FSCR - Impreuna vom salva Romania!

 

Fidela angajamentului sau de a informa ritmic populatia, FSCR vine in spatiul public cu câteva considerente si aprecieri asupra „cochetariei” dintre Presedinte si Premier, asupra raporturilor si promisiunilor reciproce ale acestora, care tind sa transforme tara intr-un camp de concurenta intre bancuri si glume, iar politica intr-un soi de distractie nemarginita, dar care are efecte dezastruoase asupra increderii si actiunii generale ale populatiei. Geneza acestei situatii rusinoase o constituie faimosul protocol semnat intre cei doi.

 

Nimic nu este mai daunator unei comunitati umane, decat lipsa de curaj a liderului, atitudinea sa duplicitara si interpretabila, actiunile si deciziile pamfletare ale acestuia. Aceasta este astazi, după parerea noastra, atitudinea, comportamentul si politica pe care le promoveaza Presedintele si Premierul României. In acest balci al can-can-urilor, protagonistii glumelor rasuflate si de prost gust, ai bancurilor fara talc, atrag si alte personalitati, uneori fara voia lor, provocandu-le un mare rau, ceea ce duce la reducerea drastica a increderii cetatenilor in corectitudinea, seriozitatea si eficienta politicilor de stat, programelor guvernamentale si ale liderilor politici si de la conducere.

 

Aceasta distractie generala, in care Romania si poporul rad a paguba, ne configureaza si o imagine deloc sobra, plina de pete si goluri in fata Europei democratice, a cetatenilor europeni angrenati in treburi serioase si in consolidarea democratiei, inclusiv in mandra noastra tara mioritica.

 

De ceva vreme, nu se mai aude nimic pe la Guvern sau in piata politica despre masuri serioase, economice si financiare, care sa justifice sperantele oamenilor si sa aduca un dram de mai bine in nivelul lor de trai, in viata lor ce se scurge trudita intre opait (se intrerupe frecvent curentul) si bucata de mamaliga (pentru ca nu mai avem bani pentru paine). Poate si noi suntem oarecum in spatiul unor metafore cu conotatii filosofice, dar este vorba doar de un umor negru, care ne paste, se pare, inca multa vreme.

 

Recomandam Presedintelui sa puna stavila hahaitului grotesc si sa lase deoparte cearta latareata, de care s-a apucat din nou si sa se dedice treaburilor, pentru ca nu face nimic si nici nu il intereseaza. Atributiile Presedintelui sunt numeroase si serioase, dar presedintelui roman nu ii plac decat glumele bahice si dansurile tiganesti. Nu avem nimic cu tiganii, dar nu mai suportam ca Presedintele sa aiba un asemenea comportament facil, mai degraba apropiat de boschetari, decat de lumea sobra a cancelariilor europene. Stimate domnule Presedinte, mai bine faceti un bine tarii, dati-va demisia si plecati pe mare, unde poate puteti fi un pic mai util concetatenilor dumneavoastră.

 

Domnul Victor Ponta, plin de laurii gloriei electorale, s-a cocotat in fotoliul de premier, s-a pus pe promisiuni fata de populatie, dar fara acoperire economica si apoi s-a dedat glumelor si umorului cu domnul Traian Basescu, uitand aproape total de treburile guvernamentale si dand raspunsuri aiurite, pline de umor fara continut la intrebarile ziaristilor si ale cetatenilor. Domnule Premier, parasiti de graba aceasta taraba a glumelor golanesti si reveniti la atitudinea serioasa si responsabila, asa cum va cunoastem.

 

In consecinta, s-a creat impresia generala ca, de la o vreme, nu numai domnul Basescu spune lucruri trasnite, ci si domnul Ponta.

 

Ne uitam surpinsi la acest tablou grotesc al României cotidiene, incercam sa mai reparam cate ceva, pe ici pe colo, insa cu putine rezultate.

 

Atunci, pe buna dreptate, ne punem intrebarea cine mai conduce azi tara, cine mai are grija de populatie, de economie si de viata noastra, daca domnul Basescu trage frana României, domnul Ponta face show-uri publice ? Poate mai exista in tara cativa cetateni bine pregatiti si bine intentionati, inclusiv in randul politicienilor, dar acestia asteapta, fara temei, ziua in care sa isi spuna cuvantul, insa atunci poate va fi prea tarziu.

 

Tocmai acestor oameni patrioti, retrasi si tacuti, care au mai ramas in Romania, după cernerea diabolica a tranzitiei, le adresam un apel de disperare si de chemare urgenta la o munca asidua, poate imposibil de sustinut, dar merita sa facem acest sacrificiu si sa redresam corabia economica si morala a tarii. Iesiti oameni buni si rasturnati caruta politica a politicienilor corupti, incompetenti si dusmani ai poporului roman. Faceti ceea ce trebuie, ceea ce au făcut Tudor Vladimirescu, Mihai Viteazul, Stefan cel Mare, Ioan Cuza, Mihai Eminescu si altii. Dati satisfactie mortilor din timpul Revolutiei din decembrie 1989, familiilor acestora, invalizilor si celor care si-au pierdut sanatatea in revolutie. Ce fac politicienii cu libertatea castigata cu sange la Revolutie, ce fac cu resursele acumulate cu greu in timpul lui Ceausescu, dar si in perioada post-decembrista, ce fac cu viata noastra, cu sanatatea si educatia noastra si a copiilor nostri ? Răspunsul si indemnul nostru este sa spunem un NU ferm si sa stopam politica corupta si jaful national, sa iesim cu milioanele in strada si sa organizam alegeri generale anticipate, sa ne alegem Presedintele, Premierul si Parlamentul pe criterii impuse de noi si care sa raspunda numai intereselor si nevoilor populare. Nu mai putem sa muncim pentru altii, sa dam tribut de viata si sanatate oligarhiei mafiote romanesti si straine, care se lafaie in averi nemasurate, milioane si miliarde de euro, vile si masini de lux, iahturi si amante, iar oamenii de rand pleaca din noapte la munca si se intorc tot noaptea de la munca, cu cativa lei in buzunar care ajung doar pentru paine si ceai.

 

Oameni buni, pe scurt, ne trebuie o alta conducere, aleasa dintre noi si pentru noi, o alta politica si nu una FMI-sta, institutii de stat apropiate de popor, o procuratura si justitie incoruptibile si profesioniste, organe cetatenesti naționale care sa controleze strict marile decizii ale Guvernului privind economia si viata noastra, o organizare statala pur romaneasca, fara influente straine si nefaste, precum si o redistribuire monitorizata de Societatea Civila a resurselor naționale. Iata ce simplu am putea solutiona toate problemele noastre, fara politicianism si fara o armata de plosnite, care ne sug vlaga, dar nu ne asigura nici macar locuri de munca.

 

In concluzie, Societatea Civila si FSCR vin in intampinarea nevoilor dumneavoastră, va cheama la lupta pasnica, si cu puterea si cu opozitia, si va indeamna sa va cereti inapoi dreturile fundamentale si averea tarii, terfelite de politicieni si toti conducatorii perindati la putere, in ultimii 23 de ani. Fara sa fim malitiosi, se pare ca actualele timpuri sunt mai grele, mai vitrege si mai dusmanoase cu romanul, decat vremurile ceausiste.

 

 

Dipl. Ec. Petre Racanel

Presedinte FSCR

Etichete: , ,

Leave your comment