FSCR - Impreuna vom salva Romania!

Ma onoreaza sa urez succes deplin acestei importante manifestari a DP Rosa, precum si dvs., fiecaruia in parte, in munca dvs. deosebita pentru promovarea valorilor romanesti in spatiile geografice si geo-politice in care convietuiti. Adresez sincere multumiri organizatorilor actiunii, pentru invitatie si conditiile oferite  desfasurarii acestui eveniment.

Pentru a ne cunoaste, va rog sa imi permiteti sa ma prezint. Ma numesc Bordeianu Traian, sunt roman si ma trag din bordeienii lui Mihail Sadoveanu, tarani saraci din Moldova. In calitate de activist al acestei organizatii, reprezint aici Federatia Societatea Civila Romaneasca (FSCR), un important segment al Societatii Civile din Romania, cu o activitate prodigioasa, al carui presedinte este dl. Racanel Petre, diplomat economic, personalitate civica si politica recunoscuta in spatiul public romanesc, pe care nadajduiesc ca toti dintre dvs. o cunoasteti.

Va rog sa primiti salutul prietenesc al dlui. Petre Racanel, mesajul sau de bine si urarile de succes, pace, bunastare si prosperitate pentru fiecare dintre dvs. Domnul Racanel va transmite sprijinul sau neconditionat si promisiunea ca, prin intermediul FSCR si al Societatii Civile, va face presiuni si interventii la Guvern si MAE, in vederea imbogatirii si realizarii integrale a Programului guvernamental pentru Diaspora Romaneasca, inclusiv pentru sustinerea proiectelor respinse sau aflate in curs de examinare la MAE.

 

In aceasta interventie a mea, doresc sa prezint succint cartea “Batalia pentru Romania”, al carei autor este diplomatul Racanel Petre, carte pe care am prefatat-o cu mare placere. Cateva exemplare se afla la intrare si cine este interesat poate sa o procure gratuit. Ea poate fi comandata direct si dlui. Petre Racanel.

Doresc sa fac, inca de la inceput, doua precizari preliminare, pentru a putea merge mai departe cu sufletul impacat si deschis, asa cum spune romanul:

Prima se refera la compatibilitatea acestei cartii cu profilul DP Rosa, precum si cu tematica zilei de azi a reuniunii, intrucat unii concetateni ar putea intreba ce legatura are aceasta carte cu Diaspora Progresista si cu Scoala de vara.

Va asigur ca are o mare legatura, intrucat toti suntem romani, iar cartea se refera in exclusivitate la Romania si la destinul ei viitor, la soarta si tratamentul jignitor al autoritatilor romane fata de proprii cetateni, incercand sa apere drepturile si libertatile noastre fundamentale consfintite in legi si tratate. Asa cum se spune in carte, de romanii nostri din strainatate nu mai are nimeni grija, ei fiind lasati sa se descurce singuri printre straini, dar sunt folositi cu prisosinta in campaniile electorale, la vot, precum si pentru solutionarea unor probleme majore ale statului in exterior sau in interior, pentru acoperirea deficitului bugetar cu fonduri venite de la romanii ce lucreaza afara.

A doua precizare, vizeaza realitatea ca firul rosu al reuniunii noastre prezente il constituie comunicarea, in diferitele ei forme, intrasociala, interinstitutionala, interpersonala, scrisa sau verbala, iar tema aplicativa este, dupa cate stiu, “Cunoaste-te pe tine insuti-Stim sa ascultam.” Deci trebuie sa ne ascultam reciproc si, daca este cazul, sa facem observatii pertinente. Extrapolarea acestei teme la carte, la situatia actuala din Romania, ar insemna, in acceptiunea mea, sa ne cunoastem mai bine, sa ne ascultam pana la capat si mai ales sa dam dovada de toleranta. Aceasta ne ajuta sa intarim coeziunea si unitatea in societate, intr-un scop cat se poate de nobil-asigurarea supravietuirii tuturor romanilor, in aceste vremuri grele, apararea suveranitatii si integritatii tarii, a identitatii si valorilor noastre sfinte. Cunoscand si recunoscand problemele noastre, care nu sunt putine, vom putea sa le depasim, sa construim impreuna o societate dreapta, echitabila si prospera, care sa aiba grija de toti. Acestea sunt si gandurile autorului cartii in discutie, care se desprind pregnant din lectura sa si confirma legatura cartii cu noi toti romanii.

