FSCR - Impreuna vom salva Romania!

Nr.20/11.04.2011

Federatia Societatea Civila Romaneasca este preocupata de situatia generala de nemultumire creata in tara, prin desfiintarea unor spitale, din dispozitia aberanta a puterii de la Cotroceni si Palatul Victoria.

Aceasta masura, nejustificata si lipsita de eficienta economica si pe linie de sanatate, a pus in pericol viata si starea de sanatate a unor largi categorii sociale, mai ales a celor fara posibilitati materiale, paturile sarace ale populatiei.

Panica ce a cuprins intreaga societate, dezbaterile declansate pe aceasta tema justifica preocuparea populatiei si importanta masurilor ce se intreprind in acest domeniu.

Situatia dezastruoasa creata in domeniul sanatatii, din cauza unei pseudo-reforme in acest domeniu atat de complicat este, in continuare, agravata de actiunile guvernamentale actuale de desfiintare a unor spitale, fara temei si impotriva nevoilor reale ale populatiei.

Cu atat mai de neinteles sunt aceste masuri, cu cat ele nu genereaza efecte economice majore pentru economia nationala, dar afecteaza grav sanatatea unor oameni.

Nu putem sa nu remarcam comentariile ce au loc in spatiul public, conform carora reforma in sanatate, ca si cea din cultura, sunt gestionate de ministri de etnie maghiara, aliniati politic la UDMR si interesati sa promoveze obiectivele acestui ONG si nu nevoile reale ale poporului roman.

Totodata, este de subliniat ca spitalele din zonele populate compact de maghiari nu au fost desfiintate, ba chiar li se dau fonduri suplimentare si mijloace suficiente, ceea ce demonstreaza ca guvernantii dau si vand totul, mai ales UDMR, pentru a se mentine la putere.

FSCR cere Guvernului sa stopeze anti-reforma in domeniul sanatatii si sa infiinteze, de urgenta, centre de prim-ajutor medical in localitatile unde au fost desfiintate spitalele si, treptat, sa reinfiinteze unitatile medicale desfiintate si sa le doteze corespunzator, pentru salvarea de la moarte a unor oameni nevinovati. Ne indreptatesc la o asemenea solicitare cazurile recente de deces a unor persoane, in legatura directa, de cauzalitate, cu masura desfiintarii spitalelor in localitatile respective.

Guvernanti, respectati viata, sanatatea si semenii vostri, parintii si copiii nostri.

 

 

 

Dipl. Ec. Petre Racanel

Presedinte FSCR

Leave your comment