FSCR - Impreuna vom salva Romania!

steaua-emblema-650x250

Urmărim cu maxim interes scandalurile publice în care a fost implicat de vreme îndelungată (de prin 2004 încoace) brandul de aur al fotbalului românesc, STEAUA și lungul șir de nereguli încă neelucidat pe deplin în ceea ce se anunță a fi dosarul anului. Evident, dacă se dorește a se face dreptate până la capăt, acest capăt însemnând recuperarea prejudiciilor aduse Clubului Sportiv al Armatei și tragerea la răspundere penală a celor care se fac vinovați de înțelegeri păguboase pentru stat, adică pentru noi toți.

Clubul Sportiv Steaua București reprezintă pentru toți românii un reper al performanței sportive, în special în fotbal, prin realizările deosebite pe care sportivii militari le-au obținut de-a lungul timpului, prin numeroasele titluri și medalii în competiții interne și internaționale, culminând cu câștigarea Cupei Campionilor Europeni. Brandul STEAUA s-a consacrat prin eforturile și sacrificiile sportivilor, antrenorilor, tehnicienilor, conducătorilor de club, ale tuturor angajaților și, nu în ultimul rând, ale milioanelor de fani din România și din străinătate care au fost permanent alături de echipa lor de suflet.

Prin decizia irevocabilă a instanței supreme de luna trecută, numele și sigla echipei de fotbal au revenit în proprietatea Armatei. Am salutat eforturile depuse în plan juridic pentru a câștiga o cauză atât de dificilă și cu atâtea încrengături în zona politică și ne-a bucurat succesul care a survenit în mod neașteptat atunci când totul părea pierdut. Cu atât mai mult, suntem hotărâți să-i sprijinim pe cei din cadrul Clubului Steaua al Armatei care slujesc interesul public să poată determina decizii corecte din partea decidentului politic, prin care să apere interesul milioanelor de suporteri care își doresc un fotbal curat și de calitate.

Este nepermis ca după aproape 60 de ani de activitate sportivă, capitalul de prestigiu intern și internațional reprezentat de sigla simbol a clubului să fie cesionat abuziv și nelegal unei grupări private, așa cum s-a întâmplat în ultimii zece ani.

Cunoaștem foarte bine detaliile juridice ale scandalurilor publice legate de acest caz care trenează din 2005 încoace, însă constatăm că problemele continuă chiar și după câștigarea procesului la Curtea de Apel prin sentință irevocabilă. Suntem surprinși de declarațiile contradictorii ale unor oameni din fotbal compromiși și ale unor persoane-emblemă din cadrul Clubului Militar. Constatăm cu îngrijorare și indignare faptul că ofițeri superiori cu funcții de conducere (colonei și generali în poziții cheie în Armata Română) și politicieni susțin în continuare interese private în locul intereselor naționale. În aceste condiții devine iminentă cedarea din nou de către Armată a brandului Steaua către privați, pe bani de nimic, întreținându-se astfel un climat corupt în cele mai înalte structuri ale Armatei și ale politicului.

De aceea, îl întrebăm public pe ministrul Apărării, Domnul Mircea Dușa:

–          Este oare în interesul sportului românesc, al fotbalului în special, funcționarea unei autentice echipe de fotbal Steaua în cadrul Clubului Sportiv al Armatei, care să reintre în circuitul competițional independentă de orice fel de ingerințe comerciale, politice sau de altă natură?

–          Este în interesul milioanelor de suporteri ca Steaua să nu mai aibă de-a face cu grupuri de interese ilegitime din fotbal și din politică?

Dacă da, domnule ministru, atunci vă cerem să urmăriți ca Ordinul pe care l-ați dat  (Ordinul Ministrului nr. 125 din 24 nov. 2014) prin care practic s-a reînființat secția de fotbal a Clubului Armatei să fie pus în aplicare fără întârziere.

Vă mai cerem domnule ministru, să eliminați din orice fel de formulă de negociere a intereselor Clubului militar toate persoanele implicate până acum direct sau indirect la producerea actualei stări dezastruoase în folosul unor interese private. Și știți foarte bine la cine ne referim: la ofițeri care sunt suspectați de către presă și de suporteri de interese străine Clubului militar.

Credem că suntem în asentimentul dumneavoastră când apreciem că nesoluționarea corectă și legală, cu transparență și în interes public a folosinței mărcii Steaua ar putea aduce României, al cărei nivel ridicat de corupție atrage periodic apostrofări din partea reprezentanților oficiali ai partenerilor noștri strategici, UE și NATO, noi și noi prejudicii de imagine care depășesc sfera sportului și lovesc în imaginea Armatei Române, prin numărul mare de generali și colonei implicați. Ar fi absolut regretabil ca imaginea Armatei Române, o armată NATO, să fie asociată în continuare cu interesele unor condamnați sau viitor condamnați penal pentru acte de corupție.

În aceste condiții, noi considerăm că trebuie cu necesitate să identificăm, împreună cu toate părțile interesate de slujirea intereselor naționale (minister, societate civilă), o soluție fezabilă pentru reînființarea și susținerea echipei de fotbal Steaua care să reîntregească și să dezvolte palmaresul de excepție al Clubului Sportiv Militar.

Noi, Federația Societatea Civilă Românească sprijinim toate acțiunile și cerințele formulate de suporteri și de publicul larg, iubitor de fotbal de calitate.

Dorim să stopăm corupția din structurile statului și luptăm pentru asta ca portavoce a cetățenilor cinstiți din această țară!

Vă chemăm alături de noi și vom iniția o petiție prin care să ne susținem punctul de vedere.

FEDERAȚIA SOCIETATEA CIVILĂ ROMÂNEASCĂ

 

Vezi și:

http://www.sportnews.ro/ultrasii-stelei-sustin-armata-scandalul-marca-faceti-alta-echipa-si-o-sustinem-neconditionat-ligile-inferioare-143602.html

http://www.sportnews.ro/ultrasii-stelei-sunt-revoltati-ca-negocierile-pentru-sigla-dintre-csa-steaua-si-fc-steaua-sunt-conduse-de-un-personaj-care-are-legatura-directa-cu-trecutul-sumbru-al-cedarii-clubului-141868.html

 

 

 

Etichete: , , ,

Leave your comment