Mi-am propus, de asemenea, sper sa si reusesc, ca in interventiile mele sa nu polemizez politic, sa nu fac nominalizari si, mai ales, sa nu imi critic tara sau sa dezavuez munca si realizarile harnicului nostru popor roman. In schimb, voi reprosa guvernelor si politicienilor romani neajunsurile si bolile cronice de sistem, foarte grave si care au afectat tara, economia si societatea in ansamblul sau.

Cartea este dedicata FSCR, consacra activitatea Federatiei si indeamna la elaborarea unui concept strategic, in cadrul Societatii Civile, pentru atragerea masiva a românilor la lupta lor justă si pasnica, pentru o viata decenta. Tocmai acest scop, comandament social şi interes al populaţiei l-au îndemnat şi încurajat pe autor să gandeasca concepte, idei si programe noi de actiune militanta, care se regasesc in carte.

Ideea de baza a cartii este organizarea si intensificarea luptei noastre comune si pasnice, dusa in principal prin Societatea Civila, pentru o cauză dreaptă, naţională, care îmbracă diverse forme şi se desfasoara prin diferite modalităţi, mecanisme şi strategii. Activisti ai FSCR si Societatii Civile, in general, sunt deja pregătiti, ca împreună cu revoluţionari autentici, intelectuali patrioti, diplomaţi, oameni de cultură, sindicalişti, oameni de afaceri, tineri si batrani, să participe şi la proteste, la manifestaţii diverse, cum s-a întâmplat în cazul fenomenului „Piaţa Universităţii” din Bucuresti. In acelasi timp, acestia acţioneaza şi pe plan conceptual/ideologic, în scopul conştientizării cetăţenilor asupra necesităţii şi oportunitatii momentului recuceririi pasnice şi respectării drepturilor şi libertăţilor noastre fundamentale, consacrate in Constitutie si in Carta Drepturilor Omului. Aceasta idee strabate obsesiv intregul continut al cartii, regasindu-se in toate capitolele.

Am lecturat cu atenţie, interes şi mare plăcere cartea document „Bătălia pentru România”, care este de fapt un protest social, un manifest adresat romanilor, oriunde s-ar gasi ei şi, apoi, m-am gândit îndelung dacă noi românii mai simţim şi gândim româneşte, dacă mai vorbim corect limba română, dacă ne mai recunoaştem istoria şi daca ne interesează intr-adevar cum trăim si ne organizam pe pământul nostru strămoşesc, atât de dorit şi râvnit chiar si de unii străini, dacă ne mai pasă de resursele şi patrimoniul naţional şi dacă nu cumva îl ignorăm prea mult pe aproapele nostru aflat în suferinţă? Răspunsul ar urma să-l formulaţi dumneavoastră, găsindu-l în realităţile intens evidenţiate de autor în carte, dar cauzele le putem gasi imediat in lipsa noastra de solidaritate, coeziune sociala si unitate. Aceste aspecte sunt evidentiate accentuat in carte.

Limbajul folosit în carte este foarte viu şi dinamic, cursiv şi ascuţit, are caracter militant, de discurs politic, pe alocuri de pamflet. Se observă clar stăpânirea cuvintelor de catre autor şi a conţinutului acestora, evidenţa mesajelor şi dorinţa de a respecta rigorile limbii cancelariilor europene. Uneori, autorul intra intr-un dialog imaginar direct cu unii politicieni sau autoritati, in scopul intensificarii mesajelor si al accentuarii importantei problemelor examinate, intrigand atentia si interesul cititorului.

