FSCR - Impreuna vom salva Romania!

Federatia Societatea Civila Romaneasca (FSCR) isi exprima satisfactia in legatura cu recentul proces demarat in societatea romaneasca, de demascare a tortionarilor si calailor comunisti, care au activat in inchisori si in intregul sistem tortionar si de retorsiune din Romania, in vremea regimului comunist.

Desi tardiva, aceasta identificare concreta, pe persoane, a calailor regimului comunist, ea este de natura sa aduca lumina in clarificarea cazurilor unor victime concrete ale regimului comunist si, in sfarsit, da satisfactia meritata victimelor comunismului si rudelor acestora.

Proiectul de lege guvernamental avansat Parlamentului, prin care pensiile tortionarilor se injumatatesc si sunt recompensate victimele acestora, reprezinta intr-adevar unul din asteptatele mijloace de condamnare reala a comunismului si indreptarea nedreptatilor numeroase ale regimului comunist. O lunga perioada de timp, in continuarea relelor comunismului, dupa revolutia din decembrie 1989, neocomunistii au trecut intentionat sub tacere aceste aspecte, intrucat ei insisi, in frunte cu „cel mai uman comunist„ – Ion Iliescu, au fost parte la aceste orori si crime, din pacate perpetuate intrucatva si dupa instaurarea „democratiei originale„ din Romania.

Nu credem ca tragerea, in sfarsit, la raspundere a tortionarilor comunisti va putea repara multe din nedreptatile savarsite de intregul sistem comunist tortionar, format din militie, procuratura, justitie, alte organe de drept sau de reeducare, cum le spuneau comunistii, dar speram ca acest inceput bun sa puna bazele unei adevarate condamnari a comunismului, printr-un proces juridic, care sa aduca dupa sine si reparatii, reabilitari sau repunere in drepturi pentru victimele comunismului sau ale rudelor acestora. In acest mod, ar fi anulata si „mascarada„ de condamnare a comunismului, facuta in Parlament de un neocomunist, in persoana zambaretului presedinte Traian Basescu.

Nici guvernele succedate la putere nu au facut nimic in acest sens, in frunte cu cel mai „jucator„ om politic-Traian Basescu, marele „luptator„, autointitulat, impotriva coruptiei, lasand ca lucrurile sa mearga de la sine sau peste ele sa se astearna praful uitarii. Au considerat ca asa este mai comod si mai bine, dar doar pentru ei, pentru a putea jefui si spolia tara si poporul, in liniste si fara oprelisti sau condamnari. Astfel, tortionarii, despre care societatea civila a informat periodic si a cerut deconspirarea si condamnarea lor, au putut sa traiasca linistiti, cu pensii mari, speciale, acordate de Guvern si chiar sa ocupe functii sau sa fie decorati de catre bravii nostri presedinti democrati. Este un aspect care ne trezeste scarba, disperarea si grija, chiar frica despre ce va urma maine sau in viitorul apropiat.

A fost nevoie de cativa tineri entuziasti si patrioti din cadrul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului, pentru a da de urma acestor calai comunisti, pentru a fi trasi la raspundere penala si civila, pentru crimele pe care le-au comis. Deocamdata, stim despre doi dintre ei-Visinescu si Ficior, dar urmeaza inca cca. 50 de nume care trebuie date publicitatii. Nadajduim ca „democrati„ ca Iliescu sau Basescu sa nu se interpuna, pentru „asigurarea linistii publice si pastrarea stabilitatii„, cum spun ei, pentru ca acest proces incipient si atat de necesar pentru curatirea morala, de comunism, a societatii, sa fie curmat. Avem nevoie de sanatate si curatenie in politica si societate. Nu credem sloganurile neocomunistilor, pentru ca politicieni democrati inca nu exista la noi, care spun ca „in politica nu exista morala„. Trebuie doar sa ne uitam putin in Occident si vom avea un raspuns ferm si convingator ca „morala este in toate si fara ea nu se poate trai si construi nimic, asa cum nu se poate respira fara oxigen„.

FSCR indeamna populatia la mai multa atentie, la analiza si evaluare critica si profunda a tot ce spun si creaza politicienii corupti si sa respingem spusele si indemnurile lor frauduloase, sa aplicam cum trebuie arma votului si sa „ne scuturam de plosnite„, care ne sug de peste 23 de ani, fara mila si rusine.

In ce priveste destinul tortionarilor, le dorim din suflet sa li se aplice aceleasi metode si mijloace cu care ei au tratat detinutii politici si sa li se confiste pensiile. Pedeapsa pentru genocidul savarsit de ei permite confiscarea sau suspendarea tuturor drepturilor si, pacat, ca nu li se poate aplica si pedeapsa cu moartea. Poate unii, cu suflet mai sensibil, se gandesc la batranetea lor, la drepturile omului etc., dar ii asiguram ca in cazul tortionarilor romani nici nu poate fi vorba de asa ceva sau de mila, ci numai de victimele acestora si de refacerea ordinei de drept, faramata de ei din timpul comunismului.

Petre Racanel

Presedinte FSCR

 

 

Etichete: , ,

Leave your comment