FSCR - Impreuna vom salva Romania!

Societatea romaneasca, secatuita de efectele nocive ale recesiunii economice prelungite, precum si ale crizei interne politice si de sistem, provocata de confruntarea fara precedent dintre partide, la care se adauga si proasta guvernare, este mai preocupata ca oricand de viitorul sau, de soarta acestei natiuni, de atatea ori napastuita, parca in cercul unui blestem fara iesire.

Starea psihica a populatiei, ajunsa in stadiul provocarii in masa a unei probleme de sanatate mintala si biologica, este accentuata de unele declaratii hazardate si repetabile ale premierului si celor care il inconjoara, in care anunta triumfal si fara temei ca in cateva zile criza va trece.

Este deja un fapt banal, intrat in spiritul public, ca recesiunea si criza economica sunt fenomene obiective, reglementate de legi obiective de piata, si nu depind de vointa sau clementa domnului premier sau a unor ministri. Acestia trec insa peste aceste chestiuni economice, chiar fara bun simt, si declara, pentru beneficii politice si atunci cand au mai multa nevoie de ele, ca criza a trecut sau va trece, conform bunului plac al acestora.

Aceasta lipsa de responsabilitate politica si profesionala, creaza stari grave de nemultumire si respingere, care genereaza din partea populatiei efecte inverse, decat cele dorite de guvernanti.

In acest mod, ei creaza mai mult rau, decat bine si arunca populatia intr-o stare de nesiguranta si disperare, generatoare de revolte si izbucniri sociale imprevizibile si greu de controlat. In ipoteza aparitiei unei asemenea situatii, guvernantii trebuie sa raspunda concret si punctual pentru politicile lor mincinoase si paguboase, daca va fi cazul chiar si penal.

Federatia Societatea Civila Romaneasca(FSCR)nu poate fi de acord cu un asemenea mod de a face politica, la intamplare si cum le place unor politicieni, pentru a castiga dividende politice si electorale, asa cum declara iresponsabil premierul ca « a venit timpul sa culegem-adica ei-roadele politice ale masurilor noastre de iesire din criza ». Adaugam ca mai degraba este vorba numai de roadele taierilor salariilor si pensiilor si ale aducerii populatiei in pragul disparitiei fizice. Guvernantii nu au intreprins nici-o masura economica de iesire din criza, conform stiintei economice, si au folosit numai biciul taierilor veniturilor populatiei, masura pentru care nu este nevoie de pregatire economica si juridica.

FSCR respinge aceste declaratii hazardate si cheama guvernul sa-si retraga aprecierile mincinoase si sa informeze corect si obiectiv populatia, asa cum fac tarile europene, chiar daca in acest fel se pierde din creditul politic. Asa este corect si onest, intr-o buna guvernare, dupa care poporul tanjeste de atatia ani.

FSCR se implica, asa cum a facut-o si in trecut, in explicarea cauzelor crizei, dar si in identificarea masurilor economice ce trebuie intreprinse.

 

Dipl. Ec. Petre Racanel

Presedinte FSCR

Leave your comment