Am constatat că autorul a dorit ca, în debutul fiecărui capitol, să îşi exprime foarte clar aprecierile sale, opiniile, considerentele, punctele de vedere şi analizele proprii privind situaţia socială, economică şi politică din România. În interiorul celor 23 de capitole ale cărţii, pe cca. 320 de pagini, autorul prezintă dovezile şi argumentele care susţin punctele lui de vedere exprimate şi precizia cu care a prognozat cursul evenimentelor în România, confirmata in practica.

 Autorul are cetăţenie germană, este o personalitate puternica a vietii social-politice, cu un caracter militant bine conturat si foloseste potrivit exactitatea si obiectivitatea rece a neamtului in evaluari si prognoze. El insa nu a uitat că este român de origine, ca are datorii morale, de conştiinţă faţă de Ţară si Popor. Se observa lesne aceasta atitudine in toata economia cartii. De fapt, el îşi face datoria in mod normal si simplu, fara spectaculozitate, ca fiind ceva absolut firesc. Dar noi, romanii de rand, ce facem…..? Aşteptăm, poate, să ne hotărască destinul nostru românesc şi să ne apere valorile naţionale vreun politician aventurier sau poate vreun vorbitor zâmbăreţ, vesel şi guraliv, poate procurori şi judecători corupţi si nedrepti ? Aşadar, Petre Răcănel are dreptate, în cartea sa. El oferă soluţii la problemele noastre globale şi ne îndeamnă la unitate şi solidaritate, la apărarea valorilor româneşti şi afirmă răspicat „daţi-ne România înapoi”. Ar fi bine să   ne unim în jurul nucleului coagulat de Societatea Civilă, să acţionăm inteligent, chiar subtil uneori şi să ne reconstruim noi insine  ţara şi viaţa, pe principiile sănătoase şi tradiţiile noastre romanesti puternice, moştenite de la strămoşi. Nu intamplator, autorul adauga: ‘’Atunci când lucrurile nu merg bine în Patria noastră dragă, nu trebuie să ne simţim vinovaţi sau ruşinaţi că ne-am născut în România, nu trebuie să ne părăsim ţara, ci dimpotrivă, trebuie să fim omniprezenţi, activi şi sinceri în tot ceea ce facem şi în tot ce este legat de România, de poporul român, astfel încât cei care încă mai cred că am fost invinsi si am capitulat să nu poată dormi liniştiţi, întrucât Bătălia pentru România s-a declansat si o vor câştiga numai românii adevăraţi, cu dragoste de ţară şi neam, patrioţi şi pregătiţi oricând de orice sacrificiu, pentru ţara lor. Numai astfel, împreună, vom salva România!”, ne convinge autorul.

