FSCR - Impreuna vom salva Romania!

Nr. 16/29.03.2011

 

 

 

 

Federatia Societatea Civila Romaneasca, ca parte preponderenta a societatii civile, cu responsabilitati specifice in aceste sectoare, este preocupata de situatia nociva care s-a creat in domeniile sportului, culturii si educatiei din Romania, prin gestionarea defectuoasa, ineficienta si interesata numai politic a acestor importante segmente ale vietii social-culturale din tara noastra.

Persoane controversate, cu o indoielnica pregatire si expertiza in aceste domenii, au acaparat conducerea unor organisme, mecanisme si structuri din interior si adopta decizii favorabile numai unor indivizi sau grupuri de persoane, interesate economic sau politic in coordonarea acestor sectoare de activitate.

In domeniul sportului, sunt cunoscute persoane concrete, despre care se comenteaza frecvent, negativ si care confunda sportul si dotarile acestuia cu proprietatea lor privata, acumuland averi ilegale si neimpozitate de stat, pe seama unor operatiuni si manevre pe langa lege.

Desi au existat mai multe incercari de a curma asemenea pratici, care descurajeaza sportul si tinerii, acestea nu s-au soldat cu rezultate palpabile, intrucat au intervenit in aplicarea procedurilor legale factori politici sau guvernamentali, personalitati cu renume in domeniu sau pur si simplu s-a aplicat mita, in mod generalizat.

In domeniul culturii si invatamantului, de asemenea, s-a creat un haos greu de inlaturat, prin aplicarea noii Legi a educatiei, care a fost impusa de catre unii politicieni, de dragul puterii si pentru a se perpetua si mentine cat mai mult la guvernare, in detrimentul educatiei, al invatamantului, ceea ce pericliteaza pregatirea intelectuala a unor generatii intregi de tineri romani si duce la perturbarea continua a procesului de invatamant. Conducerea ministerului de linie si colaboratorii sai nu dispun de pregatirea si expertiza necesara, pentru a gestiona un asemenea domeniu, realitate confirmata de corpul profesoral, la diferite niveluri, precum si de beneficiarii procesului de invatamant. Ministerul Culturii, care intre atributiile sale are si responsabilitatea mentinerii si dezvoltarii culturii nationale, a traditiilor, obiceiurilor si limbii romane, are in fruntea sa un reprezentant maghiar, din UDMR, care actioneaza interesat si in concordanta deplina cu imperativele si ordinele partidului sau, neglijand interesele si cultura natiunii romane, din motive bine cunoscute.

Nu putem sa nu observam, zi de zi, rezultatul unor asemenea politici in aceste domenii, care urmaresc numai interese politice, meschine si pun la dispozitia unor partide iresponsabile soarta neamului romanesc.

De asemenea, unele ONG-uri, infiintate pentru a apara destinele culturii si invatamantului romanesc, tradeaza tocmai aceste valori fundamentale si urmaresc scopuri personale, interese meschine sau se situeaza de partea unor forte si politici dusmanoase neamului nostru si interesului national.

Maine, copiii si nepotii nostri vor invata, vor fi educati si se vor afla in mijlocul unei culturi straine spiritului romanesc si neamului nostru, vor fi intr-o situatie de discriminare in raport cu etniile ce convietuiesc cu romanii pe teritoriu romanesc si vor fi, probabil, condusi dupa alte reguli si norme provenite din alte capitale.

Neamul romanesc este tolerant, ospitalier si bun, dar nu va accepta niciodata sa i se ia ceea ce este al lui, teritorii, independenta, drepturi, cultura, traditii sau limba.

FSCR condamna aceasta situatie care s-a creat si ameninta fiinta nationala, sanatatea copiilor nostri si cere imperativ factorilor politici si guvernamentali sa intervina pentru redresarea acestei situatii, defavorabila poporului roman, in toate straturile sale sociale.

FSCR nu va fi de acord si nu va sustine legi, hotarari si decizii care pun sub stapanire sau coordonare straina interesele, viata si soarta copiilor si nepotilor nostri si va respinge ferm, de fiecare data, deciziile politice aberante ale unor politicieni, dornici numai de putere, ignoranti si tradatori de neam si limba.

 

 

Dipl. Ec. Petre RACANEL

Presedinte

Leave your comment