Stimati conationali,

Stimati congresmeni,

 

In calitatea mea de reprezentant al romanilor din Germania si de Presedinte al Federatiei „Societatea Civila Romaneasca” (FSCR), dupa ce am ascultat si sintetizat superbele discursuri, tezele pe tema nationala exprimate de la aceasta inalta tribuna, in acelasi spirit patriotic si in continuarea discursurilor pur- romanesti, pline de respect pentru valorile nationale si limba neamului romanesc, vin in fata dvs. aproape smerit, dar si plin de curaj justificat, cu urmatorul APEL, pe care il propun ca un document pornit din inima, adaugat la cele propuse de domnul Presedinte Prof. Dr. Victor Craciun, pentru Congres.

 

Acest proiect de apel ne va constientiza asupra gravitatii momentului pe care il strabatem impreuna cu tara.

 

Pornind de la imperativele, comandamentele si situatia complicata a societatii romanesti actuale, avand in vedere situatia de criza economica- sociala, morala si politica, tinand cont de acumularea nemultumirilor sociale exprimate fata de clasa politica, motivati de spiritul patriotic si de necesitatea reformarii statului si a clasei politice, a economei si societatii romanesti, FSCR si Liga culturala a romanilor de pretutindeni, in cadrul Congresului Spiritualitatii romanesti de la Alba Iulia (29 Nov.-02 Dec. 2010), NOI, participantii la acest Congres, adresam un APEL pasnic, dar si cu caracter de alarma, pana nu va fi prea tarziu, societatii romanesti  in integralitatea sa, prin care dorim sa trezim constiinta nationala, demnitatea neamului nostru si sa chemam la actiune civilizata si pasnica pentru salvarea fiintei nationale, a integritatii teritoriale a tarii si la rezistenta impotriva oricaror tendinte anti-romanesti.

 

De asemenea, chemam la un dialog larg si profund cvasi-social toate fortele politice, guvernamentale si neguvernamentale, indiferent de culoarea politica, fortele patronale si sindicale la colaborare, reconciliere nationala si toleranta, unitate si solidaritate, in acest moment de cumpana, cand tara se afla in pragul unei catastrofe iminente.

 

Indentificand deficientele si tintele activitatii Ligii si ale societatii civile din Romania, participantii la Congresul Spiritualitatii Romanesti sunt constienti de necesitatea unei organizari si mobilizari sistematice si perseverente,  pentru eficientizarea si dinamizarea activitatii noastre in scopul eliminarii neajunsurilor constatate si atragerii romanilor de pe toate meleagurile la procesul comun si obligatoriu de conservare si salvare a valorilor nationale.

In acest context, romanii de pretutindeni sunt chemati, mai mult ca oricand, sa contribuie prin idei, programe, asistenta si ajutoare de orice fel pentru solutionarea situatiei dramatice din Romania si continuarea evolutiei spirituale a acestui popor.

 

Renuntand la orgoliile personale, la controversele si conflictele inutile intre diverse  segmente sociale sau personalitati, trebuie sa ne organizam mai bine, la centru si pe plan local si sa mobilizam toate resursele tarii, sub control popular strict, pentru asigurarea investitiilor si a supravietuirii materiale si spirituale ale neamului romanesc.

 

Romania si poporul sau, in zbuciumata lor istorie, au trecut prin etape si evenimente grave, care, de asemenea amenintau cu disparitia sau distrugerea partiala a civilizatiei romanesti, insa, de fiecare data, cu sprijinul lui Dumnezeu si prin intelepciunea populara, neamul romanesc a gasit solutii de salvare si suntem convinsi ca va reusi si de aceasta data.  in pofida uneltirilor care se urzesc din interior si exterior impotriva acestui popor.

 

Noi, participantii la Congres, ne angajam ca fiecare dintre noi, la locul de munca sau in ocupatiile si profesiile noastre, sa ne aducem aportul maxim pentru salvarea Patriei noastre dragi.

 

Traiasca Romania Mare!

 

Ocroteste-i Doamne pe romani!

 

 

Petre Racanel

Presedinte FSCR

 

Leave your comment