Necesitatea apariţiei cărţii „Bătălia pentru România”. Ne permitem să reamintim cititorilor că toate cărţile publicate conţin mesaje, cu diverse intensităţi şi tematici, care trezesc interese, dorinţe sau pasiuni şi care ofera si soluţii de rezolvare a diferitelor probleme cu care oamenii se confruntă. Si cartea de faţă conţine un mesaj, care este civic, politic şi foarte clar, de a ne mobiliza forţele, inteligenţele şi capacităţile într-un torent social şi protestatar, în vederea devoalării adevăratelor scopuri ale clasei politice româneşti, ale liderilor perindaţi la putere şi pentru deturnarea actualului curs greşit al dezvoltării generale social-economice si politice a ţării, spre interesele şi nevoile oamenilor, oferind şi soluţiile corespunzătoare. Este posibil ca această carte să nu reuşească pe deplin realizarea scopului propus de autor, însă există totuşi un câştig sigur, acela al conştientizării cetăţenilor că au fost minţiţi, îndrumaţi şi conduşi de politicieni într-o direcţie greşită a evoluţiei social-conomice şi politice a ţării şi a sosit momentul să ne opunem acestei orientări şi să o schimbăm. Desigur, nu ne propunem să organizăm şi să desfăşurăm o altă revoluţie, similară celei din 1989, şi nici să provocăm un război civil în România, pentru că nici nu ar fi posibil si nici nu dorim. Autorul are în vedere doar declanşarea unei revoluţii cultural-spirituale, o mişcăre paşnica la nivel naţional, care, prin mijloace specifice, să organizeze masele şi să le spună adevărul despre noi, despre România, despre Europa şi Uniunea Europeană, despre NATO şi SUA, despre FMI si viaţa pe care o trăim şi despre cea pe care o merită din plin acest popor. Se pune, probabil, întrebarea cine poate şi cine ar dori să se supună acestui risc asumat si propus de autor, pentru că este posibil ca reacţia populară să nu fie pozitivă, ţinând cont de îndoctrinarea la care a fost supusă şi de starea de latenţă care i s-a impus timp de 23 de ani post-revoluţionari. Autorul răspunde sincer şi responsabil că se poate realiza mobilizarea şi organizarea maselor populare şi fără un partid politic şi fără sprijinul oligarhilor corupti. Există Societatea Civilă, care s-a coagulat şi se consolidează, la care va adera în mod cert întreaga clasă de mijloc în formare, care duce tot greul tranziţiei şi al crizelor economice, al recesiunilor şi neajunsurilor financiare, al certurilor dintre partidele politice, preşedinte şi premier, preşedinte şi Parlament, CSM şi Ministerul Justiţiei şi altele. Activişti, oameni de rând, patrioţi, intelectuali şi personalităţi de marcă trebuie să se reunească pe platforma respectării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor, încălcate grav în România, să îşi folosească priceperea şi influenţa, capacitatea şi dăruirea în realizarea unei asemenea opere de importanţă naţională, spune autorul. Ţara nu mai trebuie lăsată la îndemana impostorilor şi diletanţilor, ea trebuie salvată, ca şi fiinţa poporului roman, identitatea neamului romanesc. Argumentele pentru o asemenea atitudine şi acţiune vin din istorie, ne sunt lăsate moştenire sfântă de Tudor Vladimirescu, unul din stâlpii de lumină şi energie ai trecutului, care spunea că „Patrie se cheama poporul iar nu tagma jefuitorilor”. Acest avertisment al său trebuie să stea la temelia societăţii noastre moderne, ca o flacăra din care să ne aprindem inimile, noi şi alţii după noi, în veac, conchide autorul. Să nu uităm că Tudor Vladimirescu se gândea tot la o revoluţie (1821), dar una autentică şi fierbinte. Autorul este de parere ca azi trebuie sa ne gândim doar la o revolutie modernă si pasnica, de natură spirituală. Si cauzele sunt aceleaşi, cu cele subliniate de T. Vladimirescu: înrăutăţirea statutului politico-juridic al ţării, degradarea instituţiilor statului, creşterea abuzurilor şi jafurilor fără precedent, clasa politică trădătoare şi coruptă, generalizarea corupţiei, a traficului de influenţă şi a mitei, afectarea gravă a valorilor româneşti, supralicitarea resurselor naţionale şi distrugerea fiinţei naţionale. Ca şi atunci, şi azi s-a creat o situaţie revoluţionară, care trebuie folosită corect şi pe deplin, în folosul celor mulţi. Un alt suflet sensibil al neamului românesc, Mihai Eminescu, invocându-l pe Vlad Ţepeş, a îndemnat, în celebra sa Scrisoare a III-a, la „îndreptarea relelor din societate şi împuţinarea celor încriminaţi”. Şi azi, mulţi repetă această invocare, dar în interese meschine, politice, de grup. Ne amintim că cineva invoca „ţepele” lui Ţepes Vodă, în Piaţa Universităţi împotriva nu ştiu cui, dar ce a ieşit şi ce s-a vrut, judecaţi dumneavoastră singuri. Sigur, azi se pune doar problema unei morţi politice şi punerea celor vinovaţi de starea naţiunii în camaşa de forţă a democraţiei. Asemenea promisiuni ne-au făcut şi actualii guvernanţi, cu înflăcărare şi destul de convingător, dar fără succes. Constatăm, cu disperare, că şi încercările actualei guvernări de ameliorare a situaţiei României, la început corecte şi promiţătoare, apoi politicianiste şi sforăitoare, au eşuat şi am rămas fără speranţă, iar aceasta nu se va reîntoarce la noi, decât odată cu recucerirea puterii de către popor, care trebuie să îşi ia soarta în propriile mâini. Tocmai pentru acest scop nobil şi just este nevoie de acţiune, de oameni patrioţi şi necontroversaţi, care să se opună, pe bază de argumente, guvernărilor şi politicienilor de tot felul, potrivnici binelui popular. Dacă „Bătălia pentru România” va reuşi acest lucru, dacă împreună cu alte lucrări militante şi cu alţi factori pozitivi va provoca o asemenea atitudine si miscare, fie şi numai într-o mică măsură, vom redeveni încrezători în forţele noastre şi în destinul nostru românesc, întru salvarea neamului nostru, a identităţii poporului român, a spiritualităţii şi valorilor sale naţionale, este de parere autorul.

