FSCR - Impreuna vom salva Romania!

 

 

Federatia Societatea Civila Româneasca (FSCR), indeplinindu-si constiincios obligatia de a aduce in fata opiniei publice date si informatii noi din diverse domenii, de aceasta data va supune atentiei unele proceduri negative, care contrazic politica generala a guvernului in domeniul economic.

 

Rasuna si astazi in memoria colectiva promisiunile sforaitoare ale PSD-ului, sustinute de PNL, din campania electorala, care s-a incheiat după cum se cunoaste cu o zdrobitoare victorie a USL, bazata tocmai pe aceste promisiuni.

 

In practica, insa, se constata ca si promisiunile USL se incadreaza strict in cutuma politica practicata in Romania, in contextul scrutinelor electorale, a carei esenta este „spunem si promitem tot ce vreti sa auziti, dar indeplinim numai ce vrem noi, politicienii”. Obisnuiti cu aceasta manipulare nerusinata, multa vreme am tacut si am sperat in mai bine, insa, electoratul este hotarat sa spuna NU continuarii acestei practici nocive a partidelor politice.

 

In concret, va aducem la cunostinta urmatoarele aspecte si elemente, intamplate recent in raporturile dintre agentiile financiare si fiscale ale statului, adica ale Guvernului Ponta, cu firmele private.

 

Desi angajamentul USL, reluat si in Programul guvernamental, este de a sprijini in mod real si consecvent IMM-urile si firmele, in realitate guvernul procedeaza invers. Avem in vedere urmatoarele:

 

  1. Conform unei ordonante oculte a Guvernului Ponta, daca agentiile constata ca au fost depuse doua Deconturi de TVA consecutive, cu contul 0 sau nu au fost depuse (din diferite cauze), acestea automat, fara verificari daca firmele au avut sau nu activitate, considera ilegal ca aceste firme sunt neplatitoare de TVA, cu consecintele respective. Aceasta înseamnă ca firmele respective nu mai pot face comert cu „taxare inversa” (scutire de TVA) in tara si in Spatiul Comunitar, ceea ce antreneaza pagube financiare uriase in sarcina firmelor. Regularizarea situatiei implica proceduri greoaie si costuri mari pentru firmele private.

 

  1. In cazul declaratiilor care nu apar inregistrate la agentiile fiscale, in majoritatea cazurilor vina apartine agentiilor, din cauza unor programe online tendentioase, alcatuite astfel incat inregistrarea sa dispara după 60 de zile iar uneori sa nu se faca deloc, situatie in care vina se transfera la firmele private, de asemenea cu consecinte si daune financiare grave. Totodata, mentionam ca din practica rezulta ca reinregistrarea declaratiilor, indiferent cui apartine vina, se face numai după plata automata a unor amenzi ilegale, de catre firmele private.

 

  1. Conturile firmelor private, in cazul penalitatilor sau amenzilor, sunt executate financiar prin popriri de tot soiul, retinandu-se nejustificat si fara somatie prealabila diverse sume din aceste conturi. Agentiile au instaurat practica notificarii datoriilor catre firme numai după ce conturile lor au fost propite, ceea ce contrazice legea.

 

  1. Din declaratii ale unor persoane concrete reiese ca agentiile financiare, pe baza legii si din cauza unor nereguli ale firmelor clientelei politice a PSD, au blocat conturile acestor firme. Aceasta masura a fost imediat anulata abuziv prin forta coercitiva a statului si prin comanda politica de la Guvern si PSD. Ne intrebam daca liderii PSD si guvernamentali ar proceda in mod similar si in cazul firmelor private, care abia mai pot functiona, fiind ingenunchiate in fata taxelor si impozitelor tot mai mari si insuportabile.

 

Iata, stimati concetateni, ce grija parinteasca manifesta guvernul si PSD fata de populatia României, in segmentul sau angajat in afaceri, fata de IMM-uri si alte firme private, care practic sustin pe umerii lor, apasati de datorii, dari de tot felul si mita catre autoritati, salariile si pensiile din sectorul public.

 

Societatea Civila intelege nevoile si greutatile Guvernului, foamea pentru fonduri financiare si dorinta acestuia de a satisface unele nevoi si cerinte ale populatiei, dar si aceasta numai pentru crestea imaginii USL in perspectiva alegerilor viitoare europarlamentare si prezidentiale. Dar, Societatea Civila nu poate accepta ca greutatile financiare circumstatiale ale guvernului si clasei politice sa fie transferate doar in contul populatiei obidite. Aceasta recomanda guvernului si partidelor de la guvernare sa isi indrepte atentia spre eradicarea evaziunii fiscale, spre banci si magnatii financiari, spre grupurile mafiote si clientela politica a partidelor. Daca s-ar renunta numai la un sfert din furtul aproape oficial practicat de guvernanti si clientela politica si ar fi eliminata evaziunea fiscala, asa cum spunea premierul odata, toate problemele României ar fi rezolvate, inclusiv pensiile si salariile, eliminarea crizei economice si nivelul de trai.

FSCR il indeamna pe premierul V. Ponta sa isi tina promisiunea si sa procedeze in sensul recomandarii facuta de el si mentionata mai sus.

 

 

FSCR

Etichete: , , , , ,

Leave your comment