FSCR - Impreuna vom salva Romania!

 

Federatia Societatea Civila Romaneasca (FSCR), consecventa in exprimarea adevarului si informarea corecta a opiniei publice, aduce in discutie cazul parlamentarului Cristina Anghel, in scopul prezentarii si analizei conduitei sale politice, in lumina realitatilor si a „adevarului politic„.

Inainte de toate, doamna C. Anghel a castigat alegerile, prin vot popular, pe valul unei simpatii generale fata de gestul sau de a-si sacrifica sanatatea sau chiar viata, pentru cauza noastra a tuturor, intelegand sa lupte, in felul sau singura, cu ciuma portocalie, sadita si dezvoltata de T. Basescu si clica lui politica.

Dupa incetarea grevei sale, doamna C. Anghel a inteles si s-a hotarat sa continue aceasta lupta, dorind o finalizare a sa, cu rezultate benefice si meritate pentru cetatenii romani, ceea ce s-a si intamplat, desi numai partial, prin pierderea rusinoasa si pentru totdeauna a alegerilor, de catre PDL si acolitii sai. In mod sigur, aceasta ciuma, indeajuns hulita de popor, nu se va mai intoarce niciodata in Romania. O spunem cu convingere si hotarare si vom face totul pentru a zadarnici o asemenea tentativa.

Deducem deci, logic, ca alegerea sa ca senator nu s-a datorat gestului de a intra si suporta greva foamei, ci mai degraba a fost rezultatul firesc al unei atitudini si activitati civice si politice sustinute din partea doamnei C. Anghel, care a inteles sa isi duca sacrificiul si lupta pana la capat.

Pe de alta parte, nu este de neglijat nici faptul ca, spre deosebire de parlamentarii care nu au facut nimic pentru a merita calitatea de parlamentar, ba mai mult si-au cumparat aceste posturi politice, doamna C. Anghel si-a meritat alegerea in Parlament si a adus cu sine, sincer, sigur si plenar, nevoile, suferintele si cerintele populatiei, ale oamenilor de rand, care si-au pus increderea si sperantele in doamna C. Anghel.

Nu trebuie sa uitam ca doamna senator C. Anghel vine dintr-un mediu drag noua tuturor, din invatamant, unde a pus creionul in mana micilor mladite omenesti, maine viitori parlamentari, dar seriosi si activi, in locul doamnei Anghel.

Iata, stimati concetateni, ca inainte de a trece automat la o judecata nedreapta, credem, trebuie sa vedm cine este cu adevarat si ce a facut doamna C. Anghel.

Se cunoaste indeobste ca poporul este oricand gata sa isi dsevoreze eroii. Asa s-a intamplat si cu doamna C. Abghel. De la o simpatie si empatie nemarginita manifestata nu de mult fata dedoamna C. Anghel, unii dintre noi au trecut direct la executia politica a acesteia, fara argumente probate si fara motive clare.

Dar sa vedem ce  fapte „criminale„ a savarsit doamna erou C. Anghel, pentru ca noi sa fim indreptatiti sa-i retragem ata de brutal sa-i retragem increderea.

Retinem in „sarcina„ doamnei senator doar doua fapte si acelea putin conturate. A obtinut o garsoniera unde locuieste si fiica sa a ocupat un post intr-un minister.

Daca am face un mic efort de logica si am pune aceste „maruntisuri„ comise de doamna C. Anghel langa coruptia, evaziunea, jaful si furtul savarsite de Videanu, Udrea, Basescu, Nastase, Berceanu, Hrebenciuc si alti politicieni, am ajunge sau poate chiar am ajuns deja, ca Romania este nevoita sa ramana fara aceasta clasa politica parazitara si corupta si sa recompuna aceasta clasa, care pana la urma este un „rau necesar„.

Dar trebuie sa spunem ca pri,ul element al comparatiei presupuse de noi nici nu exista, pentru faptele de care o acuzam pe nedrept pe doamna C. Anghel sunt actiuni obisnuite, pe care le facem fiecare dintre noi, manati de nevoile cotidiene. A primit o garsoniera, pentru este parlamentar si trebuie sa locuiasca undeva, iar fiica sa a acces in minister, pentru ca a castigat concursul la care s-a prezentat. Nu intelegem si nici nu se poate, unde sunt gravele faradelegi ale doamnei senator.

Mergand, insa, mai departe cu aceasta analiza, desigur putem sa desprindem nemultumirile cavalcada impotriva doamnei C. Anghel provocate de PSD si PNL si sa intelegem cauzele acestora. Cum sa nu intelegem, cand doamna C. Anghel, om integru, educat, moral si politician serios si loial alegatorilor si promisiunilor facute indrazneste sa afirme public ca partidele de la putere nu isi indeplinesc promisiunile facute populatiei in campania electorala. Problema este cum de a avut doamna senator curajul sa faca asemenea aprecieri, cand cavalerul atotinvingator, vesel si castigator al alegerilor, datorita si doamnei C. Anghel, a dat ordin „militar„ pentru a se folosi o singura voce in propaganda PSD si USL, adica a sa, pentru ca tot este co-presedinte al USL, pe care a tradat-o cu usurinta si nerusinare.

Iata, stimati cetateni, care sunt cauzele pentru care doamna C. Anghel ar trebui executata politica, pentru ca asa doresc mai marii nostri lideri in politica.

Sa intelegem din asta ca a fi astazi politician bun, corect si loial inseamna sa ascunzi adevarul, sa bagi gunoiul sub pres, sa lauzi cu obstinatie pe sefii politici si pe conducatori, sa convingi populatia ca desi moare de foame si de toate cele ii este bine si ar trebui sa taca, pana la „calendele grecesti„ ? Nu, dragi compatrioti, nu credem asemenea ineptii si nici nu vrem sa le mai pronuntam. Credem, in schimb, ca doamna C. Abghel este un bun politician si o felicitam pentru ce face si pentru curajul sau si daruirea sa civica.

Recomandam politicienilor, tuturor partidelor si ONG-urilor, intregii Societati civile sa procedeze in mod similar, sa pronunte raspicat adevarul, chiar daca doare. Altfel, avem exemplul lui Basescu si al PDL-ului, intr-un cuvant al ciumei portocalii.

Nu faceti ca ei, ca o sa ajungeti ca ei, stimati si dragi politicieni de scurta durata, departe de oameni, departe de adevar si departe de tara, pana la urma.

 

 

Dipl. Ec. Petre Racanel

Presedinte FSCR

Etichete: , , ,

Leave your comment