Cartea se doreste a fi o fotografie exacta si obiectiva a prezentului, un document al momentului politic romanesc actual, al situatiei insuportabile din Romania, stat care se plaseaza pe primul loc in Europa la toate fenomenele marcate cu semnul minus in fata. Mijlocul prin care se poate ameliora aceasta situatie este demascarea abuzurilor si coruptiei, iar arma este votul popular masiv si munca asidua a fiecaruia, ne transmite autorul. Trebuie imediat stopate coruptia, politicianismului desantat,  jaful resurselor nationale si furtul. Prin descrierile sale, autorul ne genereaza intrebari, uneori ne ofera si solutii, dar cel mai important este aspectul privind constientizarea si cunoasterea fenomenului coruptiei generalizate, acceptata unanim de catre politicieni si respins de ei doar aparent. Toate partidele si guvernele din Romania, teoretic, au luptat pentru combaterea coruptiei si jafului, insa ineficient si neconvingator, intrucat efectele sunt contrare. Asa se explica faptul ca si putinele cazuri importante de coruptie din lumea politica au fost devoalate la interventia UE, mass-mediei si societatii civile romanesti.

Societatea Civila solicita un dialog social consecvent si eficient cu Puterea din Romania, insa autoritatile doar mimeaza aceasta comunicare absolut necesara pentru a ne intelege si sprijini reciproc, folosind doar unele contacte si canale, de regula sindicale si patronale, care ii sunt favorabile sau sunt de natura sa aplaneze conflicte si crize. In carte se vorbeste mult despre dialogul intre putere si societate, despre necesitatea dezvoltarii clasei de mijloc ca motor al dezvoltarii generale a tarii, insa problema este amanata permanent de autoritati. Din acest motiv, marile decizii politice si economice acopera in foarte mica masura interesele cetatenilor si pe cel national, urmarind cu prioritate satisfacerea cererilor marilor grupuri de interese, mafiote, care au pus stapanire pe economia romaneasca si acum doresc si puterea. Sunt ideile autorului, afirmate cu durere si mari regrete, care reclama mai multa democratie, mai multa lucrare si mai multa buna guvernare.

Cartea contine mesaje concentrate catre tineri si segmentele sociale defavorizate, pentru actiuni concrete si implicare reala in viata social-economica si politica, pentru disciplina si munca sociala, pentru integrare, perfectionare si performanta. Se vorbeste in carte despre programe si proiecte sociale, despre anularea utilitatii individului ca entitate sociala, parasit de stat si caruia nu i se mai asigura protectie sociala, intrucat Romania, conform afirmatiilor oficiale, nu mai este un stat social de tip european, ci doar un stat oarecare, situat la marginea civilizatiei si culturii europene.

