FSCR - Impreuna vom salva Romania!

Federatia Societatea Civila Romaneasca (FSCR), asa dupa cum cunoasteti din materialele si comunicatele difuzate deja de noi, s-a implicat de nenumarate ori, prin specialistii si activistii sai, si in solutionarea unor probleme majore ale cetatenilor, de cele mai multe ori cu succes. Reamintim numai cazul procesului juridic impotriva industriei zaharului/salvarea Fabricii de zahar de la Bod, solutionat corect, pana la urma, dupa interventia FSCR, de instantele de judecata de la Alba, precum si cazul Clubului sportiv nr. 4, unde conducerea acestuia a fost chemata la ordine si respectarea legii, de catre autoritatile in domeniu, la interventia FSCR. Mai reamintim si desele cazuri de asistenta juridica pentru solutionarea unor probleme legate de pensiile unor cetateni sau consultatiile gratuite pentru populatie in diverse domenii.

De aceasta data, FSCR intentioneaza sa informeze opinia publica asupra activitatii concrete pe care o desfasoara Filiala Pitesti/Arges a FSCR, condusa de presedintele sau, domnul Constantin Bajenaru, om de mare caracter, implicat social in mod profund, specialist in mai multe domenii, dar mai ales om de litere, jurnalist, autor al mai multor publicatii, dar care a gasit de cuviinta sa isi gaseasac timp pentru a ajuta populatia Municipiului Pitesti in rezolvarea problemei asigurarii caldurii in locuinte si a energiei mai ieftine.

Presa si autoritatile locale au apreciat si elogiat activitatea filialei Pitesti si munca personala a presedintelui acesteia, fapt reflectat frecvent si in presa locala (ziarele Argesul, Profit, Atitudine etc.).

Presedintele C. Bajenaru este cunoscut si respectat de toate autoritatile locale si se bucura de increderea totala a conducerii nationale a FSCR. Prin munca, atitudinea cetateneasca si actiunile sale concrete, C. Bajenaru a castigat si respectul oamenilor, care il saluta si il consulta si pe strada, in rezolvarea problemelor lor cotidiene. Aceste aspecte au fost constatate personal si de presedintele FSCR, domnul Petre Racanel, cu ocazia deselor deplasari de lucru in Judetul Arges, mai ales la Pitesti, unde a avut mai multe intrevederi si convorbiri cu primarul si prefectul locali. Presedintele P. Racanel a fost insotit permanent de C. Bajenaru si s-a bucurat intotdeauna de sprijinul si disponibilitatea autoritatilor locale din Pitesti.

Redam doar cateva aspecte relevante din preocuparile civice ale lui C. Bajenaru, care continua activitatea sa dedicata cetatenilor, pensionarilor, familiilor cu probleme, persoanelor cu dizabilitati si, in general, bunului mers al Urbei.

C. Bajenaru este preocupat, in prezent, de situatia actuala in care se afla Municipiul Pitesti, acesta „depinzand de un sistem de incalzire in care asigurarea gazului comporta probleme, din cauza incertitudinilor privind aceasta materie prima si a pretului ridicat platit de cetateni, probleme care ar putea conduce la blocaje in furnizarea caldurii si a apei calde„. Trebuie sa gasim „alternativa la gaz„, conchide C. Bajenaru, gandindu-se la pitestenii lui.

Ca solutie, el propune autoritatilor realizarea a trei centrale de cogenerare, cu o putere de 20 MW fiecare, in zone de impact optim, pentru producerea caldurii si apei calde de consum. Explicand necesitatea acestora, C. Bajenaru se refera la nevoia unei surse alternative de producere si livrare a agentului termic, varianta mult mai eficienta si mai sigura decat centralele de cartier. El sugereaza si sursa de finantare din bani europeni, atrasi din fondurile de coeziune. Atrage atentia asupra riscurilor centralelor pe gaze, de cartier sau de apartament, pe care le califica a fi „adevarate mici bombe, prezentand riscuri ridicate in cazul unor miscari seismice repetate„.

Cu un optimism care il caracterizeaza, C. Bajenaru ne informeaza ca, „teoretic, prin transformarea punctelor termice, ar putea fi realizate inca 22 de centrale de cartier, care ar putea deveni functionale pana la sfarsitul acestui an„. Totul depinde insa de includerea acestora in bugetul Primariei Pitesti.

Alte griji ale lui C. Bajenaru, care il framanta in munca lui pentru populatia Urbei, vizeaza realizarea unui parc industrial, a unui parc fotowoltaic, construirea unei sali de sport, reabilitarea termica a peste 20 de blocuri de locuinte, ecologizarea si asanarea albiei raului Arges in aval si amonte fata de podul din Pitesti, un afisaj modern privind calitatea apei la izvoarele publice din municipiu.

Exista promisiunea, din partea primarului, ca toate propunerile avansate de C. Bajenaru vor fi analizate si macar unele dintre ele vor fi realizate cu sprijinul Primariei Pitesti.

Cert ramane un lucru, ca in Cetate C. Bajenaru este o personalitate de referinta sociala si civica, la care se poate apela oricand pentru ajutor sau pentru un sfat bun si prietenesc.

Petre Racanel

Presedinte FSCR

Etichete: , , , , ,

Leave your comment