FSCR - Impreuna vom salva Romania!

Federatia Societatea Civila Romaneasca reafirma, inca odata, convingerea sa ferma ca legile tarii, mai ales cele cu caracter de maxima generalitate, prin care este avuta in vedere intreaga societate, sau segmente largi ale acesteia, trebuie adoptate  numai de catre Parlament, ca organ suprem al puterii in stat, competent, prin excelenta, in materie legislativa, asa cum prevede Constitutia tarii.

Transformand Parlamentul in « oficiu de inregistrare » a actelor sale normative, in vederea adoptarii prin asumarea raspunderii, Guvernul a trecut toate legile pe care le-a dorit, prin acest mecanism, neglijand rolul Legislativului si ignorand interesul general al populatiei.

Asa s-a intamplat si cu noul proiect de Cod al Muncii, la 08 martie 2011, cand premierul roman a prezentat in Parlament acest proiect, urmand sa fie adoptat abuziv.

Pe fond, trebuie sa facem cateva observatii foarte importante, care devoaleaza politicile si adevaratele scopuri ale Guvernului.

1. In primul rand, subliniem ca daca nici legile cele mai importante nu sunt dezbatute in cele doua Camere ale Parlamentului si nu sunt adoptate prin procedura normala, prevazuta de lege, ele nu exprima vointa poporului si nici nu apara interesele sale, asa cum s-a intamplat si cu legile privind pensiile si salariile etc.si, prin urmare, nu au legitimarea populatiei. Astfel, ele se situeaza pe o pozitie impotriva poporului si a intereselor sale legitime.

2. Codul Muncii reglementeaza raporturile de munca si toate problemele din jurul acestora, la nivelul intregii societati, si este absurda si abuziva adoptarea sa prin asumarea raspunderii. Ne intrebam care raspundere, cand a raspuns Guvernul, de ce nu ii lasa pe parlamentarii Puterii sa voteze in Parlament si ii leaga de scaune ? Raspunsul este ferm, ii este teama ca parlamentarii vor vota impotriva Guvernului. Atunci, despre ce majoritate vorbim in Parlament ? Sigur, despre una clientelara, legata numai de interese de grup, anti-populare.

3. Noul proiect al Codului Muncii este de inspiratie straina si apara interesele corporatiilor si investitorilor straini, ignorand sau afectand grav interesele oamenilor muncii romani, pe care ii pune la discretia si arbitrariul angajatorilor. Putem astfel vorbi despre un « cod al sclaviei », strain intereselor noastre, care transforma populatia in sclavi si omoara interesul pentru munca si constructie sociala si economica reala. Raporturile de munca se vor antagoniza la nivelul intregii populatii, iar nemultumirile si revoltele oamenilor muncii vor consuma foarte mult timp social, in defavoarea muncii.

4. Sarabanda legilor adoptate prin mecanismul gresit si abuziv de asumare a raspunderii de catre actualul Guvern (a invins orice alt record, folosind asumarea de 11 ori in mai putin de 2 ani, fata de 4 ori in 4 ani, in cazul Guvernului Nastase) va putea fi stopata numai de catre un guvern cu adevarat democratic si legitim, intr-o buna guvernare si realmente pentru popor, care va desfiinta toate aceste reglementari anti-romanesti si anti-populare si va reintroduce legile benefice poporului roman si nu strainatatii, mafiotilor si coruptilor.

5. Nu putem sa nu atingem si subiectul rusinos al « ploconirii si slugarniciei » actualilor parlamentari ai partidelor afiliate partidului majoritar de guvernamant pe baza de interese de grup si anti-populare, care deformeaza votul in Parlament, iar prin manevre si fraude isi asigura propriile interese si ale Guvernului, pozitionandu-se astfel impotriva alegatorilor si a poporului. Perpetuarea unui asemenea mecanism ilegal de functionare a Parlamentului anti-popular ar duce tara cu un secol inapoi si ar condamna populatia la foame si saracie continua.

FSCR se pronunta ferm impotriva adoptarii Codului Muncii prin asumarea raspunderii de catre Guvern, respinge maniera imorala de vot din Parlament si solicita Puterii sa revina la normalitate si sa supuna dezbaterii parlamentare noul proiect, in vederea adoptarii lui in mod democratic, in plenul Parlamentului.

In acest spirit, FSCR sustine motiunea de cenzura introdusa de opozitie impotriva adoptarii noului Cod al Muncii prin asumarea raspunderii, stiut fiind ca acest cod este « legea painii poporului » si nu trebuie pus la discretia unui grup de politicieni iresponsabili si corupti.

 

 

Dipl. Ec. Petre Racanel

Presedinte FSCR

Leave your comment