Autorul insista pe reactivarea simtamantului patriotic al romanilor, al dragostei de tara, al responsabilitatii privind apararea valorilor nationale, in armonie perfecta cu cele europene.

In carte, se fac referiri concrete si la probleme punctuale ale vietii economice, sociale si politice din tara noastra, cu calificative date de autor, cum sunt: ensiile si salariile din Romania sunt cele mai mici din Europa: legislatie si legislativ. Parlamentul adopta legi mai mult in conformitate cu interesele clasei politice. Legile sunt neclare si de multe ori strambe, ignorand interesul oamenilor si al tarii. Legea este o valoare fundamentala, care trebuie respectata de toti. Trebuie recunoscuta si respectata preeminenta normei internationale, fata de cea interna, precum si concordanta deplina intre dreptul intern si acqiul comunitar. Se recomanda formarea unei culturi pentru respectarea legii si a hotararilor judecatoresti, care au si ele putere de lege: garantarea si respectarea drepturilor si libertatilor fundamentale sunt prevazute doar formal in Constitutia tarii. In realitate, autoritatile nu respecta aceste drepturi de importanta exceptionala pentru noi, sau pur si simplu le ignora: efectele dramatice ale crizei au fost generate in principal de incompetenta si reaua credinta a guvernelor care s-au succedat in Romania, formarea unor grupuri mafiote care au acaparat resursele nationale, proasta guvernare, folosirea abuziva a banului public, jaful national, coruptia si clientela politica, privatizarile frauduloase, interventia dura si abuziva in treburile interne din partea FMI si a altor organisme financiare. Noul acord incheiat de actuala guvernare cu FMI, asa zis pentru siguranta si atractia investitorilor, se explica prin nesiguranta permanenta si lipsa de decizii majore din partea guvernantilor, absenta programelor si masurilor economice realiste si autentice si nevoia puterii de a justifica masurile excesive de austeritate sau paguboase prin severitatea si interventia obligatorie a FMI.

Reprezentarea interna si externa a populatiei este deficitara si ineficienta, din cauza lipsei performantelor si a capacitatii profesionale necesare a celor care sunt trimisi sa ne reprezinte. Politica externa se exercita schematic si nu creativ, asteptandu-se sau solicitandu-se solutii si pareri din exterior. Reprezentarea noastra in Parlamentul Europei, ca si in cel intern, se bazeaza pe clientelism politic si nu pe criterii obiective de profesionalism, performanta si loialitate fata de interesul national. Asa se explica faptul ca locurile in Parlament sunt cumparate pe bani de la partied. Toate partidele politice romanesti pretind ca actioneaza in interesul tarii si al populatiei, dar, din pacate, fiecare zi ne demonstreaza contrariul. Trimisii lor in structurile europene apara doar interesele partidului din care provin, denigrand tara. Pentru a exemplifica, va informam ca reprezentarea Romaniei in Consiliul Economic si Social intern si de la Bruxelles s-a aprobat recent tot clientelar, Societatea Civila fiind ignorata. Acolo se trimit tot oamenii lui Ponta, Basescu sau Antonescu, pentru a le apara pozitiile si interesele lor specific, ca si in Parlamentul European, ceea ce demonstreaza ca nimic nu se schimba in bine, iar cetateanul de rand va constitui in continuare masa de manevra. Atunci, ne intrebam pe buna dreptate, de ce ne mai trebuie pregatire superioara, scoala de vara si alte scoli, perfectionare continua, capacitate si competente intelectuale, daca noi si copiii nostri ramanem tot unde suntem, iar promovarile se fac in alta parte, dupa criterii de rudenie, politice sau mita? In structurile europene trebuie sa trimitem tineri merituosi, bine pregatiti si loiali tarii, inclusiv din randul Diasporei, ca independenti.

