FSCR - Impreuna vom salva Romania!

Federatia Societatea Civila Romaneasca (FSCR) considera ca recenta stire, care a facut sa tresara intreaga Planeta, privind uciderea liderului terorist Osama Bin Laden, nu a fost intamplatoare, momentul ales si evenimentul respectiv, in sine, fiind cruciale pentru cresterea credibilitatii SUA si a actiunilor lor in cadrul coalitiei mondiale anti-teroriste, din care si Romania face parte. Este evident, ca SUA au nevoie de o larga si certa legitimare a interventiilor proprii sau impreuna cu alte forte straine in diverse regiuni ale lumii, sub diferite motivatii si argumente, unele chiar fortate sau confectionate, in scopul detinerii controlului asupra resurselor energetice.

In acest context favorabil SUA si coalitiei internationale anti-teroriste, anuntarea cu mare pompa de catre presedintele roman a montarii, in sudul Romaniei, a unor importante elemente ale scutului anti-racheta se spera sa treaca fara proteste sau reprosuri politice, din interiorul sau exteriorul Romaniei, justificarea fiind mereu aceeasi, bazata pe necesitatea protectiei anti-teroriste a Occidentului si SUA si, numai in subsidiar si a Romaniei, in nici-un caz la nivelul declarat in mod euforic de seful statului roman. Se pune problema ce da Romania si ce primeste, in schimb, asa cum este normal.

Adevarul necunoscut, dar cert si logic, este ca Romania va atrage ca un magnet asupra sa toate tipurile de amenintari si provocari, din partea cercurilor teroriste din tarile care constituie paradisul terorismului international, dar si din partea Rusiei si a altor state din Est.

Chiar in aceste zile, pe fondul cresterii alertei in tarile occidentale, Romania a procedat in mod similar, fara insa a informa populatia asupra riscurilor teroriste la care suntem supusi, fara acordul nostru.

Asadar, asistam in aceste zile, fara a putea sa ne opunem in vreun fel, la cresterea amenintarii teroriste serioase la securitatea Romaniei, din toate directiile, care se adauga celei nucleare din proximitatea noastra geografica.

FSCR, alaturi de alte forte patriotice si democratice din Romania si strainatate, cere Guvernului si Presedintiei Romaniei sa dea publicitatii o informare corecta si completa privind pericolele reale indreptate impotriva vietii si securitatii noastre si, daca este cazul, sa adopte masurile in consecinta si numai cu luarea in considerare a intereselor de viata si sanatate ale populatiei romanesti.

In acelasi timp, precizam ca FSCR sprijina total lupta anti-terorista, indiferent de regiunea din care provin pericolele respective, inclusiv eliminarea teroristului Bin Laden, dar nu este de acord cu transformarea Romaniei intr-un poligon experimental, care pune in pericol evident securitatea si viata poporului roman.

 

 

 

Dipl. Ec. Petre Racanel

Presedinte FSCR

Leave your comment