FSCR - Impreuna vom salva Romania!

         Nr. 17/01.04.2011

 

 

 

Federatia Societatea Civila Romanesca isi manifesta ingrijorarea in legatura cu situatia creata in domeniul energiei din Romania, de catre asa zisii ´´baieti destepti´´ care, prin diverse manevre frauduloase si in cardasie cu unii politicieni si factori guvernamentali, au provocat cresterea aberanta si continua a pretului la energia electrica si la gaze, au jefuit resursele energetice ale tarii si veniturile populatiei, in numele economiei de piata salbatice si in beneficiul unor grupari politice sau al unor persoane cu mare influenta in deciziile economice si politice.

Populatia nu mai poate suporta jugul cresterii costurilor exagerate ale vietii in Romania, la care se mai adauga si cel al pretului la energie, cu mari influente negative asupra preturilor la alimente, caldura, curent etc.

In domeniul energiei, asa dupa cum se cunoaste, au fost create grupari in scopuri infractionale, care sa acapareze resursele nationale de energie, sa cumpere energia la preturi foarte mici si sa vanda statului, aceeasi energie, sau altor intreprinderi, la preturi foarte mari, realizand beneficii exagerate si nejustificate legal si economic.

De asemenea, se cunoaste ca populatiei i se vinde energia cea mai scumpa, iar intreprinderilor si firmelor miliardarilor si milionarilor in Euro, romani sau straini, li se vinde gazul romanesc ieftin si curentul la pretul cel mai scazut. Se pune intrebarea de ce ? Raspunsul este unul singur si clar, pentru a se asigura clientelei politice si unor persoane sus-puse venituri si furturi mari din avutia nationala, pe seama populatiei, care saraceste tot mai mult si traieste la limita de subzistenta. Vina pentru aceasta stare de lucruri o poarta partidele succedate la putere si guvernele corupte si antinationale, care au urmarit doar interese politice de grup si avantaje financiar-economice pentru clientela lor care, la randul ei, a mituit politicieni sau a suportat costurile unor campanii electorale costisitoare, aberante, festiviste si anti-populare. Populatia Romaniei a fost tratata si privita de fortele de la putere `´intre altele´´, ca ceva auxiliar, care poate fi ignorat si care poate fi folosit numai ca instrument pentru realizarea scopurilor in sine ale politicii si politicienilor.

O masura relevant anti-nationala si anti-populara o constituie prelungirea contractelor pentru furnizare de energie ´´baietilor destepti´´, la preturi minime, cu inca 6 ani, de catre un ministru PDL, in 2010, desi aceste contracte, care costa mult poporul roman, expirau in 2012 si puteam scapa de ele. Acest lucru nu se doreste, intrucat prin desfiintarea acestor contracte s-ar inchide robinetul mitei si veniturilor ilegale catre unele partide si politicieni.

Daca statul ar dori, si statul inseamna acum actuala putere si unii politicieni, maine ar putea adopta un act normativ, care sa desfiinteze toate actele si mecanismele care permit furtul de resurse energetice si al veniturilor populatiei, intrucat ele sunt incheiate cu fraudarea legii si se stie ca frauda corupe totul.

FSCR condamna si respinge ferm actualele mecanisme, aranjamente, afaceri, documente si altele similare, care se fac impotriva interesului national si al populatiei, incalca drepturile cetatenilor, afecteaza statul de drept, jefuiesc resursele nationale si aduc populatia in pragul degradarii fizice, biologice.

 

 

Dipl. Ec. Petre RACANEL

Presedinte

Leave your comment