Controlul informational. Pe buna dreptate, in acest forum important, aici la intalnirea noastra, se apreciaza ca aspectul comunicarii, ca proces de pregatire a deciziilor sau ca mijloc de aplanare a conflictelor, reprezinta cheia de bolta a succesului si pacii sociale. In Romania, comunicarea nu este posibila, ea este afectata grav de interese de grup, de lipsa unei viziuni clare a ceea ce construim, pentru ca nici astazi, din pacate, nu prea putem sa dam un raspuns clar la intrebarea privind sistemul si constructia noastra sociala, pentru ca de democratie europeana nici nu poate fi vorba.

Miscarile sociale sunt admise conditionat si se lucreaza permanent pentru zadarnicirea si compromiterea lor. Pe de alta parte, manifestatiile pasnice ale populatiei sunt inabusite brutal, in forta de catre jandarmi si fortele de ordine, soldandu-se cu victime si raniri grave. Exploziile sociale, chiar si cele aprobate sunt considerate ca refulari nejustificate ale populatiei, de catre guvernanti.

Revizuirea Constitutiei si regionalizarea, cele doua procese aflate in dezbare publica in Romania, au o importanta principiala, iar daca nu sunt gandite si infaptuite conform normelor si principiilor europene, pot avea efecte perverse grave, cu consecinte incomensurabile. Aceste procese sunt fortate de putere, sub presiunea baronilor locali, care doresc consolidarea puterii si influentei grupurilor de interese locale.

Societatea Civila in Romania se afla inca in formare, nu s-a cristalizat pentru ca nu s-a dorit, nu s-a coagulat nici clasa de mijloc, iar intelectualitatea a fost divizata de putere, in functie de interesele conjuncturale ale acesteia. Conflictul permanent din interiorul puterii, in special dintre presedinte si premier, este cauza principala a multor nerealizari si neajunsuri in tara noastra si afecteaza grav evolutia democratica a Romaniei, pentru o lunga perioada de timp.

Exprimand aceste ganduri, bazate pe realitatile dureroase din Romania, autorul ar dori sa gaseasca si solutii la ele, insa desi are tendinta de a le formula, pe baza unor evaluari, repetam realiste, nu indrazneste sa mearga pana la capat, intrucat in Romania, libertatea cuvantului si de exprimare ramane inca un deziderat. Suntem ascultati, urmariti, chemati la DNA si Parchet si se doreste chiar consolidarea acestui regim de control total al populatiei, prin diverse mijloace si sub justificarea falsa a stapanirii luptei impotriva terorismului si a criminalitatii organizate.

Ne facem o datorie de onoare sa servim tara si poporul, chiar daca vom fi supusi acestui regim aproape tortionar si suntem hotarati sa mergem pana la capat, conchide autorul cartii. Amenintarile ne indarjesc si mai mult, iar forta noastra vine din increderea pe care poporul ne-o acorda, precum si din istorie.

Calauziti de ideea puternica, potrivit careia, pana la urma, dreptatea, justetea si in final democratia europeana, nu cea originala de tip neo-comunist care ni se ofera, vor invinge si in tara noastra, ne aflam in toiul bataliei pentru Romania, spune autorul, pentru recuperarea tarii si a bogatiilor ei din mana oligarhilor si pentru a nu se mai putea vorbi maine de Romania noastra si de Romania lor, tara fiind mama unica pentru noi toti romanii, oriunde ne-am afla sau munci.

Va multumesc pentru timpul si atentia acordate, sper ca nu v-am plictisit suficient de mult pentru a respinge aceasta expunere privind realitatile actuale din Romania, pe baza evaluarilor autorului Petre Racanel si va rog, daca sunt, sa adresati doua-trei intrebari din partea dvs., care se pot referi atat la continutul cartii, cat si la alte aspecte ale vietii interne si internationale.

 

Etichete: , ,

Leave your comment